自學(xué)考試英語二模擬試題(共14頁)_第1頁
自學(xué)考試英語二模擬試題(共14頁)_第2頁
自學(xué)考試英語二模擬試題(共14頁)_第3頁
自學(xué)考試英語二模擬試題(共14頁)_第4頁
自學(xué)考試英語二模擬試題(共14頁)_第5頁
已閱讀5頁,還剩9頁未讀, 繼續(xù)免費閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、精選優(yōu)質(zhì)文檔-傾情為你奉上自學(xué)考試英語二模擬試題(一)I. Vocabulary and Structure 1The bank is reported in the local newspaper _ in broad daylight yesterday. Abeing robbedBhaving been robbedCto have been robbed Drobbed解析句型.be said/reported/thought/believed to do sth.這句話的意思是:據(jù)當(dāng)?shù)氐胤綀蠹垐蟮肋@家銀行昨天在光天化日之下被搶劫。to have been robbed 是動詞不定式

2、的完成形式,表示動作發(fā)生在謂語動作之前。 2_ difficulties we may come across, we'll help one another to overcome them. AWhereverBWhateverCHowever DWhenever解析whatever引導(dǎo)的讓步狀語從句。這句話的意思是:不管我們會遇到什么困難,我們都將互相幫助去克服它們。however的后面經(jīng)常接形容詞。 3. The eyes need several minutes to _to the darkness. AadjustBadoptCapplyDdescend 解析adjust

3、 to適應(yīng). ,使適用;adopt 接受,采納;apply 應(yīng)用,申請;descend 下降 , 下來;本句的意思是:眼睛需要幾分鐘才能適應(yīng)黑暗。 4Robots are programmed to _ many jobs without human intervention. Atake onBtake upCtake overDtake in解析帶有take 的詞組辨析,take on呈現(xiàn),承擔(dān);take up 占有,從事;take over 接管,接任;take in 吸收,欺騙。本句話的意思是:機器人被設(shè)定程序可以在無人干預(yù)下接管人的許多工作。5It isnt what you kno

4、w _ matters, but who you know. AwhichBthatCwhoDwhy 解析條件句句型It is + 被強調(diào)的部分+ that .。本題的關(guān)鍵是要判斷出是強調(diào)句。本句的意思是:重要的并不是你知道什么,而是你認(rèn)識誰。 6_, the basketball match will be resumed on Thursday. AWeather permitsBWeather permittingCWeather is permitting DWeather permitted解析本題的考點:分詞的獨立主格結(jié)構(gòu)。Weather是permitting 的邏輯主語。這句話的

5、意思是:天氣允許 ,籃球賽就在星期四繼續(xù)進行。7Euthanasia doesnt take into _ that there are ways of caring for the dying. AaccountBamountCaccessDattention解析詞組take. into account 把.考慮進去;amount 的意思是總數(shù),總額;access 進入之路;通路;入口;本句的意思是:安樂死沒有考慮到照顧臨終的病人有多種方式。 8A Filipino maid was executed in Singapore after being convicted of murder,

6、 _ protests from various quarters. AdespiteBbesidesCwithoutDbeyond解析despite盡管,不管;besides 除了之外,另外;without 沒有.; beyond 除了,超越;本句的意思是:一個菲律賓女傭在被判謀殺罪后,在新加坡被處決,盡管有來自各方面的抗議。 9Parents, teachers in schools , work associates and communicators in or using the mass media are all capable of _ our potential intere

7、sts. AarisingBarousingCraisingDrising解析本題的考點是四個詞型相近詞的詞義辨析:arouse喚醒,引起,激發(fā)(及物動詞);arise 產(chǎn)生,發(fā)生(不及物動詞);raise 增加,提高,上升(及物動詞);rise 上升,上漲(不及物動詞)。本句話的意思是:父母、學(xué)校教師、我們所做的工作以及大眾傳媒都能激發(fā)我們的潛在的興趣。 10The problem of Jet Lag is one every international traveler comes _ at some time. AalongBaroundCacrossDabout .Cloze Tes

8、tSome boys join the Navy(海軍) when they are quite young, and are then given a course of training as sailors. It is a long course, both on land and at sea.During it, the boys study things like mathematics and science as well as learning to tie knots(系鞋帶), fire guns and to 11 other practical things.One

9、 of the important things they are 12 is, of course, how to swim. In the old days, many sailors were unable to swim, 13 nowadays it is rare to find one that cannot. At one school for sailors, the swimming instructor was very good.He had never failed to teach anybody to swim by the time the course end

10、ed.One year, however, 14 was one particular boy on the training course 15 seemed quite unable to learn to swim.The instructor tried giving him extra lessons, but he had 16 success at all, whatever he did.In the end, as the time drew near for the course to end, he had to admit defeat.One day, he call

11、ed the boy aside after the swimming lesson and said 17 him “ John, I have tried very hard to teach you to swim,but I have failed 18 the first time in my life.Now, I want to give you a piece of 19 . Listen carefully.”“Yes, sir,” answered the boy. “Well,”the instructor went on, “if you are ever in a s

12、hip and it sinks, just jump over the side into the sea, go right down to the bottom and run to the shore as 20 as you can. That is the only way you will save your life.”11. Ado Bteach Cfinish Dwatch 答案:A 解析根據(jù)上下文前面說到孩子們學(xué)習(xí)數(shù)學(xué)和科學(xué)以及學(xué)習(xí)怎樣系鞋帶,因此后面應(yīng)該是填do, 做其它的一些實踐活動。 12A. learned Bstudied Cdone Dtaught 答案:D

13、解析根據(jù)上下文判斷,這句話的意思是:其中最重要的是教給孩子怎樣游泳。 13A. since Bbut Cwhen Dbecause 答案:B 解析本題是上下文邏輯關(guān)系題,根據(jù)上下文可以判斷出是轉(zhuǎn)折的關(guān)系,所以選But。 14A.this BthatCthereDwhat 答案:C 解析 there be 句型。 15A. whom BwhichCwhoDwhat 答案:C 解析本題是邏輯關(guān)系題,考查定語從句,這個句子中boy 是先行詞,因此用who來引導(dǎo),who在定語從句中做主語。16A. some Bno Cany Dnone 答案:B 解析根據(jù)上下文可以判斷出選no 17Awith Bto

14、Cin Dfor 答案:B 解析根據(jù)上下文可以判斷出選to, speak to 和.說話 18A. as Bon CforDof 答案:C 解析本題考點是詞組:for the first time第一次 19Anews Badvice Cidea Dword 答案:B解析a piece of advice 一條建議 20Aslow Bmuch CpossibleDfast III.Reading ComprehensionPeople who describe themselves as perfectionists may do well on job interviews, but new

15、 study findings suggest that they may struggle in marriage and other intimate relationships.Previous research has shown that certain personality traits can affect a couple's ability to adjust to marriage. In this study,a team of Canadian researchers report that a partner's perfectionism grea

16、tly influences theirand their matesadjustment to marriage.“Thus, perfectionism may be worth considering in the context of marital and family therapy,” write Dr. Paul L. Hewitt of the University of British Columbia in Vancouver and his colleagues.Their study involved 76 couples who were married or ha

17、d been living together for no more than four years. Perfectionism was determined by the extent to which the men and women agreed with statements such as, “When I am working on something, I cannot relax until it is perfect.”O(jiān)verall, men and women who identified their partners as perfectionistsmeaning

18、 they felt that their mates demanded perfection from themtended to report greater use of sarcasm(諷刺), nagging(嘮叨) and other conflict-driven strategies to cope with their marital problems, study findings indicate. And when men used these conflict strategies, both they and their wives rated marital ad

19、justmentincluding their satisfaction with the marriage and the quality of their marital intimacylower than did their peers.“This suggests individuals personality traits may affect not only their own experience of the marriage, but the experience of their partner as well,” Hewitt and his colleagues w

20、rite.What's more, women, but not men, who expected perfection from their mates also seemed unhappy with the relationship, study findings indicate. They reported poorer marital functioning than did women who did not have such high demands of their partners.“This finding may suggest that women who

21、 expect perfection from their spouses may be especially likely to be dissatisfied, because their spouses will inevitably fail to meet these expectations,”the researchers speculate.21. What is true about perfectionists?AThey can perform better in job interviews. BThey have difficulty in getting marri

22、ed.CThey are unable to enjoy intimate relationships. DThey fail to adjust themselves well to marriage. 答案: D 解析從第一段中but new study findings suggest that they may struggle in marriage and other intimate relationships.這個句子和第二段中In this study, a team of Canadian researchers report that a partner's pe

23、rfectionism greatly influences their and their mate's adjustment to marriage. 因此我們可以判斷出答案是D。 22The study of Dr. Paul L. and his colleagues indicates that _.Aperfectionists seem to be good at coping with marital problemsBperfectionists may enjoy higher quality of marriageCperfectionists would lik

24、e to employ conflict-driven strategies Dperfectionists work much harder to maintain their marriage 答案: C 解析本題是細節(jié)題,答案應(yīng)該在第五段中找 men and women who identified their partners as perfectionist tended to report greater use of sarcasm , nagging and other conflict-driven strategies to cope with their marital

25、problems, study findings indicate. 23It can be inferred from the passage that_.Amost perfectionists are woman who are unhappy with their marriage Bwomen who have higher demands of their partners may be disappointed in their lifeCthe marital satisfaction is related to changes of the couple Dindividua

26、l personality will not affect the success of marriage 答案:B 解析對配偶要求高的婦女對生活會失望。本題是細節(jié)題,答案應(yīng)該在倒數(shù)第二段中找。 24The best title for this passage would be _.APerfectionists and Their MarriagesBConflict-Driven Strategies in MarriageCPerfectionism and Personality TraitsDMarriage Adjustment 答案:A 解析 本題可以看作是主旨題,本片文章的主

27、要內(nèi)容是關(guān)于完美主義者和他們的婚姻,完美主義者對配偶的要求很高,因而他們對婚姻就容易失望。 25 The author's attitude towards perfectionism in the passage is _.AdefensiveBneutralCapprovingDsatisfied .Reading ComprehensionYears ago, in a small fishing village in Holland,a young boy taught the world about the rewards of unselfish service.Becau

28、se the entire village revolved around the fishing industry,a volunteer rescue team was needed in cases of emergency. One night the winds raged, the clouds burst and a gale(大風(fēng)) force storm capsized a fishing boat at sea.In trouble, the crew sent out the S.O.S. The captain of the rescue rowboat team s

29、ounded the alarm and the villagers assembled in the town square overlooking the bay. While the team launched their rowboat and fought their way through the wild waves, the villagers waited restlessly on the beach, holding lanterns to light the way back. An hour later, the rescue boat reappeared thro

30、ugh the fog and the cheering villagers ran to greet them. Falling exhausted on the sand, the volunteers reported that the rescue boat could not hold any more passengers and they had to leave one man behind.Even one more passenger would have surely capsized the rescue boat and all would have been los

31、t.Frantically, the captain called for another volunteer team to go after the lone survivor. Sixteen-year-old Hans stepped forward.His mother grabbed his arm, pleading, “Please dont go. Your father died in a shipwreck 10 years ago and your older brother, Paul,has been lost at sea for three weeks. Han

32、s, you are all I have left.”Hans replied, “Mother, this time I have to do my duty. When the call for service comes, we all need to take our turn and do our part.” Hans kissed his mother, joined the team and disappeared into the night. Another hour passed.The rescue boat moved through the fog with Ha

33、ns standing up in the bow. Barely able to contain himself, Hans excitedly shouted at the captain, “We found him. Tell my mother it's my older brother, Paul!”26. It can be inferred from the first paragraph that _. Ayears ago a small village was almost damaged by a gale force storm Ba rescue team

34、would be of great importance to fishing industryCthe fishing boats were always involved in trouble at seaDmost villagers were volunteers of the rescue team 答案:B 解析本題是推理題,根據(jù)第一段的句子:Because the entire village revolved around the fishing industry, a volunteer rescue team was needed in cases of emergency

35、. 因為這個村子都圍繞著捕魚業(yè),因此需要一個自愿救援隊以防緊急情況。根據(jù)這個句子我們可以推出救援隊對于捕魚業(yè)非常重要。 27The world “capsize”in Paragraph 1 means _.AstrikeBclashCupsetDdamage 答案:C 解析upset弄翻,打翻;strike打擊,敲打;clash 沖突;damage損壞,破壞 28What is true in Paragraph 2 about the rescue team according to the passage?AIt had difficulty in advancing through t

36、he heavy fog.BIt saved all but one passenger due to capacity problem. CIt asked the villagers to hold lanterns for them to find more passengers. DIt ordered the exhausted volunteer members to rest on the sand. 答案:B 解析本題是細節(jié)題,句子第二段第二句話:Falling exhausted on the sand, the volunteers reported that the re

37、scue boat could not hold any more passengers and they had to leave one man behind. Even one more passenger would have surely capsized the rescue boat and all would have been lost. 從這個句子得知,救援船不能再裝人了,他們只有留下一個人,如果再裝一個人的話,整個救援船就會翻過來。因此本題選B, 意思是:由于容量,除了一人以外,救援船救了所有的人。 29 Hans volunteered to join the resc

38、ue service because he _.Aknew the lone survivor was probably his older brother Bwanted to do something in memory of his father Cintended to take up his responsibility for the villageDtried to show his superior swimming skill 答案:C 解析本題是細節(jié)題,文章倒數(shù)第二段中有一句話:Mother, this time I have to do my duty. When the

39、 call for service comes, we all need to take our turn and do our part.”這個句子中“do my duty和take our turn and do our part”的意思是“做我應(yīng)該做的事,負(fù)起責(zé)任來”而選項C中,take up his responsibility 負(fù)起責(zé)任,與do my duty, take our turn 是同義表達,因此選C。 30It is implied in the passage that _.Athe little boy's mother was too selfish Bun

40、selfish behaviors will be rewarded sometimes Cthe rescue boat should have enough capacity to save more passengersDthe little boy shouldnt have taken the risk Reading ComprehensionBasketball is a sport enjoyed by millions of fans in at least 100 countries. It's one of the best-known sports in the

41、 world.It all began in 1891.Dr. James ANaismith, the father of basketball, was an instructor at a YMCA (基督教青年會)training school. The school trained people to work in YMCAs. Officials at the school were concerned about the low attendance during the winter months. They felt that people didn't atten

42、d them because the school did not have a good winter sports program. So they asked Dr. Naismith for help. He came up with a new indoor game.Naismith studied current games. He found that all the most popular games used a ball. So a ball would be part of his new game, he decided.But kicking the ball o

43、r hitting it would be too rough for indoors . So he put two peach baskets up on poles. The players had to try to throw a soccer ball into them, Naismith then made thirteen rules for the game. Twelve of them are still in use today.Just seven years after the game began, professional basketball teams w

44、ere formed.And that's how basketball was born.31. Which of the following would be the best title for the passage?AThe Birth of Basketball.BYMCA and Basketball. CBasketball an Indoor Game.DA Winter Sports Program. 答案:A 解析本題是主旨題,這篇文章主要講述了籃球的由來,根據(jù)這篇文章的最后一句And that's how basketball was born.這就是籃

45、球怎樣產(chǎn)生的。因此可以判斷出答案是A。 32The YMCA training school officials asked Naismith to invent a new game because _. A. people didn't have enough outdoor exercise in the winterB. basketball would become popular among the young studentsC. they hoped that would attract more people to their schoolD. kicking the

46、 ball or hitting it would be too rough for indoors 答案:C 解析本題是細節(jié)題,根據(jù)文章第二段,基督教青年會培訓(xùn)學(xué)校擔(dān)心在冬天來上課的人少,因為學(xué)校在冬天沒有一個很好的運動項目,所以他們讓Naismith幫忙,想出來一個新的室內(nèi)運動籃球。 33. First basketball teams were formed _.A. around 1898B. in 1891C. at the time when YMCA was establishedD. when Naismith came to the YMCA training school

47、答案:A 解析本題是細節(jié)題,文章的第一段最后一句話It all began in 1891.籃球起始于1891年。而文章的最后一句話:Just seven years after the game began , professional basketball teams were formed. 這項運動開始7年后,職業(yè)籃球隊才形成。因此可判斷第一個籃球隊大約是在1898年成立的。所以選A。 34. The “current games” in the third paragraph refer to _.A. new games to be played for the first tim

48、eB. old games no longer playedC. the most popular games at the timeD. games played at the time 答案:D 解析根據(jù)上下文可以判斷出“current games”就是“games played at the time”,現(xiàn)在進行的運動。 35. Which of the following statements is NOT true according to the passage ?A. Basketball was meant to be played indoors at first. B. B

49、all games attract a lot of people.C. Football is not suited for indoor. D. A YMCA training school is one where athletes are trained 答案:D 解析本題可用排除法,D選項的意思是:基督教青年會培訓(xùn)學(xué)校是一個培養(yǎng)運動員的學(xué)校。因此是錯誤的。 Reading Comprehension36開發(fā),開采 vt. e_ 答:exploit 37促進 vt. p_ 答:promote 38財政,金融 n. f_ 答:finance 39. 謙虛的 a.m_ 答:modest 4

50、0.達到,完成 vt. a _ 答:attain 41個人簡歷 n. r_ 答: resume 42. 具有,擁有 vt. p_ 答:possess 43. 證書 n. d_ 答:diploma 44. 客觀的 a.o_ 答:objective 45. 預(yù)算 vt./ n. _ 答:budget 46. 志愿者 n. v_ 答:volunteer 47. 畢業(yè) v. g_ 答:graduate 48. 家庭的,國內(nèi)的 a.d_ 答:domestic 49. 近似的,大約的a.a_ 答:approximate 50.忽視, 忽略 vt. n_ 答:neglect 51不相干的 a.i_ 答:ir

51、relevant 52. 癥狀,征兆 n. s_ 答:symptom 53. 投資;投入 n. i_ 答:investment 54.最后的,最終的 a.u_ 答:ultimate 55. 被動的;消極的 ap_Reading Comprehension56How much study time you schedule for each classroom hour _(depend) on four factors. 答:depends 解析時態(tài);這句話的主語是how引導(dǎo)的一個主語從句,謂語是depends,這句話的意思是:你每節(jié)課所需要的學(xué)習(xí)時間取決于四個因素。 57The more s

52、eriously this is sought, the _(likely) positive attitudes towards leisure as well as academic work will be encouraged 答:more likely 解析the + 比較級,the +比較級,表示“越來越.”句子前部分有The more seriously ,因此后半句應(yīng)該是the more likely。 58Engineers _(skill) in microelectronics and computer technology are developing artifici

53、al vision for robots. 答:skilled 解析過去分詞做定語,skilled in microelectronics and computer technology是過去分詞短語做定語修飾engineers. 59Robots are beginning _(see) in other industries as well. 答:to be seen 解析begin 的后面接動詞不定式做賓語,這個句子應(yīng)該用動詞不定式的被動形式,“被看見”,這句話的意思是:在其他的領(lǐng)域也開始看見機器人(機器人開始被看見)。 60You can almost tell this type of composer by his _(fruit) output. 答:fruitful 解析ruitful 是fruit 的形容詞,意思是“有成果的,多產(chǎn)的,富有成效的” 61A Filipino maid was executed in Singapore after _( convict ) of murd

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論