2020-2021年英語七年級英語下冊閱讀理解100及答案(word)1_第1頁
2020-2021年英語七年級英語下冊閱讀理解100及答案(word)1_第2頁
2020-2021年英語七年級英語下冊閱讀理解100及答案(word)1_第3頁
2020-2021年英語七年級英語下冊閱讀理解100及答案(word)1_第4頁
2020-2021年英語七年級英語下冊閱讀理解100及答案(word)1_第5頁
已閱讀5頁,還剩7頁未讀, 繼續(xù)免費閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領(lǐng)

文檔簡介

1、2020-2021 年英語七年級英語下冊閱讀理解100 及答案( word) 1一、七年級英語下冊閱讀理解專項目練習(含答案解析)1 閱讀理解Its very hot. An old man is sleeping on the chair. A fly (蒼蠅) comes and sits on the end of the mans nose.The old man has a naughty monkey. He chases (驅(qū)趕)the fly.The fly comes back again and sits on the old mans nose again. The mo

2、nkey chases it away again and again.This happens five or six times. The monkey is very angry. He jumps up, runs to the garden and picks up a large stone.When the fly sits on the old mans nose again, the monkey hits it hard with the stone.He kills the fly and breaks the old mans nose.1 ) It is a hot

3、day.2 ) The naughty monkey chases the fly for the old woman again and again.3 ) The monkey is very hungry.4 ) The monkey killed the fly with a stone.5 ) The old man breaks the monkeys nose.【答案】 ( 1 ) 10010【解析】 【分析】本文主要講一只調(diào)皮的猴子幫一個熟睡的老人驅(qū)趕蒼蠅,最后用石頭打死了蒼蠅也打破了老人鼻子的故事。細節(jié)題,根據(jù)It is a hot day 可知天氣很熱. 故答案為正確。2

4、)細節(jié)題,根據(jù)第二段The fly comes back again and sits on the old mans nose again. Themonkey chases it away again and again 可知蒼蠅再次飛到了老人的鼻子上,猴子一次一次地幫他驅(qū)趕蚊子。與題干中的 the old woman 不符, 故答案為錯誤。細節(jié)題,根據(jù)第三段The monkey is very angry 可知猴子非常生氣。文中沒有提到猴子很餓。 故答案為錯誤。細節(jié)題,根據(jù)最后兩句話the monkey hits it hard with the stone.The monkey kil

5、led the flywith a stone 可知猴子用石頭打死了蒼蠅。故答案為正確。5 )細節(jié)題,根據(jù)最后一句He kills the fly and breaks the old mans nose 可知猴子打死了蒼蠅,也打壞了老人的鼻子。這里的 he 指的是猴子而不是老人, 故答案為錯誤?!军c評】考查閱讀理解。首先通讀全文,了解全文大意,細節(jié)題需要根據(jù)題干內(nèi)容,從文中尋找相關(guān)信息,確定題干說法是否正確。2 閱讀理解A young man from a village called Nawalapitiya married a young woman from Maiyuwa, a sm

6、all village. They lived with the mans big family his parents, his brothers, their wives and husbands and children. The family kept an elephant, in which the woman soon took a great interest. Every day she fed it with fruit and sugar.Three months later, having quarreled with her husband, the woman we

7、nt back to her parents home. Soon the elephant refused to eat and work. It appeared to be ill and heartbroken. One morning after several weeks the animal disappeared from the house.It went to the womans home. On seeing her, the elephant waved its trunk and touched her with it. The young woman was so

8、 moved by the act of the animal .So she went back to her husbands home.The woman left her new home.A. to visit her own parents in Maiyuwa B. to see if the elephant would follow herC. because she was angry with her husband D. because she was tired of the large familyThe word disappeared in the readin

9、g means .A. ran awayB. lostC. hidD. remainedAfter the young woman left her husbands home, the elephant.A. returned to the forestB. was sad because it missed herC. went to look for a new homeD. was sick because nobody fed itHow did the elephant express its feeling when it saw the young woman?A. It wa

10、ved its trunk and smiled.B. It touched her with its trunk.C. It touched her and cried.D. It waved its trunk and ran around her. The writer wrote the story in order to.A. show that elephants are very cleverB. tell how a woman trained a wild animalC. show that women care more for animals than men do D

11、. tell how an animal got a husband and a wife together again【答案】(1) CABBD【解析】【分析】短文大意:本文敘述了一頭大象和它的女主人的故事,在一個農(nóng)村的大 家庭里,養(yǎng)著一頭大象,這個女主人每天都喂它食物,有一次,女主人和她的丈夫吵架 了,她跑會了娘家,大象看不見她的女主人它很傷心,不吃不干活,它于是就去找它的女 主人,女主人見到了大象很是感動,于是就跟著大象回家了。(1)細節(jié)理解題。根據(jù) Three months later the woman went back to her parents home, having qu

12、arreled with her husband.她和丈夫吵架離開家,可知她和丈夫生氣了。故選C。(2)細節(jié)理解題。根據(jù)上文Soon the elephant refused to eat and work. It appeared to be illand heartbroken.不久大象拒絕吃東西和工作。它看起來病了,傷心了。根據(jù)狀況發(fā)展可知 幾周后大象離開了家。run away逃走,出走;lose丟了; hide藏了,remain保留,故選A。(3)細節(jié)理解題。根據(jù) Soon the elephant refused to eat and work. It appeared to be

13、ill and heart-broken.很快大象拒絕吃和工作,大象很傷心,可知它想念女主人了,故選 B。(4) 細節(jié)理解題。根據(jù) On seeing her, the elephant waved its trunk and touched her with it. 一見到她,大象用它的鼻子打招呼并且用鼻子觸摸她,故選B。(5)主旨大意題。這篇短文主要講述了一頭通人性的大象讓一對吵架的夫婦重歸于好的故事,故選Do【點評】本文淺顯易懂,層次分明,學生很容易把握文章中心內(nèi)容。答題中注意帶著問題 閱讀短文,一般就能順利找出答題依據(jù)。對于不能直接找到根據(jù)的問題注意聯(lián)系上下文, 根據(jù)短文中心總結(jié)出正確

14、答案。3 .閱讀理解A tornado happened in Illinois, the USA on April 9th. The tornado hit the ground at around 7:00 p. m. on Thursday evening. According to a report, eight of the 150 local people were taken to hospitals after the tornado. All the people there were evacuated(撤離),and the power wasoff across the

15、 area. The Red Cross and Salvation Army built a rescue centre in a high school.Chad Connell, the Chief of Kirkland Community Fire District, said he watched the tornado moving toward the town from his house. Iveiever seen anything like it in my life, he said, almost lost for words.It is reported that

16、 about 20 houses in Ogle County were badly damaged or even destroyed. Luckily, no people were killed or badly hurt there. It is also reported that 12 people were trapped (被困住) in a restaurant which collapsed (坍塌) in the tornado in Rochelle, about 20 miles south-west of Fairdale. Raymond Kramer, 81,

17、was one of them. He said they were trapped for 90 minutes before the emergency crews were able to rescue them.When the tornado hit, we all got a dust(灰塵)bath, Raymond told a reporter. Everyonethere got covered with dust. We are so lucky that we are finally saved.The first paragraph told us the follo

18、wing facts EXCEPT _ .A. why the tornado happenedB. when the tornado happenedC. where the tornado happenedD. what happened after the tornado cameAccording to the passage, it was the _ time that Chad Connell experienced a tornado in his life.A. lastB. firstC. secondD. thirdWhat might be the 12 people

19、doing when they were trapped?A. Sleeping. B. Having dinner. C. Taking a shower. D. Saving other people. (4) Whats the best title for the passage?A. A tornado hit IllinoisB. What to do after a tornadoC. What a tornado brings peopleD. People trapped in a tornado【答案】(1) A BBA【解析】【分析】主要講了龍卷風襲擊了伊利諾斯州時的情景

20、。(1)細節(jié)題。根據(jù) A tornado happened in Illinois, the USA on April 9th ; eight of the 150 local people were taken to hospitals after the tornado. All the people there were evacuated(撤離)and the power was off across the area. The Red Cross and Salvation Army built a rescue centre in a high school.可知龍卷風發(fā)生在美國的

21、川inois ,時間是4月9日,龍卷風后人們被送到醫(yī) TOC o 1-5 h z 院,并且撤離,電被切斷,即龍卷風后發(fā)生了什么,故選Ao(2)細節(jié)題。根據(jù) Ive never seen anything like it in my life ,可知他生活中從沒有看見像這 次龍卷風一樣的,所以是第一次,故選Bo(3)推斷題。根據(jù) It is also reported that 12 people were trapped (被困住)in a restaurant which collapsed (坍塌) in the tornado in Rochelle, about 20 miles so

22、uth-west of Fairdale. 可知 12個人被困在餐館里,所以他們可能在吃晚飯,故選 Bo(4)主旨題。根據(jù)全文可知主要講了龍卷風襲擊了伊利諾斯州,故選Ao【點評】考查閱讀理解,主要考查細節(jié)題,注意從文中仔細尋找答案。4.閱讀下列材料,從每題所給的A、B、C和D四個選項中,選出最佳選項。Music Lover WantedAre you a lover of music? Can you sing well? Can you play the guitar? Join our Sunshine Rock Band. Please call Mike at 487-6598 or

23、e-mail us at sunshine yahoo. com.Hot ClubDo you like to play table tennis? Do you want to play it well? Mr. King Is a good teacher. You can come here every Saturday afternoon from 2: 30 to 5: 30Telephone: 219-8364Address: Room 15, Lantian HotelSwimmer WantedCan you swim? Do you like children? Can yo

24、u teach them to swim on Sunday? Come and. join us. Call Joe at 472-9999 for more informationSummer JobDo you like to talk with people? Do you write stories? Would you like to work for a magazine? Then come and work as a reporter. Please call Karen at 561-8823.Sunshine Rock Band. Needs.A. a singerB.

25、a writerC. a reporterD. a teacherIf you want to be a swimming trainer, you can call.A. KarenB. JoeC. Mr. KingD. MikeIf you are good at writing stories, you will be interested in .A. Music Lover Wanted B. Hot Club C. Swimmer wanted D. Summer Job 【答案】(1) A B(3) D【解析】【分析】主要講了四則信息。(1)細節(jié)題。根據(jù)第一則信息Can you

26、sing well? Can you play the guitar? Join our SunshineRock Band可知 Sunshine Rock Band 需要歌手,故選 A。(2)細節(jié)題。根據(jù)第三則信息Call Joe at 472-9999 for more information 可知是給 Joe打電話,故選Bo(3)細節(jié)題。根據(jù)第四則信息Do you like to talk with people? Do you write stories? 可知如果擅長寫故事,那么去 Summer Job,故選D?!军c評】考查閱讀理解,主要考查細節(jié)題,注意從文中仔細尋找答案。5 .閱讀

27、材料,然后從各題所給的四個選項中選出一個最佳答案。Can dolphins (海月豕) talk? Maybe they cannot talk with words, but they can talk with sounds. They show their feelings with sounds. Dolphins travel in a group. We call a group of fish a school. They do not study, but they travel together. Dolphins are mammals (哺孚 L 動物) ,not fis

28、h, but they swim together like fish in a school. Dolphins talk to the other dolphins in the school. They give information to the others. They talk when they are happy, sad or afraid. They say welcome when a dolphin comes back to the school. They talk when they play.They make some sounds above water.

29、 They make many more sounds under water. People cannot hear these sounds because they are very, very high. Scientists make tapes of the sounds and study them. Sometimes people catch dolphins for a large aquarium(水族宮).People canwatch dolphins in a show. Dolphins do not like to be away from their scho

30、ol in an aquarium. They are sad and lonely. There are many stories about dolphins. They help people. Sometimes they save somebodys life. Dolphins meat is good, but people do not like to kill them. They say that dolphins bring good luck. Many people believe this.The word school in this passage means

31、. A. a place for students to studyB. a group of fish travelling togetherC. a special kind of animalD. a place for training dolphinsAccording to the passage, dolphins in the school.A. dont tell other dolphins when they are afraid B. talk when they sleepC. say sorry when a dolphin comes back D. give i

32、nformation to the other dolphinsWhats the best title (題目)for this passage?A. Dolphins Talk B. Schools of Dolphins C. The Dolphins D. Mans Friends【答案】(1) BD(3) C【解析】【分析】本文講述海豚生活方式及它們是哺乳動物。它們不能用語言交流,但是它們可以用聲音交流表達感情,它們都是一群一群在一起。(1)詞義猜測題。根據(jù) They do not study, but they travel together.可知推出它們是一群在一起到處游動的魚,

33、故選Bo(2)細節(jié)題。根據(jù) They give information to the others.它們相互向其他海豚傳遞信息,故選 Do(3)主旨題。本文是介紹海豚的一篇文章,因此可以用海豚為標題,故選Co【點評】考查閱讀理解能力,細節(jié)題、詞句猜測題和主旨題是閱讀理解題中??碱}型。細 節(jié)題要從文中尋找答案;詞句猜測題需要聯(lián)系上下文,推出出需要的詞句意思;主旨題需 要通讀全文,了解大意之后找出中心思想。6 .閱讀理解Class Five had a school trip last Friday. They spent a day on a big farm. Did the students

34、 like the trip? Lets see what they said.It was a great trip. It was my first time to see so many animals. I even milked a cow. How interesting! I also picked some strawberries for my mother.CathyI will never go to the farm again. Its far away from the city center. And its dirty. Our teacher asked us

35、 to pick vegetables, but I didnt do it. It was really hard work.BenThe farm is beautiful. You can find it in my photos. And the farmers are friendly. They cookeddelicious food for us. Id like to go to the farm with my parents next time.Cathy thought was interesting.A. riding a horse B. milking a cow

36、 C. picking strawberries (2) Ben said he didnt like the farm.A. busyB. dirtyC. oldEddie enjoyed the on the farm.A. cheap fruit B. lovely animals C. beautiful flowers (4) would like to visit the farm again.A. EddieB. CathyC. Ben What can we learn from the material (材料) ?D. taking photosD. hotD. delic

37、ious foodIIEddieD. The teacherAll the students love the trip.C. The farmers are nice.【答案】(1) BIt was fine last Friday.D. The farm is very small.DAC【解析】【分析】文章大意:表格顯示了Cathy、Ben和Edie對學校旅行的看法。Cathy認為這次旅行很棒;Ben覺得農(nóng)場離市區(qū)太遠,而且有些臟;Eddie非常 喜歡這次旅行,他想 和父母再來一次。(1)細節(jié)理解題。根據(jù)Cathy對本次旅行的描述 I even milked a cow. How int

38、eresting !可 TOC o 1-5 h z HYPERLINK l bookmark67 o Current Document 知,凱西認為擠牛奶很有趣。故選Bo2 2)細節(jié)理解題。根據(jù)Ben 對本次旅彳f 的描述 I will never go to the farm again, Its far awayfromthe caty center. And its dirty.可知,本說他不喜歡那個臟的農(nóng)場。故選B。(3)細節(jié)理解題。根據(jù)Eddie對本次旅行的描述 ”And the farmers are friendly. They cookeddeliciousfood for u

39、s,可知,埃迪喜歡農(nóng)場里的美味食物。故選D。(4)細節(jié)理解題。根據(jù)Eddie對本次旅彳f的描述 Td like to go to the farm with my parentsnexttime.可知,埃迪想和父母一起再去農(nóng)場看看。故選 A。(5)細節(jié)判斷題。根據(jù)文中句子 I will never go to the farm again. Its far away from the dity center.可知,Ben并不喜歡這次旅行。故選項 A錯誤;短文并沒有提到天氣情況,故選項 B錯誤;根據(jù)文中句子 And the farmers are friendly.可知,那里的農(nóng)民非常友好,故選

40、項 C 正確;根據(jù)文中句子They spent aday on a big farm.可知,農(nóng)場很大。故選項 D錯誤。故選Co【點評】考查閱讀理解。本文涉及細節(jié)題、推斷題兩種??碱}型,細節(jié)題要注意從文中尋 找答案;推斷題需要聯(lián)系上下文,推斷出需要的信息。7 .閱讀理解Mr. Knott not is a teacher. He teaches in a big school in London. Because he lives a long way from the school, he is usually quite tired (疲憊的) when he get home. At ni

41、ne oclock one evening when he is in bed, the telephone rings (鈴響),so he answers the phone, Hello! Whos that?Watt what. a man says.Whats your name, please? says Mr. Knott.Watts my name, the man answers.Yes, I asked you that what is your name. Mr. Knott asks.I told you. Watts my name. says the man. Ar

42、e you Jack Smith?No, Im Knott, says Mr. Knott.But whats your name? the man says.Mr. Knott and Mr. Watt put their telephone down and think, What a foolish(愚蠢的) man!Mr. Knott is usually tired in the evening because .A. he is a teacherB. he works very hard in a schoolC. he lives a long way from schoolD

43、. he teaches too many studentsMr. Watt wants to speak to .A. his wifeB. Mr. KnottC. Jack SmithD. Mrs. KnottWatts my name means (意思是).A. Whats my name?C. Are you asking my name?(4) Mr. Knott doesnt understandIIIIB. My name is What.D. My name is Watt.(理解)what Mr. Watt said becausehe was a foolish teac

44、herhe had bad earsMr. Watt doesnt speak loudly (大聲地)watt is pronounced (發(fā)音)the same as what【答案】(1) CCDD【解析】【分析】本文講述了Mr.Knott和一個男子電話對話的過程。(1)細節(jié)題。根據(jù)文章提至U的Because he lives a long way from the school, he isusually quite tired when he get home.可知,他感到疲勞的原因是因為他離學校很遠,故 選C。(2)細節(jié)題。根據(jù)文章提到的Are you Jack Smith? 可

45、知,Mr.Watt想和Jack Smith說話,故選Co(3)主旨大意題。根據(jù)該句話的意思,可知是 My name is Watt ,故選D。(4)推斷題。根據(jù)文章內(nèi)容可知,watt的發(fā)音像what,因而他不能理解,故選 D?!军c評】考查閱讀理解。本文涉及細節(jié)題、推斷題和主旨題三種??碱}型,細節(jié)題要注意 從文中尋找答案;推斷題需要聯(lián)系上下文,推斷出需要的信息;主旨題需要通讀全文,了 解大意之后找出中心思想。8.任務(wù)型閱讀John had a busy weekend. On Saturday morning, he went to the library and studied math. O

46、n Saturday afternoon, he went to the park. He played tennis with his friend. Lisa was busy on Saturday, too. She cleaned her room in the morning. In the afternoon, she wrote a letter to her cousin (表妹).On Sunday morning, John and Lisa read books at home. On Sunday afternoon, they practiced English.

47、In the evening, they saw an interesting talk show with their parents. They had great fun.John went to the library and studied math. Lisa cleaned her room.Who did John play tennis with?When did Lisa write a letter?(4)在短文中找出下列動詞的過去式have is see read write ( 5 )把短文中畫線句子翻譯成漢語【答案】 ( 1 ) John went to the l

48、ibrary and studied math. Lisa cleaned her room.His friend. / He played tennis with his friend.( 3 ) On Saturday afternoon.4) had; was; saw; read; wrote5 )在晚上,他們與他們的父母看了一個有趣的脫口秀節(jié)目?!窘馕觥?【分析】1 )細節(jié)理解題。根據(jù)文章第一段可知,注意對兩人分開表述。2 )細節(jié)理解題。根據(jù)文章第二行可知。3)根據(jù)In the afternoon, she wrote a letter to her cousin 可知。4 )考查動

49、詞過去式。根據(jù)題意在短文中找出下列動詞的過去式及平常的積累,不難找出答案 have-had , is-was, see-saw, read-read , write-wrote 。5 )注意漢語中先說和某人,再說做某事。9 閱讀理解Daisy is a teacher who works in a primary school. She often plays games with her students so they like her class a lot.One day, Daisy decided to have her class play a potato game. She

50、told each student to carry a bag with a few potatoes in it to school. Each student would name their potatoes after people they did not like, so the number of potatoes would be different depending on*their own situations.The next day, all of the students brought their potatoes to school. Some childre

51、n had just one or two potatoes, while others had as many as five or six. The children were taking about names of their potatoes happily when Daisy came into the classroom. She then told the children that they would have to carry their potatoes with them for one week wherever they went, even when the

52、y went to the restroom. The children laughed and thought the game was really interesting.A few days passed by. Some of the students started to complain, as their potatoes began to rot and had a strong and bad smell. The students who carried more potatoes also complained about how heavy their bags we

53、re.One week later, the kids were so happy to hear their teacher say that the game was over. Daisy asked, How did you feel about carrying around your potatoes for a week?The students complained once again. Daisy simply smiled and said, This is what its like to carry hate* in your heart. You have to c

54、arry it with you wherever you go. If you cant bear* carrying rotten potatoes for one week, can you imagine having hate in your heart for your lifetime?11) The number of the potatoes depended on.how large their bag washow big the potatoes werehow well they did at schoolhow many people they dislikedDa

55、isy played the potato game to.let her students have funmake her students do exercisehelp her students learn a lessonteach her students about potatoesThe underlined word rot means the potatoes.A. go badB. become lightC. look niceD. grow bigWhat may students do after playing the potato game?Think of p

56、eople they love.Put down hate and move on.Live their life in a healthy way.Learn from people they dont like.【答案】 ( 1 ) DCAB【解析】 【分析】主要講了 Daisy 讓學生在土豆上寫上他們不喜歡的人的名字,并且無論去哪都要帶著土豆,一周后 Daisy 告訴學生們游戲結(jié)束,并且教育學生心里帶著厭惡是不 好的,要學會放下厭惡。( 1)細節(jié)題。根據(jù)so the number of potatoes would be different depending on*their own

57、TOC o 1-5 h z HYPERLINK l bookmark111 o Current Document situations. 可知土豆的數(shù)量取決于人們不喜歡的人的數(shù)量,故選D。( 2)主旨題。根據(jù)Daisy simply smiled and said, This is what its like to carry hate* in yourheart. You have to carry it with you wherever you go. If you cant bear* carrying rotten potatoes for one week, can you imagine having hate in your heart for your lifetime? 可知目的是教育學生 學會放下厭惡,故選C。( 3)細節(jié)題。根據(jù)had a strong and bad smell.

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論