大學(xué)英語(yǔ) 一課一練__第四冊(cè)答案_第1頁(yè)
大學(xué)英語(yǔ) 一課一練__第四冊(cè)答案_第2頁(yè)
大學(xué)英語(yǔ) 一課一練__第四冊(cè)答案_第3頁(yè)
大學(xué)英語(yǔ) 一課一練__第四冊(cè)答案_第4頁(yè)
大學(xué)英語(yǔ) 一課一練__第四冊(cè)答案_第5頁(yè)
已閱讀5頁(yè),還剩68頁(yè)未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶(hù)提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、Key to Model Test (1) Band FourPart I. WritingSample Writing:A Reply to A FriendDear John,I received your letter yesterday. In reply to your inquiry about applying for admission to my university, I would like to give you the following suggestions. My school is a comprehensive university with such di

2、sciplines as science, engineering, the arts, economy, management, law and education. Among all the majors, I suggest that you should apply for the major of computer science and technology. There are some reasons for this suggestion. First, the computer personnel are in great demand owing to the wide

3、spread use of computers in every field. Therefore, you can find a job easily if you have a degree in this major. Second, my university has first-rate facilities and excellent teachers in this field. You will definitely benefit from studying in my university. There are some requirements for this majo

4、r. To begin with, you must have a good foundation in math and English. Knowledge in these two subjects is essential for doing well in this major. In addition, you have to pay a higher tuition fee than students of other majors. Of course, you have to make some preparations for the test. On the one ha

5、nd, you need to learn something about the computer. On the other hand, you should have basic knowledge about English before coming to the university. Otherwise, you will have difficulty in learning well in this major.I hope the above suggestions helpful to you. Wish you good luck.Yours Sincerely,Dav

6、idPart II. Reading Comprehension (Skimming and Scanning)1-7 Y Y N Y NG N Y8. face-to-face and respect 9. a favor or debt should never be forgotten10. to make friends and keep themPart III. Listening Comprehension11. C. 該題考查說(shuō)話(huà)人所處的地點(diǎn). 根據(jù)對(duì)話(huà)中的關(guān)鍵詞books, return, overdue可以確定對(duì)話(huà)地點(diǎn)在圖書(shū)館。正確答案為C.12. C. 該題是根據(jù)女士的回

7、答推斷Jake的情況. 根據(jù)“his racket is here on the sofa”可以確定他就在附近。正確答案為C.13. B. 該題考查對(duì)話(huà)雙方之間的關(guān)系。在對(duì)話(huà)中,女士祝賀男士考試取得好成績(jī),男士說(shuō)女士肯定也做得不錯(cuò)。由此可見(jiàn),兩個(gè)人都是學(xué)生。正確答案為B.14. A. 該題考查男士建議女士做什么。從男士的回答“it would clear up by noon”可知,天氣將變晴,所以女士不用回去拿雨衣。正確答案為A.15. C. 該題考查說(shuō)話(huà)人談?wù)摰脑?huà)題。從對(duì)話(huà)中的關(guān)鍵詞window broken, belongings missing,called the police st

8、ation可推斷這是一起入室盜竊案。正確答案為C.16. D. 該題考查男士正在干什么。結(jié)合男士講的話(huà),根據(jù)女士說(shuō)的fill in the rest of it可判斷出男士在填表。正確答案為D.17. C. 該題考查男士對(duì)新課程的看法。在對(duì)話(huà)中,女士認(rèn)為這門(mén)新課容易,但是男士說(shuō)好多學(xué)生學(xué)得不好,由此推斷他認(rèn)為這門(mén)課并不是女士想象的那么容易,正確答案為C.18. A. 該題是推斷題。女士說(shuō)這首歌已被老師在課堂上放了一千遍了,男士說(shuō)他同意,并說(shuō)在沒(méi)聽(tīng)這么多遍前他也很喜歡這首歌,說(shuō)明他們現(xiàn)在都對(duì)這首歌很厭倦。正確答案為A.Section A11-18 CCBACDCA 19-22 BDCA 23-2

9、5 DCDSection B26-28 DCB 29-31 ACA 32-35 CBBDSection C36. primarily 37. establishing 38. similarities39. criticize 40. closest 41. approached42. preserve 43. status44. This is done by exhibiting knowledge and skill, and by holding center stage through verbal performance such as storytelling, joking,

10、or conveying information.45. they are more comfortable speaking in larger groups made up of people they know less well46. the most private situations can be approached like public speakingPart IV. Reading Comprehension (Reading in Depth)Section A47-56: I M F L C J G D N BSection B57-66: D B C A D A

11、C B D B57. D 本題考查作者的觀點(diǎn),屬于綜合主旨題。根據(jù)第二段except the successful outcome和文章最后一長(zhǎng)句,可以得出嬰兒之所以會(huì)學(xué)會(huì)一些行為是因?yàn)樗麄兺ㄟ^(guò)這些行為可以獲得成功的感覺(jué)。A項(xiàng)是人們以往的觀點(diǎn),B項(xiàng)和C項(xiàng)只是表面的原因,并不是實(shí)際原因,所以正確答案為D。58. B 本題為細(xì)節(jié)題。根據(jù)第三段第一句話(huà),Papousek通過(guò)使用用牛奶獎(jiǎng)勵(lì)孩子的辦法,就是為了教會(huì)孩子完成一些簡(jiǎn)單的動(dòng)作。所以ACD都不是此舉的目的,正確答案為B。59. C 本題為細(xì)節(jié)題。根據(jù)第三段第二句話(huà), Papousek在研究中發(fā)現(xiàn),嬰兒吃飽之后會(huì)拒絕牛奶,但是還會(huì)繼續(xù)重復(fù)已經(jīng)學(xué)會(huì)

12、的動(dòng)作,說(shuō)明即使不給牛奶,他們也會(huì)重復(fù)一些簡(jiǎn)單動(dòng)作,因此A不正確。 B, D內(nèi)容基本一致,這兩項(xiàng)都不是Papousek要去發(fā)現(xiàn)的東西。C項(xiàng)符合原文,故為正確答案。60. A 本題為細(xì)節(jié)題。根據(jù)文章最后一句話(huà),Papousek得出結(jié)論:嬰兒感到高興的不是因?yàn)闊艄?,而是因?yàn)樗麄兯@得的解決問(wèn)題和掌握技能后的成功感,再有就是人類(lèi)本身有一種理解世界、控制世界的渴求。B, C, D項(xiàng)都沒(méi)有提及,正確答案為A。61. D 本題為細(xì)節(jié)題,根據(jù)見(jiàn)上題。正確答案為D。62. A 本題為主旨題。文章講述人類(lèi)從前人那里繼承了許多文化成果,并將其傳乘下去,所以文章主題為文化繼承。答案為A。63. C 本題為是非題。文

13、章第二段開(kāi)始講述文化的定義,它包括一代人傳給另一代人的所有思想、知識(shí)、做事的方法、習(xí)慣、價(jià)值觀以及處世態(tài)度等,文章后半部分又闡述文化與本能的不同,因此A, B, D都屬于文化的范疇,C項(xiàng)不屬于文化,故正確答案為C。64. B 本題為語(yǔ)義題,需要根據(jù)上下文來(lái)推斷。根據(jù)原文 “it can store new information,infinitely more rapidly than the process of mutation and biological evolution ”, 可以推斷出mutation 和biological evolution表達(dá)相近的意思,是“變化、進(jìn)化”的意

14、思,而exchange指“交換、兌換”, communication指“交際、交流”, existence指“生存”,故正確答案為B。65. D 本題為推斷題。根據(jù)文章第一句話(huà),人類(lèi)的發(fā)明創(chuàng)造是永無(wú)止境的,所以A項(xiàng)與原文一致。根據(jù)第一段 “this process of cultural transmission yields enormous economy”,B項(xiàng)與此句意思一致。C項(xiàng)與原文第二句話(huà)意思一致,同時(shí)根據(jù)這一句,人類(lèi)最大的發(fā)明創(chuàng)造就是不去發(fā)明創(chuàng)造,而是繼承前輩的文化傳統(tǒng),所以D項(xiàng)與原文不符。正確答案為D。66. B 本題為推斷題。根據(jù)文章最后一句話(huà) “The transmissi

15、on of culture is more flexiblethan instinct, and can growmore rapidly than the process of mutation and biological evolution”, 可以推斷出文化傳播比生物本能發(fā)展要快得多,反過(guò)來(lái)也就是說(shuō)生物本能也在發(fā)展,但是速度要比文化傳播慢得多,因此可以推斷出B項(xiàng)為正確答案,A項(xiàng)和C項(xiàng)與原文相反,D項(xiàng)原文沒(méi)有提及。Part V. Cloze67-86: C B A B D C A D B A C D C B A B D D A C67. C 原句意思是:此項(xiàng)研究為人們意想不到的,因此C符

16、合句意。A為“震驚”,B為“激動(dòng)”,D為“迷惑”,均不符題意。68. B 此句not only之后應(yīng)為倒裝,并且feeling是復(fù)數(shù)形式,故選B。69. A 此句的意思是:人的情感不僅很難用語(yǔ)言描述清楚,而且很難一一列舉出來(lái),所以答案選擇A。70. B 此句的意思是:幾乎沒(méi)有人對(duì)有多少種情感達(dá)成一致意見(jiàn),C和D不符句意,scarcely表示“幾乎不”(程度), rarely表示“幾乎不”(頻率),所以選擇B。71. D 前三項(xiàng)為近義詞,意思是“重要的”,而此句指的是人最基本的情感,所以選D。72. C 此句為that引導(dǎo)的定語(yǔ)從句,修飾something,故只能選C。73. A 這里這種積極的

17、情感是指 “快樂(lè)、高興”,所以正確答案為“joy”。其他三項(xiàng)不符題意。74. D search for 意思是“尋找、尋求”,其他三項(xiàng)都不正確。75. B as a rule是固定詞組,意思是“一般來(lái)說(shuō)”。76. A 這里填的詞和reach the desired goal 表達(dá)同樣的意思,即,“實(shí)現(xiàn)或獲得目標(biāo)”,所以應(yīng)選擇“obtain”。77. C for 引出附加的理由,應(yīng)置于句尾。since引出顯而易見(jiàn)的理由。when 和 if不符題意。故正確答案為C。78. D 此句意思是:既然人們經(jīng)??释煌哪繕?biāo),所以有人在修理汽車(chē)中找到快樂(lè),而有人在解數(shù)學(xué)題中找到快樂(lè),這些都是可以理解的。所以

18、應(yīng)選D。79. C 前后兩句表示對(duì)照,故選C。80. B 根據(jù)后文“We can experience the joy together”,此句意思是“分享共同的目標(biāo)和興趣”,故選share。cultivate意思是“培養(yǎng)”, develop是“發(fā)展”, form是“形成”,均不符合句意。81. A 此表達(dá)方式的意思是“養(yǎng)家”,故選A。82. B 此句的固定搭配為 “have difficulty in doing sth.”, 故選B。83. D bad意思是“糟糕的、壞的”。 incorrect 意思是“不正確的”。 unwilling意思是“愿意的”。 negative意思是“消極的”。

19、根據(jù)題意應(yīng)選D。84. D small指“數(shù)量少、體積小”, unnecessary指 “不必要的”, less指“較少的”,minor指“不重要的、瑣碎的”,故選D。85. A 此句意思是“外出赴約時(shí),拉鏈壞了會(huì)讓人感到沮喪”。frustration“沮喪”, sadness“悲傷”, ignorance“無(wú)知”, grief “傷心”,故選A。86. C 此句意思是:如果你想讓某事發(fā)生,或者你覺(jué)得這件事應(yīng)該發(fā)生,但是有人或物卻阻止其發(fā)生,你就會(huì)生氣了。所以應(yīng)該選擇should, 正確答案為C。Part VI. Translation87. while he feels very sad i

20、n private88. but for the fact that the team they support wins89. that makes English a global language90. only to find that I had left the ticket at home91. but one vital pointModel Test 1Listening MaterialPart III. Listening ComprehensionScripts:Section A: Understanding ConversationsDirections: In t

21、his section, you will hear 8 short conversations and 2 long conversations. At the end of each conversation, one or more questions will be asked about what was said. Both the conversations and the questions will be spoken only once. After each question there will be a pause. During the pause, you mus

22、t read the four choices marked A, B, C and D, and decide which is the best answer. Then write the corresponding letter on Answer Sheet 2. Short Conversations.11. M: Id like to check those books out and return these.W: OK, but you are overdue. Ill have to charge you for three days.Q: Where does this

23、conversation most probably take place?12. M: Have you seen Jake around? We are supposed to play tennis now.W: Well, his racket is here on the sofa.Q: What does the women imply?13. W: I heard you got full marks on your physics exam. Congratulations!M: Thanks. Im sure you also did a good job.Q: Whats

24、the probable relationship between the two speakers?14. W: I left my raincoat in the house. Could you please wait while I go back to get it?M: Dont bother. The weatherman said it would clear up by noon.Q: What does the man suggest the woman do?15. M: When did you discover your window broken and your

25、belongings missing?W: Right after getting up, about 6 oclock. And then I called the police station immediately.Q: What are the man and the woman talking about?16. M: Well, I have printed my last name, first name, date of birth and contact information.Anything else?W: No. Thats all right. Well fill i

26、n the rest of it if you just sign your name at the bottom.Q: What has the man been doing?17. W: The new course is supposed to be easy.M: Not many students do well in it, though, do they?Q: What does the man think of the course?18. W: I wish the teacher would change the record. She has played that so

27、ng a thousandtimes in class.M: I agree. It used to be one of my favorites before I had to hear it so often.Q: What do we learn from the conversation?Band Four 169Now you will hear two long conversations.Conversation oneM: Hey Linda, did you get that letter about the new options for food service next

28、year?W: Not yet. Are there a lot of changes?M: There sure are. Instead of paying one fee to cover all meals for the whole schoolyear, we are now able to choose seven, ten, fourteen or twenty-one meals perweek. They give you a card with the number of meals you get for a week markedon it.W: Thats a bi

29、g change, Tom. And a complicated system.M: Yeah. It will be much better for people who dont eat 3 meals a day, seven days aweek in the cafeteria, because they wont have to pay for meals they dont eat.W: So whats the deal for those who do eat at school all the time?M: Its better for them, too. Becaus

30、e the more meals you sign a contract for, thecheaper each one is.W: I see. It still sounds rather complicated.M: True. It took me several hours to figure it out. I decided to go with the ten meals.W: Why is that?M: Well, I never eat breakfast and I often go away on weekends. So the ten-meal plangive

31、s me lunch and dinner each weekday at a fairly low price. And I wont be payingfor meals I dont usually eat.W: What about the weekend when you are on campus?M: Well, there are often guests on campus on weekends. So they allow you to buysingle meals on a walk-in basis on Saturdays and Sundays. The pri

32、ce per meal ismuch higher that way. But I am away so much that it will still be less money forme to pay single price on the weekends rather than sign up for the fourteen mealsa week plan.W: Oh. I guess Ill have to sit down and figure out my eating pattern, so I can get thebest deal.Questions 19 to 2

33、2 are based on the conversation you have just heard.19. Whats the main characteristic of the new way of paying for meals?20. When do the students pay for the meals they sign a contract for?21. What is the advantage of the new plan for those students who eat all their meals atthe school cafeteria?22.

34、 How can guests have meals on campus at weekends?Conversation twoM: Honey, the basketball game is about to start. Could you bring me some chips and abowl of ice cream? And uh a slice of pizza from the fridge.W: Anything else?M: Nope, thats all for now. Hey, honey, you know, theyre organizing a compa

35、ny basketballteam, and Im thinking about joining. What do you think?W: Humpf.170 Model Test 1M: What do you mean “Humpf”? I was the star player in high school.W: Yeah, twenty-five years ago. Look, I just dont want you to have a heart attack runningup and down the court.M: So, what are you suggesting

36、? Should I just abandon the idea? Im not that out ofshape.W: Well you ought to at least get a physical before you begin. I mean, it has been atleast five years since you played at all.M: Well, okay, butW: And you need to watch your diet and cut back on the fatty foods, like the icecream. And you sho

37、uld try eating more fresh fruits and vegetables.M: Yeah, youre probably right.W: And you should take up a little weight training to strengthen your muscles or perhapstry cycling to build up your cardiovascular system. Oh, and you need to go tobed early instead of watching TV all night.M: Hey, youre

38、starting to sound like my personal fitness instructor!W: No, I just love you and want you around for a long, long time.M: Thanks.Questions 23 to 25 are based on the conversation you have just heard.23. What does the man want to do?24. What is the woman worried about?25. Which of the following is not

39、 the womans advice to the man?Section B: Understanding PassagesDirections: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hearsome questions. Both the passages and the questions will be spoken only once. After youhear a question, you must choose the best answer

40、 from the four choices marked A, B, Cand D. Then write the corresponding letter on the Answer sheet 2.Passage OneMr. and Mrs. Brown were going abroad for their holiday. They had a dog calledBlackie which they were very fond of. But they could not take him with them, so theylooked for a good place to

41、 leave him while they were away, and at last found a placewhere dogs were looked after very well while their owners were away. They took Blackiethere just before they left for their holiday, and sadly said goodbye to him.At the end of their holiday, they got back to England very late at night, and a

42、s theythought that the place where Blackie was staying might be closed at that hour, they decidedto wait until the next morning to get him back.So the next morning Mr. Brown got into his car and drove off happily to get Blackie.When he reached home with a dog, he said to his wife, “Do you know, dear

43、, I dontthink that Blackie can have enjoyed his stay at that place very much. He barked all theway home in the car as if he wanted to tell me something.”Band Four 171Mrs. Brown looked at the dog carefully and then answered, “You are quite right,dear. He was certainly trying to tell you something. Bu

44、t he wasnt trying to tell you thathe hadnt enjoyed his stay at that place. He was only complaining that you were bringingme the wrong dog home. This isnt Blackie.”Questions 26 to 28 are based on the passage you have just heard.26. How was the dog taken care of when they were abroad for the holiday?2

45、7. Why didnt they go to get their dog once they had arrived in England?28. Why did the dog bark all the way home?Passage TwoThe worlds first completely automatic railway was built under the busy streets ofLondon. The railway is called the Victoria Line, and it is part of the complete Londonundergrou

46、nd railway.The new Victoria Line was opened in 1969. This new line was very different fromthe others.The stations on the other lines need a lot of workers to sell tickets, and to checkand to collect them when people leave the trains. This is all different on the VictoriaLine. Here a machine checks a

47、nd collects the tickets, and there are no workers on theplatforms.On the train, there is only one worker. If necessary, this man can drive the train.But usually he just starts it; it runs and stops by itself. The trains are controlled by electricalsignals which are sent by so-called “command spots”.

48、 The command spots are thesame distance apart. Each sends a certain signal. The train always moves at the speedthat the command spots allow. If the command spot sends no signals, the train will stop.Most of the control work is done by computers. The computers also fix the trainsspeeds, and send the

49、signals to the command spots.Other machines make sure that the trains are always a safe distance apart. If onetrain stays too long at a station, the other trains will then automatically move slower. Sothere is no danger of accidents on the line.Questions 29 to 31 are based on the passage you have ju

50、st heard.29. On the Victoria Line, who checks and collects the tickets?30. What is the job of the only one worker on the Victoria Line train?31. If there is no signal sent from the command spot, what will happen?Passage ThreeEvery part of the United States has special celebrations, depending on the

51、particularnational groups that live in the area. In Hawaii, there are many Asians. Many of theseAsians are of Japanese, Chinese, or Polynesian decent. Immigrants from China andJapan arrived in Hawaii in great numbers during the past century. The early Polynesianscame to Hawaii from the South Pacific

52、 islands more than a thousand years beforeany other people. The Asians left rich traditions for their younger generations172 Model Test 1to follow. Today, Hawaiians honor the memory of their ancestors with special feastsand festivals.Chinese-Hawaiians celebrate the Moon Festival to honor the memory

53、of theirancestors and their native land. The Moon Festival occurs in August on the night ofthe full moon. Unlike the Japanese festival, the Chinese celebration is a simple familyoccasion. Family members gather in a garden or large open-air space in the light ofthe moon. They drink tea and feast on d

54、elicious moon-shaped cakes filled with meator sweets, depending on their family custom. If the family is from northern China,the cakes have meat in them; if the family came from southern China, the cakes have asweet filling. The cakes, an important food on this occasion, represent an event in Chines

55、ehistory. A long time ago, the people of China used round cakes in a special way:they sent secret massages to each other in them. The messages gave instructions for thepeople of the north and south to join together to fight against the evil emperor whoruled them at that time. The trick worked and th

56、e people were able to overthrow theirruler. By recalling this event in the Moon Festival, the Chinese people help to keep theirnative traditions alive and their family ties strong.Questions 32 to 35 are based on the passage you have just heard.32. What three groups of people in Hawaii are mentioned

57、in the passage?33. Why do Chinese-Hawaiians hold the moon festival?34. What do the Moon shaped cakes represent according to the passage?35. Which one is not true about Chinese moon cakes?Section C: Compound DictationDirections: In this section, you will hear a passage three times. When the passage i

58、s read for the firsttime, you should listen carefully for its general idea. When the passage is read for the secondtime, you are required to fill in the blanks numbered from 36 to 43 with the exactwords you have just heard. For blanks numbered from 44 to 46 you are required to fill inthe missing information. For t

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶(hù)所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶(hù)上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶(hù)上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶(hù)因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論