【KS5U解析】安徽省“廬巢六校聯(lián)盟”2019-2020學(xué)年高二上學(xué)期第二次月考英語試題 Word版含解析_第1頁
已閱讀5頁,還剩8頁未讀 繼續(xù)免費閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、2019/2020學(xué)年度第一學(xué)期廬巢六校聯(lián)盟高二段考2英語試卷第一部分.聽力(共兩節(jié),滿分30分)第一節(jié).(共5小題,每題1.5分,滿分7.5分)聽下面5段對話,每段對話后有一個小題,從題中所給的a,b,c三個選項中選出最佳選項,并標(biāo)在試卷的相應(yīng)位置。聽完每段對話后,你都有10秒鐘的時間來回答有關(guān)小題和閱讀下一小題。每段對話僅讀一遍。1. what are the two speakers probably doing?a. playing a ball game b. cheering for the nanjing teamc. watching a ball game2. what ar

2、e the womans leaving gate number and the flight number ?a. 45; cz346 b. 35; cz364 c. 25 ; cz4363. who is the man probably talking to ?a. a teacher b. a doctor c. a mailman4. why wont the woman go to the concert?a. she will go to work b. she will visit her friendc. she will look after her sister5. wh

3、en can the headmaster see the man ?a. at 9:30 b. at 11:45 c. at 12: 40第二節(jié)(共15小題,每小題1.5分,滿分22.5分)聽下面5段對話或獨白。每段對話或獨白后有幾個小題,從題中所給的a,b,c三個選項中選出最佳選項,并標(biāo)在試卷的相應(yīng)位置。聽每段對話或獨白前,你將有時間閱讀各個小題,每小題5秒鐘;聽完后,各小題將給出5秒鐘的作答時間。每段對話或獨白讀兩遍。聽第6段材料,回答第6,7題。6. what does the man want to do?a. have dinner with the woman b. work o

4、vertime c. go home early7 .when will the man pick up the woman on friday?a. at 6:oo pm b. at 5:30 pm c. at 5:00 pm聽第7段材料,回答8至10題。8. when will the woman leave school?a. at the beginning of the termb. at the end of the termc. in the middle of the term9. what does the woman want to be after she leaves

5、school?a. a musician b. a clerk c. a teacher10. what does the man want to be ?a. an engineer b. a reporter c. an animal doctor聽第8段材料,回答第11至13題。11. why does the woman come to school early ?a. to meet tom b. to go over the lesson c. to ask the teacher for help12. how does the man seem to feel ?a. worr

6、ied b. tired c. calm13. what do we know about the woman ?a. she comes to school by car every day b. she has studied hard all weekc. she is sure about the test聽第9段材料,回答14至17題。14. what is the possible relationship between the speakers ?a. hotel manager and waiter b. customer and salespersonc. intervie

7、wer and interviewee15. what language is the man weak in?a . japanese b. spanish c. english16. where did the man work last year ?a. at a hotel b. at a restau rant c. in a coffee shop17. what is the most important for the man to do ?a. use a computer b. work on weekends c. get on well with people聽第10段

8、材料,回答18至20題18. which of the following things will probably happen by 2050?a. people will not need to carry money at allb. most businesses will use credit cardsc .people will not need to open a bank account19. what do we have to do if we get things through computers ?a. send the pictures to the shops

9、 b. say the names of the itemsc. send e-mails to the shops20. why do not some people think we will need money or credit cards by 2050?a. there will be no change by then. b. there will be no banks by then. c. there will be no stores by then.第二部分閱讀理解(共兩節(jié),滿分40分)第一節(jié)(共15小題;每小題2分,滿分30分)閱讀下列短文,從每題所給的a、b、c和

10、d四個選項中,選出最佳選項。并在答題卡上將該選項涂黑.athe green gatheringdate:15th aug. 22nd aug. location: chepstow center2018 music festivals, ukdetails: over 100 live bands plus djs on five private solar-powered stages. a wonderful site in a wooded area of outstanding natural beauty. 8 days of inspiration and relaxation a

11、re about traditional crafts, campaign stalls(活動攤位), and a magical kids area.sport beat music festival date: 20th aug. 29th aug. location: oxstalls sports parkdetails: time for fun in the sun with sport beat. the festival is for those who wish there are volleyball and netball games that take place ov

12、er the weekend. attractions include: ball coaching, food village, and bars. please see details for vip passes on our website.creamfields festivaldate: 26th aug.28th aug. location: daresbury courtdetails: creamfields is the worlds leading dance music festival. creamfields is famous for many things, n

13、ot just its traditional world class dancing but its unbeatable atmosphere! the festival mixes together style breaking pioneers from across the dj and live music spectrum(聲譜).wilkestock charity music festivaldate: 27th aug.31st aug. location: wilkestock stadiumdetails: with entertainment this year fr

14、om mystery jets to a huge electronic lineup(陣容), this festival keeps turning up the heat year on year while keeping all profits donated direct to charity.1. at which festival can children probably enjoy themselves thoroughly?a. creamfields festival.b. the green gathering.c. sport beat music festival

15、.d. wilkestock charity music festival.2. where can a ball game be watched?a. at oxstalls sports park.b. at daresbury court.c. at wilkestock stadium.d. at chepstow center.3. how does wilkestock charity music festival differ from the other festivals?a. it gives its earnings to people in need.b. it off

16、ers performance in the open air.c. it entertains people with live music.d. it has five private solar-powered stages.【答案】1. b 2. a 3. a【解析】這是一篇應(yīng)用文。文章主要介紹了幾個節(jié)日:the green gathering,sport beat music festival,creamfields festival和wilkestock charity music festival。【1題詳解】細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章the green gathering部分內(nèi)容“8

17、 days of inspiration and relaxation are about traditional crafts, campaign stalls and a magical kids area. (8天的靈感和放松是關(guān)于傳統(tǒng)工藝品、活動攤位和魔法兒童區(qū))”可知,the green gathering 能使孩子們玩的開心。故選b項?!?題詳解】細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章at oxstalls sports park部分內(nèi)容“the festival is for those who wish there are volleyball and netball games that ta

18、ke place over the weekend. (這個節(jié)日是為那些希望在周末舉行排球和無擋板籃球比賽的人準(zhǔn)備的)”可知,在at oxstalls sports park可以看到球賽。故選a項。【3題詳解】細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章wilkestock charity music festival部分內(nèi)容“with entertainment this year from mystery jets to a huge electronic lineup, this festival keeps turning up the heat year on year while keeping all

19、profits donated direct to charity. (隨著今年的娛樂活動從神秘噴氣機到一個巨大的電子陣容,這個節(jié)日不斷提高熱度,同時堅持將所有的利潤直接捐贈給慈善機構(gòu))”可知,它的不同之處在于將所掙的錢捐給慈善機構(gòu)幫助有需要的人。故選a項。bthey arent great artists like leonardo da vinci or vincent van gogh, but their paintings are just as popular on chinese social media, with millions of chinese people will

20、ing to pay for them.the 36 works were painted by ordinary chinese people who live with autism (自閉癥) or cerebral palsy (腦癱), aged from their early teens to late thirties. they all studied art at world of art brut culture (wabc), which is a shanghai-based non-profit organization (非贏利組織) for art educat

21、ion. the project was started by wabc and supported by the tencent charitable foundation. users could buy a digital copy of each painting by donating (捐贈) 1 yuan or more. by aug 29, donations totaled more than 15 million yuan, with about 5.8 million people participating (參與).“the paintings by these a

22、utistic kids and adults are beautiful: the style is similar to that of the dutch artist van gogh. im really impressed by their talent,” feng li, a customer service officer in shanghai, told the south china morning post.however, the popular campaign also led to certain questions.li laoxi, an experien

23、ced special education teacher in hangzhou, said that based on his experience, people with autism could only draw a few lines or fill in colors under the guidance of their trainers. “maybe there are some geniuses out there, but ive never met them”. others questioned where the money would go, as the d

24、onations went to wabc instead of the painters. in response to these concerns, miao shiming, founder of wabc, said the money would be used to employ art teachers, buy supplies, and rent facilities. meanwhile, tencent said that all donation information would be open to the public.4. what is the text m

25、ainly about?a. an online painting exhibition.b. a non-profit organization.c. a public donation.d. an online survey about paintings.5. what does wabc do for people with autism?a. it helps them cure autism.b. it provides art education for them.c. it gives them moneyd. it offers schooling to them.6. wh

26、y did li laoxi, an experienced special education teacher question the project?a. because he thought autistic people could not draw.b. because he doubted about the painting abilities of autistic people.c. because he didnt trust the organization, wabc.d. because he believed the paintings were painted

27、only by geniuses.7. what is the authors attitude towards the project?a. disappointed.b. appreciated.c. worried.d. objective.【答案】4. c 5. b 6. b 7. d【解析】本文是一篇說明文,介紹wabc為患自閉癥的人們提供藝術(shù)教育發(fā)起的捐獻活動?!?題詳解】主旨大意題。根據(jù)第二段中the project was started by wabc and supported by the tencent charitable foundation. users coul

28、d buy a digital copy of each painting by donating (捐贈) 1 yuan or more. by aug 29, donations totaled more than 15 million yuan, with about 5.8 million people participating (參與).和文章最后一句meanwhile, tencent said that all donation information would be open to the public.可知,本文談?wù)摰氖恰耙粋€公共捐獻”,故選c?!?題詳解】細(xì)節(jié)理解題。根

29、據(jù)第二段中they all studied art at world of art brut culture (wabc), which is a shanghai-based non-profit organization (非贏利組織) for art education.可知,wabc為患自閉癥的人們提供藝術(shù)教育。故選b?!?題詳解】細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)最后一段中l(wèi)i laoxi, an experienced special education teacher in hangzhou, said that based on his experience, people with autis

30、m could only draw a few lines or fill in colors under the guidance of their trainers. “maybe there are some geniuses out there, but ive never met them”.可知,因為li laoxi懷疑自閉癥患者的繪畫能力。故選b。【7題詳解】推理判斷題。根據(jù)第一段they arent great artists like leonardo da vinci or vincent van gogh, but their paintings are just as

31、popular on chinese social media, with millions of chinese people willing to pay for them.可知,作者對這個工程的態(tài)度是“客觀的”。故選d。cgetting rid of dirt, in the opinion of most people, is a good thing. however, there is nothing fixed about attitudes to dirt.in the early 16th century, people thought that dirt on the sk

32、in was a way to block out disease, as medical opinion had it that washing off dirt with hot water could open up the skin and let illnesses in. a particular danger was thought to lie in public baths. by 1538, the french king had closed the bath houses in his kingdom. so did the king of england in 154

33、6. thus it began a long time when the rich and the poor in europe lived with dirt in a friendly way. henry iv, king of france, was famously dirty. upon learning that a nobleman had taken bath, the king ordered that, to avoid the attack of disease, the nobleman should not go out.though the belief in

34、the merit of dirt was long-lived, dirt has no longer been regarded as a nice neighbor ever since the 18th century. scientifically speaking, cleaning away dirt is good to h ealth. clean water supply and hand washing are practical means of preventing disease. yet, it seems that standards of cleanlines

35、s have moved beyond science since world war . advertisements repeatedly sell the idea: clothes need to be whiter than white, cloths ever softer, surfaces to shine. has the hate for dirt, however, gone too far?attitudes to dirt still differ hugely nowadays. many first-time parents nervously try to wa

36、rn their children of touching dirt, which might be responsible for the spread of disease. on the contrary, mary ruebush, an american immunologist(免疫學(xué)家), encourages children to play in the dirt to build up a strong immune system. and the latter position is gaining some ground.8. the kings of france a

37、nd england in the 16th century closed bath houses because _ .a. they believed disease could be spread in public bathsb. they thought bath houses were too dirty to stay inc. they lived healthily in a dirty environmentd. they considered bathing as the cause of skin disease9. the underlined word “merit

38、” in paragraph 3 means _ .a. weaknessb. influencec. strengthd. feature10. how does the passage mainly develop?a. by providing examples.b. by following the order of importance.c. by following the order of time.d. by making comparisons.11. what is the authors purpose in writing the passage?a to call a

39、ttention to the danger of dirt.b to stress the role of dirt.c. to introduce the history of dirt.d. to present the change of views on dirt.【答案】8. a 9. c 10. c 11. d【解析】這是一篇議論文。文章主要講述了人們對于污垢的態(tài)度并不是一成不變的,不同時期人們對于污垢的態(tài)度有所不同。【8題詳解】細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章第二段內(nèi)容“in the early 16th century, people thought that dirt on the s

40、kin was a way to block out disease, as medical opinion had it that washing off dirt with hot water could open up the skin and let illnesses in. a particular danger was thought to lie in public baths. by 1538, the french king had closed the bath houses in his kingdom. so did the king of england in 15

41、46. (16世紀(jì)早期,人們認(rèn)為皮膚上的污垢是一種阻擋疾病的方法,醫(yī)學(xué)觀點認(rèn)為,用熱水洗去污垢會打開皮膚,讓疾病進入。公共澡堂被認(rèn)為是一個特別危險的地方。到1538年,法國國王關(guān)閉了國內(nèi)的澡堂。1546年英國國王也是如此。)”可知,這兩位國王關(guān)閉公共澡堂是因為澡堂洗澡會導(dǎo)致疾病的傳播。故選a項。【9題詳解】詞義猜測題。根據(jù)劃線單詞句“though the belief in the merit of dirt was long-lived, dirt has no longer been regarded as a nice neighbor ever since the 18th centu

42、ry.”可知,句中的though,引導(dǎo)讓步狀語從句,即前后為轉(zhuǎn)折關(guān)系。分析后句內(nèi)容為“但自18世紀(jì)以來,泥土就不再被視為友好的鄰居”,因此可以推知,merit的含義與nice(好的)有關(guān)。選項c“strength”,意為“優(yōu)勢”,符合分析。故選c項?!?0題詳解】推理判斷題。文章結(jié)構(gòu)為總分結(jié)構(gòu),第一段提出論點,之后的段落進行支持論證。第二段講述了16世紀(jì)初人們對于污垢的態(tài)度;第三段講述了18世紀(jì)人們對于泥垢的態(tài)度;第四段講述了當(dāng)今人們對于污垢的態(tài)度,因此可知,本文是按照時間順序展開論證的。故選c項?!?1題詳解】推理判斷題。根據(jù)文章體裁為議論文,結(jié)構(gòu)為總分結(jié)構(gòu)可推知,文章第一段表明作者意圖“g

43、etting rid of dirt, in the opinion of most people, is a good thing. however, there is nothing fixed about attitudes to dirt. (在大多數(shù)人看來,清除污垢是一件好事。然而,對于污垢的態(tài)度并不是一成不變的。)”。作者的目的是將不同時期人們對于污垢的態(tài)度展現(xiàn)出來給讀者。故選d項。dif you want to be productive, you must complete work almost everything we do has many stages to comp

44、letion and in many situations, you dont actually create value until you finish the last stage farmers cant sell their grain until it is harvested automakers cant sell cars that have made it 90% of the way through the assembly line(生產(chǎn)線) most employers arent going to pay you for having a degree unless

45、 you finished the last class and graduatednow all those things require starting, but if you have work in progress, the most valuable thing you can do is to pick something and finish it finishing is where you start benefiting from the value youve created ive noticed that many successful people arent

46、the ones who are the smartest or have the best ideas they are often the ones who do the best job of taking an idea and completing it a good idea fully carried out is better than a great idea that never gets completeddoes this mean you need to finish everything you start? not necessarily, but if you

47、dont think something is worth finishing, be honest with yourself and terminate the project dont leave hundreds of half finished efforts lying around physically or mentally acting like you are going to come back and pick them up if you need to drop something , do so strategically and intentionally if

48、 youve put significant effort into a project, you may still benefit from finishing it even if you wouldnt start it again based on changed circumstances for example, if you are in your last few months before graduating from college and realize you dont want to career in what you are majoring in, you

49、probably should go ahead and graduate because there is significant value in having the degree-even if you dont intend to actually work in that fieldwhat projects do you have that are currently in progress? can you find something and finish it?12. why do many people become successful according to the

50、 author? _a. they are the smartestb. they have the best ideasc. they start things smoothlyd. they make ideas fully completed13. what does the underlined word terminate in paragraph 3 mean? _a. developb. endc. pland. support14. according to the author, which of the following is the correct way of cre

51、ating value? _a. a man decides to finish all he starts to dob. farmers hurry to sell their crops before they are ripec. a college student chooses to study until he gets his degreed. a student keeps a half-filled stamp album around for future use15. what is the best title for the text? _a. finishing

52、vs startingb. well begun is half donec. planning vs performingd. it is easier said than done【答案】12. d 13. b 14. c 15. a【解析】本文是一篇議論文。文章作者主要討論了并非所有事情開始了都需要完成。【12題詳解】細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章第二段ive noticed that many successful people arent the ones who are the smartest or have the best ideas. they are often the ones

53、who do the best job of taking an idea and completing it. a good idea fully carried out is better than a great idea that never gets completed.可知,成功的人是那些能夠把自己的好想法付諸實施并完成的人。故選d?!?3題詳解】詞義猜測題。根據(jù)文章第三段not necessarily, but if you dont think something is worth finishing, be honest with yourself and terminate

54、 the project.根據(jù)語境可知,開始了的事情未必將要全部完成。如果你認(rèn)為某事不值得做,要忠實于自己,并可以終止它。故選b。【14題詳解】細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)文章第三段前兩句可知選擇項a錯誤;根據(jù)文章第一段farmers cant sell their grain until it is harvested.可知選擇項b錯誤;根據(jù)文章第三段最后一句可知選擇項c正確;根據(jù)文章第三段dont leave hundreds of half finished efforts lying around physically or mentally acting like you are going t

55、o come back and pick them up.可知選擇項d錯誤。故選c?!?5題詳解】主旨大意題。根據(jù)文章大意:文章作者主要討論了并非所有事情開始了都需要完成。所以用標(biāo)題finishing vs. starting。故選a。第二節(jié)(共5小題;每小題2分,滿分10分)根據(jù)短文內(nèi)容,從短文后的選項中選出能填入空白處的最佳選項。選項中有兩項為多余選項。simple ways to build trustthe most valuable thing you can have is trust. when there is no trust, it becomes hard to get

56、anything done._16_ then think of another one with very little trust.which one do you prefer?we can all be better off with more trust in our lives. and im going to show you a few things you can do to build trust.be honest. honesty is the basis of any relationship. be true to your word and keep your p

57、romises.share honest information, even if its to your disadvantage.ask open-ended questions. _17_ open-ended questions give your friends chances to tell you about themselves. ask more questions based on the answers that you get.dont be perfect. there is always something fishy(可疑的) about someone who

58、seems to have everything going for them. _18_ this sends a message that youre not hiding anything and that you want to build trust.say what you mean._19_ when you build up a reputation of saying what you mean, people dont have to second-guess what youre trying to say. this helps you win trust.dont blame o

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論