六年級(jí)【小學(xué)英語】外研版版閱讀理解練習(xí)題_第1頁
六年級(jí)【小學(xué)英語】外研版版閱讀理解練習(xí)題_第2頁
六年級(jí)【小學(xué)英語】外研版版閱讀理解練習(xí)題_第3頁
六年級(jí)【小學(xué)英語】外研版版閱讀理解練習(xí)題_第4頁
六年級(jí)【小學(xué)英語】外研版版閱讀理解練習(xí)題_第5頁
免費(fèi)預(yù)覽已結(jié)束,剩余9頁可下載查看

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、一、英語閱讀理解訓(xùn)練 1 閱讀理解閱讀短文,判斷正誤。Father's Day is a holiday for fathers. It's on the third Sunday of June, The idea of Father's Day was given by Dodd of New York. Dodd wanted a day to honor ( 對(duì) 表示敬意) her father. Doddhas five little brothers. Her mother died very early, and her father raised (撫養(yǎng)

2、 ) his children. Dodd's father was born in June, so she held ( 舉行 ) the first Father's Day on the19th of June, in 1910. In 1972 it was celebrated ( 慶祝 ) by Americans on the third Sunday in June. On that day, children get up early to cook rich breakfast for their father. People wear ( 戴 ) ros

3、es on that day, too. If his father is dead, he wears white roses. If his father is alive, he wears red roses. Now it is celebrated in the USA, the UK and many other countries.( 1 ) Father's Day is on the third Sunday of June.( 2) Dodd was an Australian.( 3) Father's Day is a holiday for moth

4、ers.( 4) Dodd wanted to honor her father.( 5) People wear roses on Father's Day.【答案】(1 )1( 2) 0( 3) 0( 4) 1( 5) 1 【考點(diǎn)】閱讀理解【解析】【分析】文章大意:介紹父親節(jié)的事情。(1)句意:父親節(jié)是六月份的第三個(gè)星期天。根據(jù) It's on the third Sunday of June,可知父 親節(jié)是六月份的第三個(gè)星期天。故答案為:正確。( 2)句意:多德是澳大利亞人。根據(jù)The idea of Father's Day was given by Dodd

5、of NewYork. 可知父親節(jié)的概念是由紐約的多德提出的。故答案為:錯(cuò)誤。( 3)句意:父親節(jié)是母親們的節(jié)日。根據(jù)Father's Day is a holiday for fathers. 可知父親節(jié)是父親們的節(jié)日。故答案為:錯(cuò)誤。( 4)句意:多德想尊敬她的父親。根據(jù)Dodd wanted a day to honor (對(duì) 表示敬意) herfather.可知多德想表達(dá)對(duì)父親的敬意。故答案為:正確。( 5)句意:父親節(jié)人們戴玫瑰花。根據(jù)People wear (戴 ) roses on that day. 可知父親節(jié)人們戴玫瑰花。故答案為:正確?!军c(diǎn)評(píng)】考查閱讀理解,瀏覽文章

6、大意把握細(xì)節(jié)。答題時(shí),緊扣文章中的關(guān)鍵詞,做出正 確判斷。2 閱讀理解閱讀短文,判斷下列句子正誤Two goats live on the left side of a river. One day they want to eat the grass on the right side. There is a bridge over the river. But on the bridge there is a lion. What should they do? They thinkof a plan.The first goat meets the lion. The lion shou

7、ts, "I'm going to eat you!" The first goat says, "Don't eat me, please. The second goat is bigger and younger than me." So the lion lets the first goat go.Then the second goat comes. The lion shouts, "I'm going to eat you!" The second goat says, "Don

8、9;t eat me, please. The third goat is bigger and younger than me." So the lion lets the second goat go.The lion waits and waits, but there is not a third goat.( 1 ) There are three goats and a lion in the story.( 2) The goats want to eat the grass on the right side.( 3) The lion wants to eat th

9、e goats.( 4) The third goat is younger and bigger than the first and second goats.( 5) The goats are cleverer than the lion.【答案】(1 )0( 6) 1( 7) 1( 8) 0( 9) 1【考點(diǎn)】閱讀理解【解析】【分析】這是一篇山羊和獅子的寓言故事。( 1)句意:故事中住著3 頭山羊。根據(jù)短文敘述Two goats live on the left side of ariver. (兩頭山羊住在河的左岸。)可知是兩頭山羊。題目敘述錯(cuò)誤。故答案為:錯(cuò)誤。( 2)句意:山羊

10、想吃右岸的草。根據(jù)短文敘述One day they want to eat the grass on theright side. (一天,它們想吃右岸的草。)可知題目敘述正確。故答案為:正確。( 3)句意:獅子想吃山羊。根據(jù)短文敘述The lion shouts, "I'm going to eat you!" (獅子喊道 “我要吃了你?!保┛芍}目敘述正確。故答案為:正確。( 4)句意:第三只山羊比第一只和第二只都年輕和大。根據(jù)短文敘述The lion waits andwaits, but there is not a third goat. (獅子等啊等,但

11、是沒有第三只山羊。)可知沒有第三只山羊。題目敘述錯(cuò)誤。故答案為:錯(cuò)誤。( 5)句意:山羊比獅子聰明。根據(jù)短文敘述The lion waits and waits, but there is not athird goat. (獅子等啊等,但是沒有第三只山羊。)可知山羊比獅子聰明。題目敘述正確。故答案為:正確。【點(diǎn)評(píng)】這是考查閱讀理解的題目。仔細(xì)閱讀短文,然后根據(jù)短文的相關(guān)敘述來判斷正 誤。3 閱讀理解閱讀理解It's a sunny morning. It's warm but not hot. Jack sees an old man with a black umbrell

12、a walking on the street.Jack is very curious (好奇的). So he asks the old man, "Hello. Would you tell me why you bringthe umbrella?" The old man answers, "My legs are not strong. If I carry a walking stick, people will say, 'How poor the man is!' I don't like this. So I carry

13、 an umbrella to help me. When peopleHow foolish the man is!(1) The weather is that morning.A. snowB. windy(2) Jack sees an old man with.A. a red coatB. a black umbrella(3) The old man's legs are.A. strongB. weak(4) The old man carries an umbrella to.A. help himselfB. avoid the rain(5) Is the old

14、 man foolish?A. Yes, he is.B. No, he isn't.【答案】(1) CB(3) B(4) AB【考點(diǎn)】閱讀理解【解析】【分析】這是一篇講述一位老人帶傘的故事。C. warmC. a black coatC. longC. play withC. He can walk.see I'm walking with an umbrella in a fine day, they will only say,(1)根據(jù)短文敘述It's warm but not hot.(天氣暖和但是不熱。)可知天氣溫暖。C選項(xiàng)正確。故答案為:Q(2) 根據(jù)短文

15、敘述 Jack sees an old man with a black umbrella walking on the street.(Jack看到一位老人帶著一把黑的的雨傘在路上走。)可知帶著把雨傘。故答案為:Bo(3)根據(jù)短文敘述 My legs are not strong.(我的腿不強(qiáng)壯。)可知 B選項(xiàng)虛弱的“合 適。故答案為:Bo(4)根據(jù)短文敘述 So I carry an umbrella to help me.(因此我?guī)е话延陚銇韼椭?我。)可知是幫助自己,A選項(xiàng)正確。故答案為:Ao(5)根據(jù)短文敘述If I carry a walking stick, people wi

16、ll say, 'How poor the man is!' Idon't like this.(如果我?guī)е粋€(gè)拐杖行走,別人會(huì)說這個(gè)人多么可憐!"我不喜歡這樣。)和 they will only say, 'How foolish the man is!'"(他們僅僅會(huì)說 這個(gè)人多么愚 蠢!”)可知不愚蠢,用否定回答,B選項(xiàng)正確。故答案為:Bo【點(diǎn)評(píng)】這是考查閱讀理解的題目。首先仔細(xì)閱讀短文,然后根據(jù)短文的細(xì)節(jié)敘述來選擇 正確的選項(xiàng)。4 閱讀理解閱讀短文,選擇正確的選項(xiàng)。The students in Grade Six are g

17、oing to face(面臨) the biggest exam (考試).They studyvery hard. Every day they do a lot of exercises of Chinese, maths and English.Li Jun is a student in Class Two. He is good at English and maths. But his Chinese is not so good. So he has to do some reading after the homework.Li Yan is Li Jun's cou

18、sin. She is in Class Three. She likes singing and dancing. She's going to be a singer in the future. Every day, when she finishes her homework, she has to sing and dance for an hour.(1) Li Jun is good atA. ChineseB. scienceC. English and maths(2) Li Jun after the homework.A. learns EnglishB. doe

19、s some readingC. draws pictures(3) Li Yan is Li Jun's .A. pen palB. classmateC. cousin(4) Li Yan likes.A. paintingB. playing badmintonC. singing and dancing(5) The students in Grade Six will face.A. a big farewell party B. the biggest school trip C. the biggest exam【答案】(1) CB(3) C(4) CC【考點(diǎn)】閱讀理解【

20、解析】【分析】大意:短文講述了六年級(jí)的學(xué)生李軍和李燕。11)根據(jù) Li Jun is a student in Class Two. He is good at English and maths.可知李軍擅長(zhǎng)英語 和數(shù)學(xué),故答案為 C.(2)根據(jù) So he has to do some reading after the homework.可知李軍在做完作業(yè)后做些閱讀,故答案為B.(3)根據(jù)Li Yan is Li Jun's cousin可知李燕是李軍的表妹,故答案為C.(4)根據(jù)She likes singing and dancing.可知李燕喜歡唱歌和跳舞,故答案為C.(5

21、)根據(jù) The students in Grade Six are going to face the biggest exam.可知六年級(jí)的學(xué)生將面 臨最大的考試,故答案為C.【點(diǎn)評(píng)】本題考查了閱讀理解,首先通讀短文,理解大意;其次閱讀題干,根據(jù)題干信息找出相關(guān)句進(jìn)行選擇。5 .閱讀理解根據(jù)短文內(nèi)容判斷下列說法的正誤。Mr Black is a careful driver. One day he is driving home. When he gets to a crossing, he sees a slow sign. So he slows down. He looks both

22、ways. No car is coming, so he is ready to drive away.Just then, he hears a whistle (哨子聲),so he stops by the side of the road. A policeman walks to him and says, “ You should stop at the crossing. Mr Black says, "It's a slow sign, not a stop sign. The policeman looks at the sign and says, &q

23、uot;Well, I am very sorry. I am in the wrong street.(1) Mr Black is a careful driver.( 2) Mr Black stops his car at the crossing.( 3) There is a stop sign at the crossing.( 4) Mr Black stops because he hears a whistle.( 5) The policeman is in the right street.【答案】(1 ) 1( 2) 0( 3) 0( 4) 1( 5) 0【考點(diǎn)】閱讀

24、理解【解析】【分析】大意:短文講述了布萊克先生是個(gè)細(xì)心的司機(jī),有一天在一個(gè)十字路口看到一個(gè)緩慢的信號(hào)。他放慢了速度準(zhǔn)備開車離開,這時(shí)他聽到一聲口哨,他停下來,一個(gè)警察對(duì)他跟前說應(yīng)該在十字路口停下來,布萊克先生說這是一個(gè)慢行標(biāo)志,警察看了看牌子說他走錯(cuò)了路。( 1)句意:布萊克先生是個(gè)細(xì)心的司機(jī)。根據(jù)Mr Black is a careful driver. 可知布萊克先生是個(gè)細(xì)心的司機(jī)。故答案為正確。( 2)句意:布萊克先生在十字路口停車。根據(jù)When he gets to a crossing, he sees a slowsign. So he slows down. 可知布萊克先生在十字

25、路口放慢了速度。故答案為錯(cuò)誤。( 3)句意:十字路口有一個(gè)停車標(biāo)志。根據(jù)When he gets to a crossing, he sees a slow sign.So he slows down. 可知十字路口時(shí)有一個(gè)緩慢的信號(hào)。故答案為錯(cuò)誤。( 4)句意:布萊克先生停下來是因?yàn)樗牭搅松诼?。根?jù)Just then, he hears a whistle ,so he stops by the side of the road. 可知布萊克先生停下來是因?yàn)樗牭搅松诼?。故答案為正確。( 5)句意:警察在正確的街道上。根據(jù)Well, I am very sorry. I am in the

26、 wrong street. 可知警察在錯(cuò)誤的街道上。故答案為錯(cuò)誤?!军c(diǎn)評(píng)】本題考查了閱讀理解,先翻譯短文,然后根據(jù)短文內(nèi)容,判斷句子正確或錯(cuò)誤。( 6) 理解閱讀短文,判斷下列句子正誤。When we walk on the road in China, we must be careful. We must obey the traffic rules: Drive, ride or walk on the right side of the road. When the light is red, we must stop. When the light is yellow, we mu

27、st wait. When the light is green, we can cross.( 1 ) We must obey the traffic rules when we walk on the road.( 2) I walk with my mum, so I needn't obey the traffic rules.( 3) We must walk on the left side of the road in China.( 4) When the light is yellow, we can cross.( 5) When the light is red

28、, we can't cross.【答案】(1)10(3) 0(4) 01【解析】【分析】這是介紹交通規(guī)則的短文。(1)句意:當(dāng)我們?cè)诼飞献邥r(shí),必須遵守交通規(guī)則。根據(jù)短文句子We must obey thetraffic rules (我們必須遵守交通規(guī)則。)可知題目敘述正確。故答案為:正確。(2)句意:我和媽媽一起走,因此我不需要遵守交通規(guī)則。根據(jù)短文敘述 We must obey the traffic rules (我們必須遵守交通規(guī)則。)可知人人要遵守規(guī)則。題目敘述錯(cuò)誤。故答 案為:錯(cuò)誤。(3)句意:在中國(guó)我們必須在道路的左側(cè)行走。根據(jù)短文敘述Drive, ride or wa

29、lk on theright side of the road.(駕駛,騎行或步行要在道路的右側(cè)。)可知是右側(cè)。題目敘述錯(cuò) 誤。故答案為:錯(cuò)誤。(4)句意:當(dāng)交通燈是黃色時(shí),我們可以穿過。根據(jù)短文敘述When the light is yellow,we must wait.(當(dāng)交通燈是黃色時(shí),我們必須等待。)可知要等待。題目敘述錯(cuò)誤。故答 案為:錯(cuò)誤。(5)句意:當(dāng)交通燈是紅色時(shí),我們不能穿過。根據(jù)短文敘述When the light is red, wemust stop.(當(dāng)紅燈時(shí),我們必須停下來。)可知題目敘述正確。故答案為:正確。【點(diǎn)評(píng)】這是考查閱讀理解的題目。仔細(xì)閱讀短文,然后根據(jù)

30、短文的相關(guān)敘述判斷正誤。7.閱讀理解閱讀電子郵件,選擇正確的答案。To: liyunpenfriend. comFrom: alice penfriend. comDear Li Yun,I am happy to be your pen friend. I live in Australia. I have a twin sister Ann. We look the same, but we don't like the same things. I like swimming, diving and riding my bike, but Ann likes drawing pi

31、ctures and making kites. I like sports, but she likes art. I like beef and coffee, but she likes fruit and milk. Tell me something about you. What's your hobby?Yours, AliceC. AliceC. riding a bike(1) This email comes from.A. Li YunB. Ann(2) Alice likes.A. drawing picturesB. making kites(3) Has A

32、lice got the same hobbies as Ann?A. No.B. Yes.C. We don't know.(4) "Twin sister" means "" in Chinese.A.妹妹萌個(gè)姐姐停生姐姐/妹妹 Alice likes and coffee, but Ann likes and milk.A. fruit; vegetablesB. meat; fruitC. beef; fruit【答案】(1) CC(3) A(4) CC【解析】【分析】文章大意:愛麗絲給李媛的電子郵件。(1)根據(jù)From: alice p

33、enfriend. com 可知這個(gè)電子郵件來自愛麗絲。故選C。(2)根據(jù)I like swimming, diving and riding my bike可知愛麗絲喜歡游泳,潛水和騎自行 車。故選Co(3)根據(jù) We look the same, but we don't like the same things.可知他們看上去很像,但是他 們不喜歡相同的事情。因此做否定回答,故選Ao(4) Twin sister的意思是:攣生姐姐或者妹妹,故選C。(5)根據(jù) I like beef and coffee, but she likes fruit and milk.可知愛麗絲喜歡牛

34、肉和咖啡,但是安喜歡水果和牛肉,故選Co【點(diǎn)評(píng)】考查對(duì)篇章的把握和細(xì)節(jié)的辨別能力。答題時(shí),緊扣文章中的關(guān)鍵詞,做出正確 選擇??疾殚喿x理解。首先通讀全文,理解大意;其次閱讀問題,根據(jù)題干信息找出相關(guān) 句進(jìn)行選擇。8 .閱讀理解 根據(jù)短文內(nèi)容,選出最佳選項(xiàng)。Jane is only four and doesn't go to school. But she is very clever and learns a lot from her grandpa - an old teacher. One day, Jane's mother, Mrs. John takes her t

35、o a party. The guests all praise a rich woman's boy. Mrs. John asks him a few questions, but all his answers are wrong.a teacher to ask Jane someJane begins to laugh(嘲笑)at him.The rich woman is angry. She tells her friendquestions, but the girl's answers are all birds in a tree. How many wil

36、l be left if I kill ("One." Answers Jane.right. Then she asks, "There are 3 殺死)one?"“You're wrong!“ Calls out the rich woman."All of them will fly away!he little gAsks tA. grandpaB. teacherii C. grandmaiiD. motherd Do you think a dead bird can fly?The guests begin to lau

37、gh and the woman's face turns red.(1) Jane learns a lot from her.(2) How many teachers are there in the story?A. OneB. TwoC. ThreeD. Four(3) Who is clever?A. Mrs. John(4) Jane is aB. The rich womanC.JaneD. The boyA. boyB.school boyC. girlD. school girl Why is the rich woman angry with Jane?A. Ja

38、ne laughs at her son.B. Jane is a girl.C. Her son can't answer the questions.D. Jane answers all the questions.【答案】(1) AB(3) C(4) CA【解析】【分析】大意:短文介紹了從來沒有上學(xué)的4歲女孩簡(jiǎn)的故事。(1) 根據(jù) But she is very clever and learns a lot from her grandpa an old teacher. 可知簡(jiǎn)從 她的爺爺那里學(xué)到了很多,故答案為A.(2) 根據(jù) But she is very clever

39、 and learns a lot from her grandpa an old teacher. 和 She tells her frienda teacher to ask Jane some questions可知在故事中有兩個(gè)老師,故答案為B.(3) 根據(jù) But she is very clever and learns a lot from her grandpa an old teacher.可知簡(jiǎn)是最 聰明的,故答案為C.(4) 根據(jù) Jane is only four and doesn't go to school. But she is very clever可

40、知簡(jiǎn)是個(gè)女孩,沒有去上學(xué)。故答案為C.(5) 根據(jù) The guests all praise a rich woman's boy. Mrs. John asks him a few questions, but all his answers are wrong. Jane begins to laugh at him. The rich woman is angry.可知是因?yàn)楹?jiǎn)嘲笑了富婆的兒子,故答案為A.【點(diǎn)評(píng)】本題考查了閱讀理解,首先通讀短文,理解大意;其次閱讀題干,根據(jù)題干信息 找出相關(guān)句進(jìn)行選擇。9 .閱讀理解閱讀短文并填空。Teacher : Boys and gir

41、ls, it is goingto be Children's Day this Friday. Let's have a party in our classroom from 2:00 to 4:00.Children: Hooray!Miss Li:What are you going to bring?A: I'm going to bring some snacks.B:I'm going to some sweets and balloonsC:I'm going to bring some drinks from home.Teacher:

42、Great! I'm going to bring some apples. What are we going to do at the party?D: Let's play some interesting games.Teacher: Good!Who are you going to invite( 邀請(qǐng))?Children: We are going to invite our parents.Welcome to the party!InvitationDate:Time:Place:【答案】 1st June (Friday); 2 to 4 , in the

43、afternoon ; in our classroom; With snacks and drinks; Come and have fun!【解析】【分析】(1)根據(jù)表格內(nèi)容,關(guān)鍵詞 Date是日期的含義,再結(jié)合短文內(nèi)容it isgoingto be Children's Day this Friday.得知應(yīng)該填寫六月一日。因?yàn)榱乱蝗帐莾和?jié)。故填 寫 1st June (Friday)。(2)根據(jù)表格中關(guān)鍵詞Time ,是時(shí)間的含義,結(jié)合短文內(nèi)容Let's have a party in ourclassroom from 2:00 to 4:00.故填寫 2 to

44、4 , in the afternoon 。(3)根據(jù)表格中關(guān)鍵詞Place是地點(diǎn)的含義,結(jié)合短文內(nèi)容Let's have a party in ourclassroom from 2:00 to 4:00.故填寫 in our classroom。(4)根據(jù)表格內(nèi)容,分析此處應(yīng)當(dāng)填寫攜帶物品,故填寫 With snacks and drinks。(5)根據(jù)表格內(nèi)容分析,此處填寫聚會(huì)的邀請(qǐng)目的和意義。歡迎參與并且玩得盡興。故填 寫 Come and have fun?!军c(diǎn)評(píng)】考查同學(xué)的閱讀能力。同學(xué)平時(shí)要多記與節(jié)日有關(guān)的單詞。10 .閱讀理解閱讀理解并判斷。In our city th

45、ere are more and more cars and buses on the roads. Many people drive to work .First, it's good to have a car. You needn't to wait for the bus. You can go to work on time.Then ,there are many busy roads in the city . Can you drive safely? Traffic lights are very important. You must look at th

46、e traffic lights and wait for the green man. If someone is crossing the road, you must stop your car and look carefully. We must follow the rules and stay safe on the road.(1) There are more and more cars on the road now.(2) Many people go to work by bus ,they don't drive cars.(3) Traffic lights

47、 are not very important.(4) If we have a car , we needn't to wait for the bus.(5) We must follow the traffic rules.【答案】(1)10(3) 0(4) 11【解析】【分析】 根據(jù)所給的短文,In our city there are more and more cars and buses onthe roads.在我們城市道路上有越來越多的汽車和公共汽車.故答案為正確.根據(jù)所給的短文,Many people drive to work .許多人開車上班.故答案為錯(cuò)誤.根據(jù)

48、所給的短文,Traffic lights are very important.交通燈很重要.故答案為錯(cuò)誤. 根據(jù)所給的短文,F(xiàn)irst, it's good to have a car. You needn't to wait for the bus. 首先,有輛車很好.你不必等公共汽車了. 故答案為正確. 根據(jù)所給的短文,We must follow the rules and stay safe on the road. 我們必須遵守規(guī)則,在路上保持安全.故答案為正確.【點(diǎn)評(píng)】本題考查了閱讀理解,首先翻譯短文,然后根據(jù)所給的句子判斷句子是否符合題11 閱讀理解A. 閱讀短

49、文,判斷正誤。Today is Sunday. We don't go to school. So afterbreakfast I go to the park with some of my good friends. In the park, there are many people. They are doing exercise. Some women are dancing. Some people are playing badminton. Some girls are skipping, and some people are walking and running

50、. Why do they work so hard? Because they want to be strong and healthy.( 1 ) Today is Sunday.( 2) I go to school after breakfast today.( 3) I go to the park with my father and mother.( 4) Many people in the park are doing exercise.( 5) Some women are playing badminton.【答案】( 1 ) 1( 2) 0( 3) 0( 4) 1(

51、5) 0【解析】【分析】短文描寫了星期日作者和朋友不上學(xué),早飯后一起去公園,公園里有許多人正在做運(yùn)動(dòng),有些女人在跳舞,有些人在打羽毛球,有些女孩在跳繩,有些人在走路和跑步,他們想要變得強(qiáng)壯和健康。(1)根據(jù)所給的短文,Today is Sunday今天是星期日。可知今天是星期日,故答案為正確。( 2)根據(jù)所給的短文,We don't go to school. So after breakfast I go to the park with some ofmy good friends. 我們不上學(xué)。早飯后,我和幾個(gè)好朋友一起去公園。可知早飯后沒有去上學(xué),故答案為錯(cuò)誤。( 3)根據(jù)所給

52、的短文,So after breakfast I go to the park with some of my good friends. 早飯后,我和幾個(gè)好朋友一起去公園。可知早飯后沒有去上學(xué),可知和朋友去的公園,故答案為錯(cuò)誤。( 4)根據(jù)所給的短文,In the park, there are many people. They are doing exercise. 公園里有許多人。他們正在做運(yùn)動(dòng)??芍珗@里有許多人正在做運(yùn)動(dòng),故答案為正確。( 5)根據(jù)所給的短文,Some women are dancing. 有些女人在跳舞??芍獘D女們?cè)谔铔]有打羽毛球,故答案為錯(cuò)誤?!军c(diǎn)評(píng)】理清了線

53、索,理解文章就不是問題,看題時(shí)注意確定關(guān)鍵詞,然后在文章中定位,找到與選項(xiàng)的一致的內(nèi)容,就可以輕松的判斷句子是否正確。12 .閱讀理解 閱讀理解Most of the people in China can have four seasons. However, people in South China have three seasons - spring, summer and fall. They don't have winters. In north China, people have a cold, dry and windy winter. But people in

54、 Kunming only have one season - spring. It's warm and rainy all the year. You can see green trees and beautiful flowers there. So “Spring City " isanother name for Kunming.(1) How is the weather in south China ?A. People don't have springs .B. People don't have winters.C. People don

55、't have summers .(2) How is the weather in Kunming ?A. People only have spring . B. People only have winter . C. People only have fall .(3) How is the weather in north China ?A. People have a warm, rainy and windy spring .B. People have a hot, wet and windy summer .C. People have a cold, dry and

56、 windy winter .【答案】(1) BA(3) C【解析】【分析】文章大意:本文主要是作者介紹中國(guó)南北地區(qū)氣候的不同。(1) 根據(jù) people in South China have three seasons spring, summer and fall. They don't have winters.知,中國(guó)的南方人們沒有冬天,故答案為B。(2) 根據(jù) But people in Kunming only have one season spring. 知, 中國(guó)的昆明只有個(gè)季 節(jié)春天,故答案為Ao(3)根據(jù) In north China, people have

57、a cold, dry and windy winter. 知,中國(guó)的北方人們有一 個(gè)寒冷、干燥和多風(fēng)的冬天,故答案為Co【點(diǎn)評(píng)】考查閱讀理解,瀏覽文章大意,理解問題意思,根據(jù)問題細(xì)讀文章,在原文尋找 答案。13.閱讀理解閱讀短文,選出正確的答案。I'm Sally. I live in a nice and a clean place. There are many trees and flowers. There is a tall mountain. A river is between a mountain and a forest. In the forest, there

58、are many animals. I can see birds, ducks. I always play near the forest. I love the place.(1) What's the author's name?A. JulieB. SallyC. Nancy(2) How does the place she lives?A. Busy.B. Noisy.C. Clean.(3) What is it between a mountain and a forest?A. Trees.B. Flowers.C. A river.C. A house.(4) What does the forest have?A.

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論