




已閱讀5頁(yè),還剩2頁(yè)未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀
版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶(hù)提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡(jiǎn)介
Unit 2 Stories on the Wheel 課下練熟高考“閱讀七選五完形”組合練練題型(限時(shí):35分鐘).閱讀理解(2017重慶南開(kāi)中學(xué)一模)I passed my driving test at the fourth attempt. You might think that means Im not as safe as someone who passed on their first attempt. But would you feel safer with no driver at all? Maybe not, and thats why automotive firms have included driverassist functions in their driverless cars. This allows the human driver to take over if there is a problem.Google is one producer that has prototype driverless cars. These cars have been newly equipped with autosteering wheels and conventional controls to allow normal driving. But this is just a stage the vision is to have fully automated cars very soon. The director of Googles selfdrive project, Chris Urmson, hopes his 11yearold son will never have to take a driving test. To achieve that, the cars need to be on the roads in five years. He says driverless cars will greatly reduce accidents and traffic jams.According to Chris, about 1.2 million people are killed on the roads around the world each year. That number is equivalent to a jet falling out of the sky every day. He thinks gradual changes to existing car designs are not enough to deal with the problems. “If we are really going to make changes to our cities, get rid of parking lots, we need selfdrive cars,” he says.Googles prototypes have covered over a million kilometers on the road. They have also had to deal with unexpected situations, such as a child driving a toy car in the road, and a woman in an electric wheelchair chasing a duck. In each case, the car reacted safely.Some are not convinced. Sven Beiker of Stanford University thinks driverless cars will still need human input in extreme circumstances.語(yǔ)篇解讀:本文是一篇說(shuō)明文。無(wú)人駕駛汽車(chē)盡管能夠減少交通事故和交通堵塞,但是,它的安全性還有待驗(yàn)證。1According to Paragraph 1, what is the authors chief concern about driverless cars?AFunctions.BSafety.CPrice. DAppearance.解析:選B細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段第三、四句“But would you feel . in their driverless cars.”可知,作者主要關(guān)心的是無(wú)人駕駛汽車(chē)的安全問(wèn)題。故選B。2Chris Urmson mentioned his 11yearold son in order to show that _.Atraditional cars are harmful for kidsBhis son is not good at drivingChis son is a slow learner in drivingDdriverless cars will come soon解析:選D推理判斷題。根據(jù)第二段倒數(shù)第二、三句可知,Chris Urmson希望他11歲的兒子將來(lái)不用參加駕照考試。為了實(shí)現(xiàn)這個(gè)愿望,無(wú)人駕駛汽車(chē)須在5年之內(nèi)上市,即在他的兒子16歲之前。由此可知,Chris Urmson提到他兒子是為了說(shuō)明無(wú)人駕駛汽車(chē)很快就能被生產(chǎn)出來(lái)。故選D。3What is Chris Urmsons comment on selfdrive cars?AThey can solve many existing problems.BThey are safer than a jet plane.CThey can completely change our cities.DThey should change gradually.解析:選A細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第二段最后一句“He says driverless cars will greatly . jams.”和第三段最后一句“If we are really . he says.”可知,無(wú)人駕駛汽車(chē)可以減少交通事故、交通堵塞和停車(chē)場(chǎng)擁擠等現(xiàn)存的問(wèn)題。故選A。4What can we learn from the text?AGoogles prototypes will be tested on the roads soon.BSelfdrive cars are not designed for children or women.CConcerns remain about the reliability of selfdrive cars.DDriving tests will be easier to pass in the near future.解析:選C推理判斷題。根據(jù)最后一段“Some are not convinced . in extreme circumstances.”可知,Sven Beiker認(rèn)為在極端環(huán)境下,無(wú)人駕駛汽車(chē)還是需要人工來(lái)操作。由此可推知,有些人還是擔(dān)心無(wú)人駕駛汽車(chē)的安全問(wèn)題。故選C。.閱讀七選五(2017石家莊市高三教學(xué)質(zhì)檢一)Five secrets to living a sunshine lifeDont avoid or ignore negativity.In order to conquer and overcome the negativity, it must be acknowledged.You are in control of your environment and if these negative situations keep making an appearance, its up to you to handle them.Take care of yourself and your needs.In order to live a powerful and meaningful life, you must love yourself._1_ And this will be reflected in your thoughts and emotional state of mind.Love yourself fully in order to love others fully. _2_Determine what is worth your time and effort and what is not.If situations are bad and beyond repair, its time to let go.Are there relationships or friendships that remain damaged but you know are worth the time? _3_ Do what you can to find love in situations where it may have been absent in the past.Give.Give our time, energy, love and sometimes money to others._4_ So if you can, dont hesitate to do it.Focus on things that make us smile, laugh and feel good.This one is pretty simple._5_ That is, do more of what makes you happy! I truly believe happiness may not come as easily as we wish.In order to go through work and boring responsibilities, we have to actively pursue and engage in beautiful acts of love and kindness.So lets have a try.AJust do MORE of it.BFix them and find peace.CAlways put yourself first.DMend whats broken or get rid of it.EDetermine what is important to you.FMind your actions and how you live each day.GEverything we put out into the world comes back to us.1選F根據(jù)本段的小標(biāo)題“Take care of yourself and your needs”及空處上下文的內(nèi)容可知,此處主要講的是要關(guān)注自己及自己的需求。故F項(xiàng)符合語(yǔ)境。2選D根據(jù)下文的內(nèi)容,尤其是“Determine what is worth your time and effort and what is not .worth the time”可知,本段主要講的是要修補(bǔ)“破裂的”東西或者擺脫它。故D項(xiàng)符合語(yǔ)境。3選B此處與上文的“If situations are bad and beyond repair, its time to let go.”形成對(duì)比,上文說(shuō)的是放手,這里說(shuō)的是修復(fù)。B項(xiàng)中的“them”呼應(yīng)上句中的“relationships or friendships”。所以答案為B。4選G根據(jù)本段的小標(biāo)題可知,本段主要講的是付出,且由空后的“So”可知,空處是付出的原因,故G項(xiàng)符合語(yǔ)境。5選A根據(jù)空前的“This one is pretty simple.”和空后的“That is, do more of what makes you happy!”可知,A項(xiàng)“就是多做”符合語(yǔ)境。.完形填空(2017重慶七中第一次模擬)It was a beautiful morning in the summer. My oldest grandson, Seth, now twelve, stood on the small dock (碼頭) and _1_ for me to bait his hook (在魚(yú)鉤上放誘餌) with a lively worm. I _2_ the worm securely to the hook.“Here you go, Seth,” I told him. “Youre all set.” He cast his _3_ into the water. I baited my own hook and cast my line into the water. We sat on the dock, enjoyed the brief relief from the heat and _4_ watched any signs of a bite.Seth reeled (往卷軸上繞起) his line in. “What are you _5_?” I asked.“Theres no fish.”“Sure there are!” I said.“They arent hungry right now,_6_ theyre there.”He_7_ me, pulled his bobber (浮子) and bait in and cast his line in another_8_. I sat and watched Seth cast. Hed wait a few minutes, reel it in and _9_ again.“Seth!” He looked at me. “Seth! Patience! Fishing is a game of _10_: You cast your bait into the water and wait.”“Poppa, there is no _11_ here.”“Seth, fishing is a game, a very _12_ one. Sometimes you win, but mostly you _13_. The fish are clever. Its a waiting _14_. The fish usually win. Theyre smart. You need to be_15_.”We went home that day emptyhanded, but I hoped he _16_ a lesson from this experience._17_ is easy in life. We go through pains, struggles and dreams, but _18_ we are patient, our goals will bite the hook and we can reel them in.Im still waiting for mine. I _19_ its out there, under the waters, searching for the hook.One day it will happen.In the meantime, I _20_fishing.語(yǔ)篇解讀:本文是一篇夾敘夾議文。人生中沒(méi)有容易的事。我們經(jīng)歷痛苦、掙扎和夢(mèng)想,但如果我們有耐心,我們的目標(biāo)就會(huì)“上鉤”,我們就能把它們釣回來(lái)。1A.lookedBworkedCcared Dwaited解析:選D根據(jù)下文可知,作者的孫子等著作者給他的魚(yú)鉤掛上鮮活的蟲(chóng)子。2A.applied Btransformed Cfastened Dlinked解析:選C作者將蟲(chóng)子牢牢地固定在魚(yú)鉤上。3A.line Bbucket Cstone Dbag解析:選A根據(jù)下文“cast my line into the water”可知,作者的孫子把釣魚(yú)線(xiàn)拋到水里。4A.suddenly BcarefullyCproudly Dhelplessly解析:選B他們仔細(xì)地觀(guān)察任何魚(yú)上鉤的跡象。5A.discovering BdoingCsuggesting Dasking解析:選B根據(jù)下文可知,作者問(wèn)他孫子:“你在做什么?”6A.but BsoCor Dand解析:選A它們現(xiàn)在不餓,但是它們一定在這兒,前后語(yǔ)義轉(zhuǎn)折,故用but。7A.left BfollowedCignored Daccepted解析:選C根據(jù)下文的描述可知,作者的孫子無(wú)視作者。8A.order BtimeCdirection Dform解析:選C作者的孫子把釣魚(yú)線(xiàn)拋到另外一個(gè)方向。9A.cast BgainCappear Dwin解析:選A此處指作者的孫子等了幾分鐘,然后卷回魚(yú)線(xiàn),接著又再拋了出去。10A.
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶(hù)所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶(hù)上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶(hù)上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶(hù)因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 銅陵職業(yè)技術(shù)學(xué)院《文化投資學(xué)》2023-2024學(xué)年第二學(xué)期期末試卷
- 2025年鋼筋買(mǎi)賣(mài)合同范本
- 天津市職業(yè)大學(xué)《民航專(zhuān)業(yè)英語(yǔ)》2023-2024學(xué)年第二學(xué)期期末試卷
- 2025至2031年中國(guó)微波黃粉蟲(chóng)干燥設(shè)備行業(yè)投資前景及策略咨詢(xún)研究報(bào)告
- 2025至2031年中國(guó)單繩礦井提升機(jī)塑料襯板行業(yè)投資前景及策略咨詢(xún)研究報(bào)告
- 趕集攤位投標(biāo)方案范本
- 2025至2031年中國(guó)PP-R冷熱給水管件行業(yè)投資前景及策略咨詢(xún)研究報(bào)告
- 2025至2030年中國(guó)高強(qiáng)聚氨酯管托數(shù)據(jù)監(jiān)測(cè)研究報(bào)告
- 2025至2030年中國(guó)石油和合成液抗乳化性能測(cè)定儀數(shù)據(jù)監(jiān)測(cè)研究報(bào)告
- 2025至2030年中國(guó)著色復(fù)合母粒數(shù)據(jù)監(jiān)測(cè)研究報(bào)告
- 2024年中考英語(yǔ)復(fù)習(xí):補(bǔ)全對(duì)話(huà) 中考真題練習(xí)題匯編(含答案解析)
- 2024年鄭州信息科技職業(yè)學(xué)院高職單招(英語(yǔ)/數(shù)學(xué)/語(yǔ)文)筆試歷年參考題庫(kù)含答案解析
- 部編版二年級(jí)下冊(cè)道德與法治第三單元《綠色小衛(wèi)士》全部教案
- 乳豬料生產(chǎn)工藝
- Braden壓瘡風(fēng)險(xiǎn)評(píng)估量表解析
- 蔚來(lái)培訓(xùn)課件
- 牙周病的護(hù)理課件
- 【ABC分類(lèi)管理法在吉利汽車(chē)企業(yè)庫(kù)存管理中的應(yīng)用分析案例報(bào)告7200字(論文)】
- 腎上腺占位的教學(xué)查房課件
- 護(hù)理人員緊急調(diào)配方案課件
- 機(jī)房搬遷服務(wù)投標(biāo)方案(技術(shù)標(biāo))
評(píng)論
0/150
提交評(píng)論