




下載本文檔
版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)
文檔簡介
1、江蘇省蘇州四市五區(qū)2021屆高三英語上學(xué)期期初調(diào)研(含解析)注意事項(xiàng):1.本試卷滿分150分,考試時(shí)間 120分鐘。2.答題前,務(wù)必將自己的學(xué)校、姓名、考試號等相關(guān)信息寫在答題卡上規(guī)定的地方。3.回答選擇題時(shí),選出每小題答案后,用鉛筆把答題卡上對應(yīng)題目的答案標(biāo)號涂黑。如需改動(dòng),用橡皮擦凈后,再選涂其他答案標(biāo)號,回答非選擇題時(shí),將答案寫在答題卡上,寫在本試卷上無效。第一部分 聽力(共兩節(jié),滿分30分)做題時(shí),先將答案標(biāo)在試卷上。錄音內(nèi)容結(jié)束后,你將有兩分鐘的時(shí)間將試卷上的答案轉(zhuǎn)涂到答題卡上。第一節(jié)(共5小題;每小題1.5分,滿分7.5分)聽下面5段對話。每段對話后有一個(gè)小題,從題中所給的a、b、
2、c三個(gè)選項(xiàng)中選出最佳選項(xiàng),并標(biāo)在試卷的相應(yīng)位置。聽完每段對話后,你都有10秒鐘的時(shí)間來回答有關(guān)小題和閱讀下一小題。每段對話僅讀一遍。1.what does the man want the woman to do?a.attend the party. b.invite more people. c.prepare the food.2.what are the couple talking about?a.drinking tea. b.buying a gift. c.having a habit.3.when will they ask ken for dinner?a.next fri
3、day. b.this thursday. c.this friday.4.how much did the woman pay?a.100 dollars. b.80 dollars. c.50 dollars.5.where does the conversation probably take place?a.in a supermarket. b.in a hospital. c.in a restaurant.第二節(jié)(共15題;每小題1.5分,滿分22.5分)聽下面5段對話或獨(dú)白。每段對話或獨(dú)白后有幾個(gè)小題,從題中所給的a、b、c 三個(gè)選項(xiàng)中選出最佳選項(xiàng),并標(biāo)在試卷的相應(yīng)位置。聽每段
4、對話或獨(dú)白前,你將有時(shí)間閱讀各個(gè)小題,每小題5秒鐘;聽完后,各小題將給出5秒鐘的做答時(shí)間。每段對話或獨(dú)白讀兩遍。聽下面一段較長對話,回答以下小題。6.who is the woman talking with?a.her classmate. b.her parent. c.her teacher.7.why didnt she do well in the test?a.she wasnt confident. b.she didnt study hard. c.she was too careless.聽下面一段較長對話,回答以下小題。8.how did the man learn of
5、this clothes shop?a.he was told by a shopkeeper.b.he saw an ad in the paper.c.he found it by good luck.9.what will the man probably do next?a.go to another shop. b.pay for his clothes. c.walk to the second floor.聽下面一段較長對話,回答以下小題。10.what is the woman enjoying?a.the game. b.a book. c.the sand.11.why d
6、oesnt the woman play together?a.she doesnt like sports.b.she hates to stay in the sun.c.she doesnt want to lose.12.what will she probably do later?a.join the game. b.have a picnic. c.clean her shoes.聽下面一段較長對話,回答以下小題。13.why does the woman like visiting secondhand bookstores?a.the books are old and ch
7、eap.b.she can find childrens stories.c.shes curious about old books.14.what is the woman going to buy?a.a story book. b.a poetry book. c.a mystery.15.why does the woman want to buy the book?a.she likes the signature. b.she will use it as a gift. c.she thinks it has a value.16.what does the man think
8、 of the book the woman chooses?a.it must bring her wealth. b.it is worth nothing. c.it isnt as good as his.聽下面一段獨(dú)白,回答以下小題。17.what should we do to start conversations?a.smile at others. b.have a proper topic. c.feel good about ourselves.18.what does the speaker think causes shyness?a.thinking negativ
9、ely. b.believing in oneself. c.looking in the mirror.19.what does the speaker suggest we do to improve confidence?a.do more reading. b.talk a lot. c.dress neatly.20.what does the speaker mainly talk about?a.how to get over shyness.b.how to develop self-image.c.how to improve our appearance.第二部分 閱讀(共
10、兩節(jié),滿分50分)第一節(jié)(共15小題;每小題2.5分,滿分37.5分)閱讀下列短文,從每題所給的a、b、c、d四個(gè)選項(xiàng)中選出最佳選項(xiàng)。athe best silk road toursilk road, a business and trade route, originates from the ancient china and connects with the asian. african and european countries. our well-designed silk road tour package will never let you down.departure
11、city: shanghaiguide&driver: english-speaking guide, experienced driver with an air-conditioned vehiclemeals:12 western buffet breakfasts, 6 lunches with some being a la carte (點(diǎn)菜)styletour highlights:must-see sights in china-terracotta warriors, famen temple,dunhuang mogao caves, maiji caves, jiayug
12、uan pass and mutianyu great walltrace back to the silk road of 2,000 years ago& learn about the culture and historymarvel at the art treasure- mogao caves&enjoy an exciting camel riding in the gobi desertwe guarantee 100%no shopping stops!tour pricesprices are per person in us dollars.any parts of t
13、he tour length, activities or hotels can be tailored to your individual interestsare you ready to follow the footsteps of the ancients to explore this mysterious land now?1. what will people do on the tour?a. appreciate the ancient heritage.b. ride on camels all the way.c. stay a few nights in caves
14、.d. do a lot of shopping.2. which of the following is most likely to join the tour?a. a beijing businessman good at golf.b. a japanese model loving fashion.c. a yunnan biologist interested in birds.d. an american student learning history.3. how much should a traveler pay for her family(with two sons
15、)who want to live comfortably?a. $3479.b. $3749.c. $7498.d. $11247.【答案】1. a 2. d 3. d【解析】這是一篇應(yīng)用文。文章是關(guān)于去絲綢之路旅行的廣告。廣告介紹了始發(fā)城市、景點(diǎn)、食宿和價(jià)格等?!?題詳解】細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)tour highlights:部分的must-see sights in china-terracotta warriors, famen temple, dunhuang mogao caves, maiji caves, jiayuguan pass and mutianyu great wall(
16、中國必看景點(diǎn):兵馬俑,法門寺,敦煌莫高窟,麥積山石窟,嘉峪關(guān)和慕田峪長城)可知,在旅行過程中游客可以欣賞中國古代遺產(chǎn)。a. appreciate the ancient heritage.(欣賞古代遺產(chǎn))符合以上說法,故選a項(xiàng)。【2題詳解】推理判斷題。根據(jù)tour highlights:部分的must-see sights in china-terracotta warriors, famen temple, dunhuang mogao caves, maiji caves, jiayuguan pass and mutianyu great wall(中國必看景點(diǎn):兵馬俑,法門寺,敦煌莫高
17、窟,麥積山石窟,嘉峪關(guān)和慕田峪長城)可知,在旅行過程中游客可以欣賞中國古代遺產(chǎn)。由此推測,一個(gè)學(xué)歷史的學(xué)生很有可能參加該旅行d. an american student learning history.(一個(gè)學(xué)歷史的美國學(xué)生)符合以上推測,故選d項(xiàng)。【3題詳解】細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)表格內(nèi)容可知,如果一個(gè)游客和家里的兩個(gè)兒子要想住得舒適,要支付的費(fèi)用是每人3749美元,$3749*3=$11247 。d. $11247.符合以上說法,故選d項(xiàng)。bthe universe likes to be shy about its age,but astronomers believe they have
18、a pretty good idea of the range.currently,the most widely accepted age for the universe is around 13.8 billion years,but determining the age of.well,everything,is no easy feat(功績).now.new studies have investigated the question using different methods-and theyve come up with two different answers,sep
19、arated by more than a billion years.because the universe is expanding at an accelerating pace,the further away an object is,the faster it appears to be moving away from us.this is expressed as the hubble constant(哈勃常數(shù)),and its a key factor in figuring out the age of the universe.after all.if we can
20、determine how fast moving away from us,we can rewind that process to its beginning-the big bang.researchers from the university of oregon set out to map the distance to dozens of galaxies the team calculated that the universe is only 12.6 billion years old-that,you might notice is much younger than
21、the 13.8 years usually stated.in the second study,the method of figuring out the age of the universe is by mapping the oldest light we can detect.we are restoring the baby photo of the universe to its original condition, removing the wear and tear of time and space that distorted(扭曲)the image, says
22、neelima sehgal, co-author on the study.only by seeing this sharper baby photo or image of the universe can we more fully understand how our universe was born.in doing so, the researcher determined that the universe is 13.8 billion years old-in agreement with the accepted age.the real problem though,
23、is that the studies disagree so wildly with each other, to the tune of a billion years.but they are not the only ones-the battle lines are commonly drawn by the methods used. obviously.more research is heeded to determine where the truth lies.4 what do we know about the universe from the first two p
24、aragraphs?a. it doesnt exist long.b. it becomes larger.c. it runs away.d. it causes the big bang.5. what makes the researchers in the first study think the universe is much younger?a. the speed of moving objects.b. the number of galaxies.c. the process of the universe evolution.d. the distance to ot
25、her objects.6. how does neelima sehgal explain their method in the second study?a. by referring to a similar thing.b. by using hard scientific data.c. by introducing a new concept.d. by quoting an experts words.7. which can be a suitable title for the text?a. whose method is better?b. which result c
26、an you believe?c. how old is the universe?d. why is the universe so old?【答案】4. b 5. d 6. a 7. c【解析】這是一篇說明文。文章主要講述宇宙的壽命?!?題詳解】細(xì)節(jié)理解題。由題干要求定位開頭兩段,由第二段第一句“because the universe is expanding at an accelerating pace,the further away an object is,the faster it appears to be moving away from us.(因?yàn)橛钪嬉约铀俚乃俣葦U(kuò)大
27、,一個(gè)物體越遠(yuǎn),它看起來就移動(dòng)得離我們越遠(yuǎn))”可知,宇宙變得更大。故選b項(xiàng)?!?題詳解】推理判斷題。第一個(gè)研究,回歸到第二段,根據(jù)第二段中“researchers from the university of oregon set out to map the distance to dozens of galaxies. the team calculated that the universe is only 12.6 billion years old(來自俄勒岡大學(xué)的研究者開始著手繪制到幾十個(gè)星系的距離圖。這個(gè)團(tuán)隊(duì)計(jì)算出宇宙只有126億歲)”可知,是到其他天體的距離使第一個(gè)研究中的研究
28、者認(rèn)為宇宙更年輕。故選d項(xiàng)。【6題詳解】推理判斷題。由題干要求:”ns如何解釋研究二方法?” 結(jié)合原文第三段第二句話“we are restoring the baby photo of the universe to its original condition, removing the wear and tear of time and space that distorted(扭曲)the image, says neelima sehgal, co-author on the study.(這個(gè)研究的聯(lián)合作者neelima sehgal說,我們正在修復(fù)宇宙的嬰兒照片至原本的狀態(tài),移除
29、使形象扭曲的時(shí)間及空間的衣服和眼淚)”可知,neelima sehgal用一個(gè)給嬰兒擦眼淚和脫衣服的比喻,比喻最早產(chǎn)生的光在宇宙中變化的逆過程,所以neelima sehgal引用了一個(gè)相似的事物進(jìn)行了比喻。故選a項(xiàng)。【7題詳解】主旨大意題。本篇為科學(xué)研究文,文章結(jié)構(gòu)是總-分-總,主旨一般在首段。結(jié)合第一段第一句“the universe likes to be shy about its age,but astronomers believe they have a pretty good idea of the range.(宇宙羞于談及年齡,但是天文學(xué)家們相信,他們很清楚這個(gè)范圍)”及c
30、urrently,.,separated by more than a billion year.可知,文章主要講述人們采取不同方法測得的宇宙壽命不同。所以c項(xiàng)“宇宙多大年紀(jì)?”適合作為文章標(biāo)題,故選c項(xiàng)。cdid you know that the average child has heard the word no over 20,000 times before they turn the age of three? ironically, it is also around this time that children begin to develop enough persona
31、l character to refuse to obey. the terrible twos are categorized by a lack of understanding. somewhere between three and four, children begin to acquire the skills to reason. it is during this time they watch how other children and adults reason. if were not careful, the children will watch us model
32、 a world of nos。by the time a person turns eighteen, how many times have they been told no? i havent found any studies that even attempted to track this statistic, but im sure if the number is 20,000 by three, then at eighteen that number has multiplied. you can do the math.anyway, i think i know wh
33、y we say no. we say no to protect. we say no to direct. we say no to stop potential confusion. however, do we sometimes say no just for the sake of saying no? do we say no because we have internalized(內(nèi)在化)all of the nos weve heard over the years and we feel it is finally our time to say no to someon
34、e else?the internalized no can damage the growth process of dreams in infancy as quickly as it can weaken a three-year-old. and we wonder why we run into people with big, un-accomplished dreams who have a bit of a chip on their shoulder. they have to take on the 20,000 nos. however, the thing that k
35、eeps them going is the possibility of the power of one yes! just as it only takes one book to make a writer a pulitzer prize winner, it only takes one word to change the course of your day. that word is yes!8. what do we know about two- year- olds?a. they understand well.b. they often say no to othe
36、rs.c. they think logically.d. they dont do all theyre told.9. what effect does saying no have on children?a. they lose all their dreams.b. they arent easy to succeed.c. they dont make mistakes.d. they never say yes to others.10. which word best describes the authors attitude to a world of nos?a. tol
37、erant.b. disapproving.c. favorable.d. carefree.11. what is the text?a. a how-to guide.b. a survey report.c. an opinion essay.d. a short story.【答案】8. d 9. b 10. b 11. c【解析】這是一篇議論文。文章表達(dá)了作者對說“不”的看法。作者認(rèn)為雖然有時(shí)說“不”是出于保護(hù)自己,但常常對孩子說“不”會(huì)對他們產(chǎn)生消極的影響。為了讓孩子有改觀,作者建議家長對他們說一句“是”。8題詳解】細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段的it is also around thi
38、s time that children begin to develop enough personal character to refuse to obey.可知,孩子們在三歲前就開始發(fā)展足夠的性格來拒絕遵守大人所說的。d. they dont do all theyre told.(他們不會(huì)完全按照被告知的去做)符合以上說法,故選d項(xiàng)?!?題詳解】細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)最后一段的the internalized no can damage the growth process of dreams in infancy as quickly as it can weaken a three-y
39、ear-old. and we wonder why we run into people with big, un-accomplished dreams who have a bit of a chip on their shoulder.(內(nèi)化的“不”會(huì)破壞嬰兒時(shí)期夢想過程的成長,就像它會(huì)削弱三歲小孩那樣快。我們也想知道我們?yōu)槭裁磿?huì)遇到那些有著遠(yuǎn)大而未實(shí)現(xiàn)的夢想的催毛求疵的人。)可知,不斷對孩子說“不”,會(huì)讓孩子的夢想破壞,導(dǎo)致他們最終有很多沒有完成的夢想。b. they arent easy to succeed.(他們不會(huì)輕易成功。)符合以上說法,故選b項(xiàng)。【10題詳解】推理判斷題。
40、根據(jù)文章的主要內(nèi)容,尤其最后一段的however, the thing that keeps them going is the possibility of the power of one yes! just as it only takes one book to make a writer a pulitzer prize winner, it only takes one word to change the course of your day. that word is yes!(然而,正真讓他們繼續(xù)走下去的是“是”的力量。就正如只需要一本書就會(huì)讓作者成為普利策獎(jiǎng)得主一樣,你只需
41、要一個(gè)詞來改變你生活軌跡,那就是“是”。)可知,作者從小時(shí)候?qū)⒆诱f“不”的影響,到長大和這一路成長經(jīng)歷對夢想的挫傷,到最后的說一句“是”也可以對孩子們帶來巨大的改觀。由此推測,作者對一個(gè)充斥著“不”的世界的態(tài)度是否定的。b. disapproving. (不贊成的)符合以上推測,故選b項(xiàng)?!?1題詳解】推理判斷題。全文以作者觀點(diǎn)為導(dǎo)向表達(dá)了作者對說“不”的看法,由此可見是一篇表明個(gè)人意見的論文。c. an opinion essay.(一篇觀點(diǎn)文章)符合以上推測,故選c項(xiàng)。dim jeff logan, president of logan luxury theaters corporati
42、on. im very sorry to tell you many cinemas are at risk of closing permanently (永久). thats something we would hate to see happen.watching the newest box office movie and eating a big bucket of popcorn is an experience that many of us have enjoyed for a very long time. we all have fond memories of goi
43、ng to a theater of our first dates or the first movie we saw with our children. a movie theater is so important to the fabric of the local community. its a place where we all gather, no matter what our interests, and no matter what ages, young and old, rich and poor.but how much longer will classic
44、theaters remain open? just like other industries, movie theaters have been hit hard by the pandemic (流行病) and are going dark. the entire industry is being controlled by the pandemic, because the studios dont want to release their new movies until all the theaters can be open. as we all know, the the
45、aters cant do well and cant get back to full 7-day a week at full speed operation without new movies to play.recently, the logan luxury 5 cinema in mitchell reopened for the weekends. however, like many theaters, it is only operating at about 10 percent capacity. since opening, several new safety me
46、asures have been put in place. block off every other row. people are asked to leave three seats between them and the next group. staff spray the theater with disinfectant (消毒劑) after every show. and sanitizer stations can be found throughout the theater.even so, some people still arent comfortable g
47、oing to a movie theater yet. i fully understand that. anyhow, i just hope we must do something else to help out our local theaters, like taking part in a new national proposal called “save your cinema.”12. what does the underlined word “fabric” in paragraph 4 refer to?a. typical feature.b. basic str
48、ucture.c. public support.d. common vision.13. why are the film studios unwilling to release the new movies?a. cinemas dont operate normally.b. new movies arent welcomed.c. people dont like going to cinema.d. many cinemas go out of business.14. what can we infer about the logan luxury 5 cinema after
49、its reopening?a. it makes a lot of money.b. it does well in disease prevention.c. it receives a large audience every day.d. it offers more enjoyable experience.15. what is the purpose of this text?a. to share the good old days.b. to explain a social problem.c. to recommend a theater.d. to ask for pe
50、oples help.【答案】12. b 13. a 14. b 15. d【解析】這是一篇說明文。作者通過這篇文章講述了電影院對當(dāng)?shù)厣鐓^(qū)的重要性,以及目前在疫情下電影院所面臨的困難,并呼吁大家?guī)椭娪霸?。?2題詳解】詞義猜測題。根據(jù)第二段的a movie theater is so important to the fabric of the local community. its a place where we all gather, no matter what our interests, and no matter what ages, young and old, rich
51、and poor.可知,一家電影院對當(dāng)?shù)厣鐓^(qū)的fabric來說非常重要。它是一個(gè)大家聚會(huì)的地方,不論興趣、年齡、老少、貧富差距。根據(jù)句意可知,劃線詞是指一種建筑,該建筑為當(dāng)?shù)厝颂峁┛梢噪S意聚會(huì)的地方。由此猜測,劃線部分的意思是“基礎(chǔ)建設(shè)”。b. basic structure.(基本結(jié)構(gòu))符合以上猜測。故選b項(xiàng)?!?3題詳解】細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段的the entire industry is being controlled by the pandemic, because the studios dont want to release their new movies until all
52、 the theaters can be open.可知,整個(gè)電影行業(yè)都受到疫情影響,因?yàn)殡娪肮ぷ魇也幌M谟霸簭?fù)工前上映影片。即,電影工作室不上映電影,是因?yàn)殡娪霸簺]有正常營業(yè)。a. cinemas dont operate normally.(電影院沒有正常營業(yè))符合以上說法。故選a項(xiàng)?!?4題詳解】推理判斷題。根據(jù)第四段的however, like many theaters, it is only operating at about 10 percent capacity. since opening, several new safety measures have been pu
53、t in place. block off every other row. people are asked to leave three seats between them and the next group. staff spray the theater with disinfectant (消毒劑) after every show. and sanitizer stations can be found throughout the theater.(然而,就像很多影院,它只開放10%的容量。自營業(yè)以來,幾項(xiàng)新的安全措施已經(jīng)就位。每行隔開。人們被要求在他們和下一組之間留下三個(gè)座
54、位。員工在觀影結(jié)束后噴灑消毒劑。整個(gè)電影院都有消毒站)可知,影院減少了載客容量,隔開了觀影者的位置,并常常消毒清理。由此推測,他們在防疫這方面做的很好。b. it does well in disease prevention.(它在防疫這方面做得很好)符合以上推測。故選b項(xiàng)。【15題詳解】推理判斷題。根據(jù)最后一段的anyhow, i just hope we must do something else to help out our local theaters, like taking part in a new national proposal called “save your c
55、inema.”(不管怎么樣,我只希望我們可以做點(diǎn)什么來幫助我們當(dāng)?shù)氐碾娪霸海缂尤胍粋€(gè)新的全國性倡議“拯救你的電影院”)可推測,作者寫這篇文章的目的是呼吁大家加入“拯救你的電影院”這個(gè)行動(dòng)來為電影行業(yè)帶來幫助。d. to ask for peoples help.(請求人們的幫助)符合以上推測。故選d項(xiàng)。第二節(jié)(共5小題;每小題2.5分,滿分12.5分)閱讀下面短文,從短文后的選項(xiàng)中選出可以填入空白處的最佳選項(xiàng)。選項(xiàng)中有兩項(xiàng)為多余選項(xiàng)。there are now lots of products and services on the market._16_ it is vital,ther
56、efore,for a company to distinguish itself from its competitors by having a strong company image which is immediately recognizable.logos are part of this image._17_ the logo establishes a visual identity for the company,just as different groups of young people express their identity through hairstyles and clothes.all groups from all cultures and throughout the ages have used colors and symbols to show their identity._18_some colors may be connected with coldness in one culture and with warmth in another . some colors represent life in one culture but death in another
溫馨提示
- 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
- 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
- 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
- 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
- 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
- 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
- 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 人事助理合同標(biāo)準(zhǔn)文本
- 住宅維修合同標(biāo)準(zhǔn)文本
- 事業(yè)單位 長期合同標(biāo)準(zhǔn)文本
- 2005簡易勞務(wù)合同標(biāo)準(zhǔn)文本
- 保潔同行合作合同標(biāo)準(zhǔn)文本
- 交易收取傭金合同范例
- 買房草簽 正式合同標(biāo)準(zhǔn)文本
- 代發(fā)貨協(xié)議合同標(biāo)準(zhǔn)文本
- 關(guān)于續(xù)簽監(jiān)控合同標(biāo)準(zhǔn)文本
- 五人合伙工程合同樣本
- 醫(yī)學(xué)資料 醫(yī)院感染管理基本知識培訓(xùn) 學(xué)習(xí)課件
- 2025年山東高速集團(tuán)總部部分業(yè)務(wù)技術(shù)崗位內(nèi)部選聘9人自考難、易點(diǎn)模擬試卷(共500題附帶答案詳解)
- 世界史話題聚焦-智慧講壇新視野+導(dǎo)學(xué)案-2025屆統(tǒng)編版高三歷史二輪復(fù)習(xí)
- 模具單位年終工作總結(jié)
- 2025年考研護(hù)理面試試題及答案
- 福建省龍巖市2025屆高三下學(xué)期3月一模試題 化學(xué) 含答案
- 2024全國職業(yè)院校技能大賽中職組“藝術(shù)設(shè)計(jì)”賽項(xiàng)備考試題庫(含答案)
- 江西九江茅山頭企業(yè)管理有限公司2024年紀(jì)檢專干招聘筆試參考題庫附帶答案詳解
- 醫(yī)護(hù)職業(yè)危害與防護(hù)知識
- deepseek的使用技巧與實(shí)際應(yīng)用培訓(xùn)課件
- 十八項(xiàng)核心制度培訓(xùn)課件
評論
0/150
提交評論