2013高考英語(yǔ) 熱門考點(diǎn)強(qiáng)化專練 閱讀理解(十二)(含解析)_第1頁(yè)
2013高考英語(yǔ) 熱門考點(diǎn)強(qiáng)化專練 閱讀理解(十二)(含解析)_第2頁(yè)
2013高考英語(yǔ) 熱門考點(diǎn)強(qiáng)化專練 閱讀理解(十二)(含解析)_第3頁(yè)
2013高考英語(yǔ) 熱門考點(diǎn)強(qiáng)化專練 閱讀理解(十二)(含解析)_第4頁(yè)
2013高考英語(yǔ) 熱門考點(diǎn)強(qiáng)化專練 閱讀理解(十二)(含解析)_第5頁(yè)
已閱讀5頁(yè),還剩1頁(yè)未讀 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、2013高考英語(yǔ)熱門考點(diǎn)強(qiáng)化專練:閱讀理解(十九)(含解析)(一)BDU www. chinadaily. corn. cn / bdu CHINA DAILY LANGUAGEBDUBUSINESS DAILY UPDATEWant to keep well informed about the dynamic (充滿活力的) pulse of Chinas economy?Get a glimpse of the most important business activities taking place here every day through Business Daily Upd

2、ate, a service offered by China Daily information via the World Wide Web.Placed under 10 categories, over 25 news items appear each day with the top three events lighted all in English. Business Daily Update is just a few mouse clicks away.Subscribe to BDU for an annual fee of US 240. E-mail and fax

3、 services are also available upon request.For more information, please contact Business Daily Update:Tel: (010)64941107,(010)64924488Fax:+86-10-64941125E-mail: bdu chinadaily. corn. enUrl:http:/www. chinadaily. corn. cn/bdu1. If you get into BDU, you can _.A. know everything in China B. get all kind

4、s of information in the worldC. get the information in China Daily D. get all the information out of China2. This ad will be very important to _.A. foreign business people B. foreign magazinesC. Chinese teachers D. China Daily reporters3. To get the information from BDU every day, you must_.A. under

5、stand newspapers                    B. recognize the mouseC. know how to operate a computer  D. buy a fax machine(二)British scientists are breeding a new generation of rice plants that will be able to

6、 grow. in soil containing salt water. Their work may enable abandoned farms to become productive farms once more.Tim Flowers and Tony Yeo, from Sussex Universitys School of Biological Sciences,. have spent several years researching how crops, such as rice, could be made to grow in water that has bec

7、ome salty. The pairs have recently begun a three-year programme, funded by the Biotechnology and Biological Sciences Research Council, to establish which genes enable some plants to survive salty conditions. The aim is to breed this capability into crops, starting with rice.It is estimated that each

8、 year more than 10 million hectares (公頃) of agricultural land are lost because salt gets into the soil and stunts(防礙生長(zhǎng)) plants. The problem is caused by several factors. In the tropics, mangroves that create swamps (沼澤) and traditionally formed barriers to sea water have been cut down. In the Medite

9、rranean, a series of droughts have caused the water table to drop, allowing sea water to seep (滲透) in. In Latin America, irrigation often causes problems when water is evaporated by the heat, leaving, salt deposits behind.Excess salt then enters the plants and prevents them functioning normally. Hea

10、vy concentrations of minerals in the plants stop them drawing up the water they need to survive.To overcome these problems. Flowers and Yeo decided to breed rice plants that take in very little salt and store what they do absorb in cells that do not affect the plants growth. They have started to bre

11、ed these characteristics into a new rice crop, but it will take about eight harvests before the resulting seeds are ready to be considered for commercial use.Once the characteristics for surviving salty soil are known, Flowers and Yeo will try to breed the appropriate genes into all manners of crops

12、 and plants. Land that has been abandoned to nature will then be able to bloom again, providing much needed food for the poorer countries of the world.4. Which of the following statements about Flowers and Yeo is true?A. They are students at Sussex University. B. They are rice breeders.5. Which of t

13、he following is NOT mentioned as a cause of the problem discussed in the passage?A. Natural barriers to sea water have been destroyed.B. The water table has gone down after droughts.C. Sea level has been continuously rising.D. Evaporation of water leaves salt behind.6. The word "affect" in

14、 Paragraph 5 could be best replaced by_.A. influence B. effect C. stop                 D. present7. The attitude of the author towards the research project is_.A. positive B. negative C. suspicious    

15、0;        D. indifferent(三)A Chilean(智利) soap-opera star, a beauty from Ancient Pompeii and a freckled (雀斑的)boyish girl hardly make an average beauty show line-up. The first world-wide digital beauty contest to the surprise of many online fans was won by a woman wh

16、o is virtually(虛擬) real flesh and bones. “Virtual models are not the anti-real, they are a different representation of reality,” said Franz Cerami, the organiser of Miss Digital World (數(shù)字世界小姐). Each of the contestants had to provide the charming photo of high degrees, with date of birth and body mea

17、surements. Chilean Rodolfo Perez Ayala decided that no figure of his imagination could beat the beauty of his wife, Katty Kowaleczko, so he hired artist Flavio Parra to recreate her. Kowaleczko, who plays Paula Sandoval in the popular Latin American soap opera Tentacion, was transformed into Katty-k

18、o and won the digital contest with more than 17,000 online votes. “Im so happy Katty-ko won. I think her strength is her similarity to a real woman-not too luxurious or exposed”, Kowaleczko, 40, told reporters. “Her beauty is in her simplicity.” Kowaleczko was not afraid of being replaced by her 3D

19、clone in movies or theatres, but hoped she would become “a sort of ambassador(使者) of Chilean beauty”. Cerami said Latin American interest in Miss Digital World had greatly increased since Katty-ko joined the contest, which attracted about 3600 entries from countries from Iran to Australia and even f

20、rom the ancient Roman empire. “Pompea” was the digital reconstruction of a young woman killed by the outbreak of Vesuvius in 79 AD. “She was a slave, but also a rich mans lover. When her body was discovered, many jewels and a bangle(手鐲) with the writing from the master to his servant girl were found

21、” said Genny Tortora, a professor at the University of Salerno who led Pompeas creative team. Other contestants included Kaya, the most realistic model with digital freckles, pouty (噘起的) lips and upturned nose. Now, Ceramis dream is to manage a form of virtual beauties, introducing them for calendar

22、s, games, ads, and movies. One is even reported to be heading for Playboys front page.8.The winner in the first Miss Digital World contest was _.A. a star who performed in some soap operas B. a beauty who came from ChileanC. a beauty who was from the ancient Roman empireD. a made-up beauty based on

23、a real woman.9. Which group of the following are the names for the digital beauties mentioned in the passage?A. Katty-ko, Pompea, Kaya. B. Katty Kowaleczko, Pompea, Playboy.C. Flavio Parra, Genny Tortora, Franz Cerami.D. Rodolfo Perez Ayala, Pompea, Franz Cerami10. The digital beauty “Pompea” was cr

24、eated by _.A. Genny Tortora B. a group of people C. by a young woman D. a rich man11. What the organiser of Miss Digital World wants to do next is _.A. sell pictures of beauties for calendars B. hold another contestC. put the digital beauties into practical use. D. start an ads company【答案與解析】1. C 細(xì)節(jié)

25、題。第一段和第二段的第一句話說(shuō)明了通過(guò)BDU我們可以了解中國(guó)經(jīng)濟(jì)的發(fā)展信息和每天在中國(guó)發(fā)生的有關(guān)經(jīng)濟(jì)的活動(dòng)。故選C。2. A 推斷題。由第一段及第二段可知BDU是發(fā)布business information的,由此推斷對(duì)外國(guó)商人非常重要。3. C 推斷題。商業(yè)信息是通過(guò)the World Wide Web發(fā)布的,所以要會(huì)用電腦。4. D 推斷題。從第二段中的Tim Flowers and Tony Yeo,from Sussex Universitys School of Biological Sciences,have spent several Years researching how crops,可知,他們是來(lái)自大學(xué)的老師,他們是搭檔,而不是夫妻,所以可以排除A項(xiàng)和C項(xiàng);B項(xiàng)的意思更不正確。5. C 細(xì)節(jié)題。A項(xiàng)內(nèi)容與文章中的traditionally formed barriers to sea water have been cut down一致,B項(xiàng)內(nèi)容與文章中的a series of droughts have caused the water table to drop一致,D項(xiàng) 內(nèi)容與文章中的when water is evap

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

最新文檔

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論