浙江省湖州市高考英語(yǔ)一輪-閱讀理解(暑假)精煉(4)_第1頁(yè)
浙江省湖州市高考英語(yǔ)一輪-閱讀理解(暑假)精煉(4)_第2頁(yè)
浙江省湖州市高考英語(yǔ)一輪-閱讀理解(暑假)精煉(4)_第3頁(yè)
浙江省湖州市高考英語(yǔ)一輪-閱讀理解(暑假)精煉(4)_第4頁(yè)
浙江省湖州市高考英語(yǔ)一輪-閱讀理解(暑假)精煉(4)_第5頁(yè)
已閱讀5頁(yè),還剩4頁(yè)未讀 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、浙江省湖州市2014高考英語(yǔ)閱讀理解一輪(暑假)精煉(4)含答案閱讀理解(共20小題;每小題2分,滿分40分)閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C、D四個(gè)選項(xiàng)中,選出最佳選項(xiàng)。AA company planning to open the first hotel in space says it is on target to accept its first paying guests in 2012 despite critics questioning the investment and the length of time for the multibillion­doll

2、ar project.The Barcelona­based architects of the Galactic Suite Space Resort say it will cost $4.4 million for a three­night stay at the hotel. This price also includes an eight­week training course on an island. During their stay, guests would see the sunrise 15 times a day and trave

3、l around the world every 80 minutes. Galactic Suite Ltd's CEO Xavier Claramunt says the project will put his company in a leading position of a new industry with a huge future ahead of it, and forecasts space travel will become common in the future. “It's very normal to think that your child

4、ren, possibly within 15 years, could spend a weekend in space” he told Reuters Television.A promising space tourism industry is beginning to take shape with construction in progress in New Mexico of Spaceport America, the world's first facility built specifically for passengers. British industri

5、alist Richard Branson's space tours firm, Virgin Galactic, will use the facility to send tourists to space at a cost of $200,000 a ride.Galactic Suite Ltd, set up in 2007, hopes to start its project with a single pod (分離艙) in orbit 280 miles above the earth. “It will take a day and a half to rea

6、ch the pod, and the passengers will join it for three days,” Claramunt said. More than 200 people have expressed an interest in traveling to the space hotel and at least 43 people have already reserved it.The numbers are similar for Virgin Galactic with 300 people already paid or signed up for the t

7、rip, but unlike Branson, Galactic Suite says they will use Russian rockets to transport their guests into space from a spaceport to be built on an island in the Caribbean. But critics have questioned the project, saying the length of time that will be used is unreasonable and also where the money is

8、 coming from to support the project.1. What's Xavier Claramunt's attitude towards the space tourism industry?A.Quite critical. B.Slightly worried.C.Highly optimistic. D.Fully satisfied.2 Virgin Galactic's guests will be transported into space by using rockets produced in_.A.Spain B.Ameri

9、caC.Britain D.Russia3. Which of the following is one of the critics' concerns about this project?A.It is hard to ensure the safety of tourists.B.There are many technical difficulties.C.It will be a waste of resources.D.It may lack support in money.4. According to the passage, traveling to the sp

10、ace hotel _.A.will soon be possible for common peopleB.has attracted the attention of some peopleC.will make a large profit for the tourist industryD.is considered an industry with a huge future by many people5. What's the best title for the passage?A.The world's first space hotel is to open

11、 in 2012.B.The world's first commercial spaceport is being built.C.Space tourism:a surprising new industry.D.Space travel will become common in 15 years.閱讀理解 CBDBA *結(jié)束人物傳記類-2012·四川卷 I left university with a good degree in English Literature, but no sense of what I wanted to do. Over the nex

12、t six years, I_was_treading_water,_just trying to earn an income. I tried journalism, but I didnt think I was any good, then finance, which I hated. Finally, I get a job as a rights assistant at a famous publisher. I loved working with books, although the job that I did was dull.I had enough savings

13、 to take a year off work, and I decided to try to satisfy a deepdown wish to write a novel. Attending a Novel Writing MA course gave me the structure I needed to write my first 55,000 words.It takes confidence to make a new starttheres a dark period inbetween where youre neither one thing nor the ot

14、her. Youre out for dinner and people ask what you do, and youre too ashamed to say, “Well, Im writing a novel, but Im not quite sure if Im going to get there.”My confidence dived. Believing my novel could not be published, I put it aside.The I met an agent(代理商)who said I should send my novel out to

15、agents. So, I did and, to my surprise, got some wonderful feedback. I felt a little hope that I might actually become a published writer and, after signing with an agent, I finished the second half of the novel.The next problem was finding a publisher. After twoandahalf years of no income, just wait

16、ing and wondering, a publisher offered me a book dealthat publisher turned out to be the one I once worked for.It feels like an unbelievable stroke of luckof fate, really. When you set out to do something different, there's no end in sight, so to find myself in a position where I now have my own

17、 name on a contract(合同)of the publisherto be a published writeris unbelievably rewarding(有回報(bào)的)49. What does the underlined part in Paragraph 1 mean?AI was waiting for good fortune.BI was trying to find an admirable job.CI was being aimless about a suitable job.DI was doing several jobs for more pay

18、at a time.50. The author decided to write a novel_.Ato finish the writing course Bto realize her own dreamCto satisfy readers wishDto earn more money51. How did the writer feel halfway with the novel?ADisturbed. BAshamed. CConfident. DUncertain.52. What does the author mainly want to tell readers in

19、 the last paragraph?AIt pays to stick to ones goal.BHard work can lead to success.CShe feels like being unexpectedly lucky.DThere is no end in sight when starting to do something.【要點(diǎn)綜述】文章講述了作者從英語(yǔ)文學(xué)專業(yè)畢業(yè)之后,不知道自己想要做什么,幾經(jīng)周折,最終幸運(yùn)地找到了自己喜愛(ài)的職業(yè)。49. C推理判斷題。根據(jù)前后文“but no sense of what I wanted to do”“just tryin

20、g to earn an income. I tried journalism, then finance, which I hated. Finally, I got a job”可知作者不知道自己想要做什么,什么工作適合自己。故選C。50. B細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段話“I decided to try to satisfy a deepdown wish to write a novel.”可知作者決定寫(xiě)小說(shuō)的目的只是滿足自己內(nèi)心深處的愿望,實(shí)現(xiàn)自己的夢(mèng)想。故答案為B。51. D推理判斷題。根據(jù)文章第三段話“It takes confidence to make a new start”“

21、My confidence dived”“ Believing my novel could not be published, I put it aside.”及本段敘述了作者回答別人問(wèn)題時(shí)提到“Im writing a novel, but Im not quite sure if Im going to get there.”可知,此時(shí)作者的感覺(jué)應(yīng)該是還不能完全確定是否還要繼續(xù)寫(xiě)小說(shuō)。故答案選D。52. A推理判斷題。本段作者表達(dá)剛剛開(kāi)始時(shí)“theres no end in sight”到后來(lái)的“an unbelievable stroke of luck” “to be a publi

22、shed writer is unbelievably rewarding(有回報(bào)的)”,想告訴讀者,堅(jiān)持自己的目標(biāo)是值得的。B項(xiàng)“刻苦努力是成功之路”,不符合文章意思。C、D項(xiàng)停留于文章表面意思。故答案為A。*結(jié)束B(niǎo)“Benjamin Franklin,” Walter Isaacson tells us at the beginning of his long (but never boring) new biography, “is the founding father who winks at us.” By that, Isaacson explains, he means Fra

23、nklin is the most humanand most modernof the men who shaped the American republic. We admire Washington, Jefferson and Adams, but they remain creatures of the 18th century. The man we encounter in “Benjamin Franklin”funny, pragmatic and self­aware seems like one of us, or at least someone we

24、9;d like to be.Unlike Washington's cherry tree, Franklin's kite was real. His experiments with electricity made him one of the great scientists of his day. He was a middle­class businessman whose success as a printer and a journalist allowed him to retire at 42and he devoted the rest of

25、 his life to his country. He was diplomat who persuaded the French to back the American Revolution and the author of the first great American autobiography. He was an excellent swimmer. There was almost nothing he couldn't do well, except write poetry. But what truly distinguished Franklin was h

26、is talent of being great and human at the same time. He owned slaves as a younger man, but in his last years became an abolitionist(廢奴主義者).When he fathered an illegitimate(私生的) son, he acknowledged his fatherhood and took the responsibility of raising the boy.He seems strange today in the joy he too

27、k in compiling and creating all those self- improvement maxims he published in Poor Richard's Almanac(年鑒) “early to bed, early to rise” and so on. Generations of lazy boys could have been happier without that. But he was no hypocrite(偽君子). Isaacson tells us Franklin practiced what he preached, a

28、nd often laughed at himself while he did so.By a happy accident, this is the second excellent biography of Franklin to appear in two years, after Edmund S.Morgan's inspiring “Benjamin Franklin.” 6. What type of literature does this passage belong to?A.Research paper.B.Book review.C. Biography. D

29、.Short story.7. The underlined word “maxims” in Paragraph 3 probably means_.A.proverbs B.standardsC.requests D.orders8. With the fact that Franklin shouldered the responsibilities of raising his illegitimate son, the author wants to prove that_.A.Franklin had made a big fortune in his business befor

30、e he got devoted to politiesB.Franklin might be the only parent to support the child at that timeC.Franklin was a great man who seems human to usD.Franklin was improving his character when he got on in ages9. The underlined word “himself” in Paragraph 3 refers to_.A.Richard's Almanac B.Walter is

31、aacsonC.anyone of the readers. D.Benjamin Franklin10. In which part of a magazine can we most probably find this article?A.Society and the Arts. B.Current Affairs.C.Business Report. D.Advertisement.BACDA *結(jié)束CMany private institutions of higher education around the country are in danger. Not all will

32、 be saved, and perhaps not all deserve to be saved. There are low-quality schools just as there are low-quality businesses. We have no duty to save them simply because they exist.But many promising institutions that deserve to continue are threatened. They are doing a fine job educationally, but the

33、y are caught in a financial squeeze, with no way to reduce rising cost or increase income significantly. Raising tuition doesnt bring in more income, for each time tuition goes up, the enrollment goes down, or the amount that must be given away in student aid goes up. Schools are bad businesses, whe

34、ther public or private, not usually because of mismanagement but because of the nature of the enterprise. They lose money on every customer, and they can go bankrupt either from too few students or too many students. Even a very good college is a very bad business.It is such colleges, promising but

35、threatened, that I worry about. Low enrollment is not their chief problem. Even with full enrollment, they may go under. Efforts to save them, and preferably to keep them private, are a national necessity. There is no basis for arguing that private schools are inherently (固有地) better than public sch

36、ools. There are many examples to the contrary. Anyone can name state universities and colleges that rank as the finest in the nation and the world. It is now inevitable that public institutions will be dominant, and therefore diversity is a national necessity. Diversity in the way we support schools

37、 tends to give us a healthy diversity in the forms of education. In an imperfect society such as ours, uniformity of education throughout the nation could be dangerous, In an imperfect society, diversity is a positive good. Supporters of public higher education know the importance of sustaining priv

38、ate higher education.11.According to the authors opinion schools are bad businesses because of _.A. mismanagementB. too few studentsC. too many studentsD. the nature of schools12. The author used the phrase “go under” (Sentence 3, Para. 3) to mean _.A. get into difficultiesB. have low enrollmentC. h

39、ave low tuitionD. bring in more money1 3 We can reasonably conclude from this passage that the author made an appeal to the public in order to support _A. public institutionsB. private schoolsC. uniformity of educationD. high quality of education14. Which of the following statements is NOT true?A. H

40、igh-quality private schools deserve to be saved.B. If the tuition is raised, the enrollment goes down.C. There are many cases to show that public schools are better that private schools.D. Private schools have more money than public schools.15. Which of the following ways could possibly save private

41、 schools?A. Raising tuition.B. Full enrollment.C. National awareness and support.D. Reduction of rising cost.DABDC *結(jié)束DThey may be just passing your office, computer bag slung (懸掛) over one shoulder. Or they may be sitting in a car outside it, causally tapping away at a laptop. They look like innoce

42、nt passers-by. In fact, they are stealing your corporate secrets.Drive-by hacking is the trendy term given to the practice of breaking into wireless computer networks from outside the buildings that house them. A recent study in the UK, sponsored by RSA Data Security, found that two-thirds of organi

43、zations with wireless networks were risking their data in this way. Security experts patrolled (巡邏) several streets in the City of London seeking evidence of wireless networks in operation.Of 124 that they identified, 83 were sending data without encrypting(加密) them. Such data could readily be picke

44、d up by a passer-by armed only with a portable computer, a wireless modem and a few pieces of software that can be freely down-loaded from the Internet.The data could include sensitive company documents containing valuable information. Or they could be e-mail identities and passwords that could be u

45、sed by hackers to log into corporate networks as if they were legal users.Most companies using wireless networking technology do not take even the simplest of precautions to protect their data. Nearly all wireless network technology comes with some basic security features that need only to be activa

46、ted in order to give a minimum level of security, for example, by encrypting the data being passed over the network.Raymon Kruck, business development manager at Check Point Software, a security technology specialist, believes this could be partly a psychological problem. People see the solid walls of their building as safeguards and forget that wireless networks can extend up to 200 meters beyond physical walls.Companies without any security at all on their wireless ne

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論