【2013真題匯編】2013年高考英語試題分類匯編議論文類.doc_第1頁
【2013真題匯編】2013年高考英語試題分類匯編議論文類.doc_第2頁
【2013真題匯編】2013年高考英語試題分類匯編議論文類.doc_第3頁
【2013真題匯編】2013年高考英語試題分類匯編議論文類.doc_第4頁
【2013真題匯編】2013年高考英語試題分類匯編議論文類.doc_第5頁
已閱讀5頁,還剩3頁未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

你的首選資源互助社區(qū) 2013年普通高等學(xué)校招生全國統(tǒng)一考試高考英語完形填空【議論文】【安徽卷】第二節(jié) 完形填空(共20小題;每小題1.5分,滿分30分)閱讀下面短文,從短文后各題所給的四個選項(A、B、C和D)中,選出可以填入空白處的最佳選項,并在答題卡上將該項涂黑。If you want to learn a new language, the very first thing to think about is why. Do you need it for a _36_ reason, such as your job or your studies? _37_ perhaps you are interested in the _38_, films or the music of a different country and you know how much it will help to have a _39_ of the language.Most people learn best using a variety of _40_, but traditional classes are an ideal(理想的)start for many people. They _41_ an environment where you can practice under the _42_ of someone whos good at the language. We all lead _43_ lives and learning a language takes _44_. You will have more success if you study regularly, so try to develop a _45_. It doesnt matter if you havent got long. Becoming fluent in a language will take years, but learning to get by takes _46_.Many people start learning a language and soon give up. “Im too _47_,” they say. Yes, children do learn languages more _48_ than adults, but research has shown that you can learn a language at any _49_. And learning is good for the health of your brain, too. Ive also heard people _50_ about the mistakes they make when _51_. Well, relax and laugh about your mistakes _52_ youre much less likely to make them again.Learning a new language is never _53_. But with some work and devotion, youll make progress. And youll be _54_ by the positive reaction of some people when you say just a few words in _55_ own language. Good luck!36. A. technical B. political C. practical D. physical37. A. After B. So C. Though D. Or38. A literature B. transport C. Agriculture D. medicine39. A view B. knowledge C. form D. database40. A paintings B. regulations C. methods D. computers41. A. protect B. change C. respect D. provide42. A. control B. command C. guidance D. pressure43. A. busy B. happy C. simple D. normal44. A. courage B. time C. energy D. place45. A. theory B. business C. routine D. project46. A. some risks B. a lot less C. some notes D. a lot more47. A. old B. nervous C. weak D. tired48. A. closely B. quickly C. privately D. quietly49. A. age B. speed C. distance D. school50. A. worry B. hesitate C. think D. quarrel51. A. singing B. working C. bargaining D. learning52. A. if B. and C. but D. before53. A. tiresome B. hard C. interesting D. easy54. A. blamed B. amazed C. interrupted D. informed55. A. their B. his C. our D, your定文體抓主旨:本文是一篇關(guān)于學(xué)習(xí)新語言的議論文。首先要搞清楚學(xué)習(xí)的原因;然后談到定期學(xué)習(xí)更容易成功,貴在堅持,不要怕犯錯誤,多努力,一定會取得進(jìn)步的。本篇難度:容易。篇章結(jié)構(gòu):段落關(guān)鍵詞大意推測第一部分(para.1)learn a new language; think about ; why; your job or your studies; interested學(xué)習(xí)一門新語言,首先考慮為什么學(xué);為工作或者學(xué)習(xí);或則只是感興趣。第二部分(para.2)traditional classes; an ideal start; have more success; study regularly; learning to get by傳統(tǒng)的課堂對于學(xué)習(xí)語言來說是一個理想的開始;如果你定期地學(xué)習(xí),你會取得更多的成功;學(xué)得說得過去花的時間不長。第三部分(para.3)start learning; soon give up; can learn a language; good for the health; the mistakes; relax and laugh; less likely to make them有人開始學(xué)習(xí)之后不久就放棄;你可以在任何年齡學(xué)習(xí)一門語言;學(xué)習(xí)對你大腦的健康有好處;犯錯誤沒關(guān)系,放松并自我解嘲,以后不太可能再犯。第四部分(para.4)some work and devotion; make progress; positive reaction; just a few words付出一些努力和投入,你會取得進(jìn)步的;只需說幾個外語詞匯,人們就會有積極的反應(yīng)。解析:36 C。 根據(jù)下文暗示解題。根據(jù)下文such as your job or your studies可知是實用的(practical)理由。其余三選項分別意為:技術(shù)的;政治的;身體的,物理的。37D。 把握句間的邏輯關(guān)系。此句與前句同為第一句所提到的關(guān)于學(xué)習(xí)一種新語言的原因,兩者之間為選擇關(guān)系,故選or。38A。 利用詞匯間的邏輯關(guān)系解題。四個選項中,與語言學(xué)習(xí)關(guān)系最密切,且能和films和music并列的,就是A選項literature(文學(xué))。其余三個選項分別意為:交通;農(nóng)業(yè);醫(yī)藥。39B。 考查固定結(jié)構(gòu)。have a good knowledge of something意為:精通,掌握,對很熟悉。40C。 根據(jù)上下文語境解題。句意:大部分人通過各種各樣的方法(methods)學(xué)得最好,但是傳統(tǒng)課堂對許多人來說是個理想的開始。41D。 根據(jù)上下文語境解題。傳統(tǒng)的課堂提供(provide)一個環(huán)境,在其中你可以在某個擅長于這種語言的人的指導(dǎo)(guidance)下練習(xí)。前三個選項分別意為:保護(hù);改變;尊重,均不符合語境。42C。 參見上題解析。其余三個選項分別意為:控制;命令;壓力,均不符合語境。43A。 根據(jù)句內(nèi)的邏輯關(guān)系解題。我們都過著忙碌的(busy)生活并且學(xué)習(xí)一門語言需要時間。其余三個選項分別意為:快樂的;簡單的;正常的,均不符合語境,44B。 根據(jù)生活常識及語境解題。學(xué)習(xí)一門語言當(dāng)然需要花費(fèi)時間(time)。其余三項和take搭配分別意為:鼓起勇氣;消耗能量;發(fā)生。45C。 根據(jù)詞匯復(fù)現(xiàn)解題。前面有“regularly(定期地)”,可知選routine(常規(guī),慣例)。46B。 根據(jù)句間的邏輯關(guān)系解題。根據(jù)前面的take years(花很多年時間)和but(轉(zhuǎn)折關(guān)系),可知選a lot less(花的時間少得多)。47 A。 根據(jù)上下文語境解題。根據(jù)下文的“Yes, children do learn languages more _48_ than adults”可知,有些人覺得自己太老(old)了。其余三項分別意為:緊張;虛弱;疲勞,均不符合語境。48 B。根據(jù)生活常識解題。一般來說,小孩學(xué)習(xí)語言的確比成年人要快(quickly)。49. A。根據(jù)句間的邏輯關(guān)系解題。前面說小孩學(xué)習(xí)語言的確比成年人要快,后面but轉(zhuǎn)折說研究表明你可以在任何年齡(age)學(xué)習(xí)語言。其余三個選項分別為:速度;距離;學(xué)校,均不符合題意。50 A。 根據(jù)下文暗示解題。下句出現(xiàn)了“Well, relax and laugh”,可知人們擔(dān)心(worry about)他們犯的錯誤。51D。 利用原詞復(fù)現(xiàn)解題。前面反復(fù)出現(xiàn)learn、learning,可知此處選D。其余三個選項分別意為:唱歌;工作;討價還價,均不符合語境。52B。 考查固定句型:祈使句+ and。句意:放松并自我解嘲一下自己的錯誤,這樣你就不太可能再次犯這些錯誤。兩句間為順承關(guān)系。53 D。 根據(jù)下文暗示解題。根據(jù)下文“But with some work and devotion, youll make progress”可知,學(xué)習(xí)一門新的語言從來都不容易(easy)。其余三項分別意為:令人厭煩的;困難的,努力的,堅硬的;有趣的,均不符合題意。54 B。 根據(jù)句內(nèi)邏輯關(guān)系解題。根據(jù)后面的“the positive reaction of some people when you say just a few words”可知,你只說幾句話,人們就與積極的反應(yīng),因此會amazed(驚奇的)。其余三項分別意為:被責(zé)備;被打斷;被告知,均不符合題意。55A。 根據(jù)句內(nèi)邏輯關(guān)系解題。前面說“the positive reaction of some people”,可知是說一些他們(their)自己的語言的詞匯。【上海卷】 Reading ComprehensionSection ADirections: For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A, B, C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context.Over the past few decades, more and more countries have opened up their markets, increasingly transforming the world economy into one free-flowing global market. The question is: Is economic globalization 50 for all?According to the World Bank, one of its chief supporters, economic globalization has helped reduce 51 in a large number of developing countries. It quotes one study that shows increased wealth 52 to improved education and longer life in twenty-four developing countries as a result of integration (融合)of local economies into the world economy. Home some three billion people, these twenty-four countries have seen incomes 53 at an average rate of five percentcompared to two percent in developed countries.Those who 54 globalization claim that economies in developing countries wilt from new opportunities for small and home-based businesses. 55 , small farmers in Brazil who produce nuts that would originally have sold only in 56 open-air markets can now promote their goods worldwide by the Internet.Critics take a different view, believing that economic globalization is actually 57 gap between the rich and poor. A study carried out by the U.N.-sponsored World Commission on the Social Dimension of Globalization shows that only a few developing countries have actually. 58 from integration into the world economy and that the poor, the uneducated, unskilled workers, and native peoples have been left behind. 59 , they maintain that globalization may eventually threaten emerging businesses. For example, Indian craftsmen who currently seem to benefit from globalization because they are able to 60 their products may soon face fierce competition that could put them out of 61 . When large-scale manufacturers start to produce the same goods, or when superstores like Wal-Mart move in, these small businesses will not be able to 62 and will be crowded out.One thing is certain about Globalizationthere is no 63 . Advances in technology combined with more open policies have already created an interconnected world. The 64 now is finding a way to create a kind of globalization that works for the benefit of all.50. A. possibleB. smoothC. goodD easy51. A. crimeB. povertyC. conflictD. population52. A. contributingB. respondingC. turningD owing53. A. remainB. dropC. shiftD. increase54. A. doubtB. defineC advocateD. ignore55. A. In additionB. For instanceC. in other wordsD. All in all56. A. matureB. newC. localD. foreign57. A. findingB. exploringC. bridgingD. widening58. A. sufferedB. profitedC. learnedD. withdrawn59. A. FurthermoreB. thereforeC. HoweverD. Otherwise60. A. consumeB. deliverC. export D. advertise61. A. troubleB. businessC powerD. mind62. A. keep upB. come inC. go around D. help out63. A. taking offB. getting aloneC. holding outD. turning back64. A. agreementB. predictionC. outcomeD. challengeSection A定文體抓主旨本文是一篇議論文,先提出問題:全球化經(jīng)濟(jì)化到底有益嗎?然后列出了兩種相反的觀點(diǎn),最后總結(jié)。本文設(shè)題相當(dāng)巧妙,基本上所有的空都是根據(jù)上下文聯(lián)系才能找到答案,突出了語篇概念。篇章結(jié)構(gòu):段落關(guān)鍵詞大意推測第一部分(para.1)opened up their marketsIs economic globalization good for all?提出問題:開放市場;全國化對所有人有好處嗎?第二部分(para.2-4)supporters; reduce poverty; Critics take a different view主體部分:支持者認(rèn)為它可以減少貧窮;批評者持相反的觀點(diǎn)第三部分(para.5)an interconnected world; create a kind of globalization結(jié)論:這是一個互相聯(lián)系的世界,全球化對所有人有利。50. 答案:C解析:第一段是主旨段,由第二段句首的has helped reduce、第三段句首的will benefit from可知這是講經(jīng)濟(jì)全球化的好處,結(jié)合第四段句首的Critics take a different view可知這講弊端,最后一段照應(yīng)首段,尤其末段的for the benefit of all。由此可見這句句意:經(jīng)濟(jì)全球化對所有人有好處嗎?51. 答案:B解析:由后句的increased wealth可知本句說的是經(jīng)濟(jì)全球化增加了財富,也就是減少了貧窮現(xiàn)象。52. 答案:A解析:句意為:它引用了一項研究,該研究顯示了在24個發(fā)展中國家,由于將當(dāng)?shù)亟?jīng)濟(jì)融合進(jìn)世界經(jīng)濟(jì)中,增長的財富促進(jìn)了教育的改進(jìn)和壽命的延長。contribute to促進(jìn);導(dǎo)致。respond to對作出回應(yīng);turn to求助于;owing to由于。53. 答案:D解析:由前句所說的財富的增加,這里應(yīng)該是收入的增長。54. 答案:C解析:由本句中的

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論