江西成人學(xué)位英語閱讀理解過關(guān)練習(xí)題_第1頁
江西成人學(xué)位英語閱讀理解過關(guān)練習(xí)題_第2頁
江西成人學(xué)位英語閱讀理解過關(guān)練習(xí)題_第3頁
江西成人學(xué)位英語閱讀理解過關(guān)練習(xí)題_第4頁
江西成人學(xué)位英語閱讀理解過關(guān)練習(xí)題_第5頁
已閱讀5頁,還剩1頁未讀 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、17年江西成人學(xué)位英語閱讀理解過關(guān)練習(xí)題Directions: There are three passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C and D. You should decide on the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a

2、single line through the center.Passage 1Today the game reserves(獵物保護(hù)區(qū))of East Africa are facing a number of threats. (76)Although they earn considerable revenue(收入) by attracting tourists, they take up land which is increasingly sought by the local people. While these reserves feed and protect anima

3、ls, they are in danger of turning into barren areas or deserts. Trees, shrubs and grass are gradually being eaten by grazing herds.Another problem is to be found in the changing attitudes of the animals themselves. Many of them are losing their hereditary(天生)fear of man. In this way they may become

4、a danger to visitors and thus to themselves. Attacks on vehicles are beginning to increase, and it is possible that the problems will become serious in a few years time.The problem of shortage of land is not a simple one. (77) As the population increases, more and more people look hungrily at the la

5、nd set aside for game reserves. They claim that a Governments first duty is to its inhabitants and not to tourists or to wild animals. Despite the income obtained from tourism, this is an argument which it is difficult to answer satisfactorily.1.The best title of this passage is _.A problems Facing

6、East African TouristsB african Wild Animals Becoming More DangerousC the Increasing Popularity of Game ReservesD some Problems of East African Game Reserves答案:D分析 本文主要講非洲東部獵物保護(hù)區(qū)的'幾個(gè)問題,故選項(xiàng)D最合適。2.Why may local people look hungrily at the game reserves?A They may wish to visit them frequently.B The

7、y may seek land for their own cultivation (耕種).C The animals may be a danger to them and their village.D They may dislike living in a deserted plac答案:B分析 第三段談到,由于“shortage of land”和“the population increases”,因此“people look hungrily at the land set aside for game reserves”,故本題選B。3._ is causing soil e

8、rosion(侵蝕)in the game reserves.A The bad weatherB The disappearance of vegetation which is eaten by the animalsC The violent stormsD The animals答案:B分析 根據(jù)第一段最后二句,本題應(yīng)選B。4.As far as we can tell from the passage, why does the Government bother to maintain game reserves?A To prevent the people from using

9、 the land.B To reserve the land for building development.C To obtain income from tourism.D To stop tourists from making a nuisance(令人討厭)of themselves.答案:C分析 當(dāng)?shù)卣A臬C物保護(hù)區(qū)的主要原因是,“they earn considerable revenue by attracting tourists”,故本題選C。5.The word "this" refers to _ in the last sentence of

10、 the passage.A the income obtained from tourists who park their cars in the townB the revenue derived from tourists who visit the game reservesC the problem concerning game reserves in East AfricaD the claim put forward concerning the duty of the Government答案:D分析 顯然,本句“this”指的是“a Governments first d

11、uty is to.”,故本題選D。Passage 2(78)Professor Martins report says that children who attend a number of different schools, because their parents have to move around the country, probably make slow progress in their studies. There are also signs, says Professor Martin, that an unusually large number of suc

12、h children are mentally (精神上) affected.The professor says, "Its true. My personal feeling is that children should stay in one school. However, our findings are based on research and not on any personal feelings that I or my assistants may have on the subject."Captain Thomas James, an Army

13、lecturer for the past 20 years and himself a father of two, said, "Ive never heard such rubbish. Taking me for example, no harm is done to the education of my children who change schools regularly-if they keep to the same system(系統(tǒng)) ,as in our Army schools. In my experience Army children-and Iv

14、e known quite a few of them-are as well - adjusted(善于適應(yīng)的)as any others, if not more so. What the Professor doesnt appear to appreciate is the fact that in such situations children will adapt(適應(yīng))much better than grown - ups."When this was put to Professor Martin, he said that at no time had his

15、team suggested that all such children were backward or mentally affected in some way, but simply that in their experience there was a clear tendency (趨向)."Our findings show that while the very bright child can deal with regular changes without harming his or her general progress in studies, the

16、 majority of children suffer from constantly having to enter a new learning situation.6.According to Professor Martins report, _.A children have to go to different schools because of their parents moving aroundB children make slow progress because they are mentally affectedC signs are shown that man

17、y children are mentally affected by their studiesD changing from one school to another too often has ill effect on childrens studies答案:D分析 第一段中講到馬丁教授的報(bào)告中說孩子們經(jīng)常換學(xué)校會(huì)使孩子在學(xué)業(yè)上進(jìn)步緩慢。7.Which of the following is true according to what the professor says?A He doesnt quite agree with the report.B The conclusio

18、n is reasonable without any personal feelings.C His feelings has some effect on the research.D His assistants may have effect on his feelin答案:B分析 從個(gè)人情感上講馬丁教授認(rèn)為孩子們應(yīng)該呆在一所學(xué)校中,這正與他在第一段中的報(bào)告結(jié)果相符,而他們報(bào)告的內(nèi)容是基于調(diào)查研究而并非基于個(gè)人情感。8.From the passage, we know that Captain James children _.A enjoy changing schools instead of staying in one schoolB adapt much better than grown- upsC discuss the same system regularly with their fatherD can get used to the Army school education答案:D分析 Captain James不同意馬丁教授的觀點(diǎn),他認(rèn)為他的

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論