2019版高考英語一輪復(fù)習(xí)Unit3Lifeinthefuture達(dá)標(biāo)鞏固練(含解析)新人教版必修5_第1頁
2019版高考英語一輪復(fù)習(xí)Unit3Lifeinthefuture達(dá)標(biāo)鞏固練(含解析)新人教版必修5_第2頁
2019版高考英語一輪復(fù)習(xí)Unit3Lifeinthefuture達(dá)標(biāo)鞏固練(含解析)新人教版必修5_第3頁
2019版高考英語一輪復(fù)習(xí)Unit3Lifeinthefuture達(dá)標(biāo)鞏固練(含解析)新人教版必修5_第4頁
2019版高考英語一輪復(fù)習(xí)Unit3Lifeinthefuture達(dá)標(biāo)鞏固練(含解析)新人教版必修5_第5頁
已閱讀5頁,還剩11頁未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進(jìn)行舉報或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡介

1、Unit 3 Life in the future李仕才一、閱讀理解。You might make a disgusted face when you notice that the person waiting in theircar at the red lightnext to you is pickingtheir nose , but admit it , you do it too.Andwhile it might be the natural option when there isnt a box of tissues around it can be bad for you

2、.The main reasons why people feel the need to pick their noseare to clear it of dried liquid, stop an itch( 癢 ), or just because it feelsgood.Boogers( 鼻屎 )form when dried liquid and cilium, the tiny hairs that line theblowing them into a tissue doesntnostrils( 鼻孑L ) , trap the dust , dirt , and othe

3、r things.When boogers build up in your nose , it can be uncomfortable , and sometimes justOtolaryngologist Erich Pdo_the_trick.Voigt , MD, told Business Insider that picking yournose can cause injuries and bleeding within your nostrils.Thats not terriblydamaging , but when the bacteria from your han

4、ds get into your body, it can causea cold.So doctors strongly suggest not picking the nose.If dry winter air is causing the dirty liquid to harden in your nostrils , making you want to pick , consider damping the air at home , or taking a steam shower to soften things up in there.Children , who are

5、most famous for having a finger in their nose , sometimes dontrealize how much injury theyre causing , and sometimes it can lead to nose bleeding.So , next time you go to pick your nose, think about how many bacteria are onyour hands and in your boogers , and maybe reach for a tissue instead.Even if

6、 youre alone , and not waiting for the light to turn green, please , use a tissue. Why do people pick their nose?Because they want to disgust others.Because they have the need to do it.C . Because they have nothing else to do.D. Because they dont have tissues around. Which of the following can repla

7、ce the underlined part “do the trick ” inParagraph 1?A. act B . cheatC. play D . help. Which can help people avoid a cold and flu according to the text?A Stopping picking the nose.B Using tissues regularly.C Taking a shower every day.D Keeping the air wet at home. What should you do when you have to

8、 pick your nose?A Be careful not to cause bleeding.B Use a tissue instead of bare fingers.C Wait for the light to turn red if you are driving.D Wash your hands and clear your fingernails.【解題導(dǎo)語】 本文主要剖析了人們摳鼻子的原由以及摳鼻子所帶來的不良結(jié)果, 并號召人們需要時用紙巾而不是用手指摳鼻子?!倦y句剖析】 Children , who are most famous for having a fing

9、er in their nosesometimes dont realize how much injury theyre causing , and sometimes itcan lead to nose bleeding.剖析:本句是一個復(fù)合句。 who 指引非限制性定語從句,在從句中作主語,修飾先行詞Children ; and 連結(jié)兩個并列的分句。譯文:那些常常用手指摳鼻子的孩子有時并沒存心識到他們這樣做會造成多大的傷1 B 考察細(xì)節(jié)理解。依據(jù)第一段第三句“to pick their nose are to clear害,有時這樣做會致使鼻子流血。The main reasons w

10、hy people feel the need it of dried liquid , stop an itch( 癢 ) , or just because TOC o 1-5 h z it feels good ”可知,人們摳鼻子的原由是他們以為有必需這樣做,應(yīng)選Bup in your nose ,2 D 考察詞義猜想。 依據(jù)第一段最后一句中的“ When boogers buildit can be uncomfortable ”可推知,鼻屎堵住鼻子的話,有時擤鼻子并沒實(shí)用。 help 意為“減少,改良”,切合題意,應(yīng)選D A 考察推理判斷。依據(jù)第二段最后兩句“ Thats not t

11、erribly damaging, but when , itcan cause a cold.So doctorsthe bacteria from your hands get into your body strongly suggest not picking the nose ”可推知,摳鼻子有可能惹起細(xì)菌感染,讓人感冒,所以醫(yī)生激烈建議不要摳鼻子,應(yīng)選A 。 B 考察細(xì)節(jié)理解。依據(jù)文章最后一段第一句“ So , next time you go to pick your nose , think about how many bacteria are on your hands a

12、nd in your boogers , and maybe reach for a tissue instead ”可知,下次要摳鼻子的話,不要直接用手指,而是用紙巾。二、語法填空。The Taj Mahal is considered to be one of the most beautiful buildings in theworld, _1_shows itsdifferent beauty with the sunlight changing its color duringthe day, so _2_(technical) you can make a visit anyti

13、me of the day.However, sunrise is the best time _3_the monument is like a blooming flower when the day breaks. Moreover, visiting in the early morning, you can avoid not only the heat but the crowds. For those people in pursuit of some perfect shots who dont want to wait too long, getting up earlier

14、 can be very _4_(reward)_In addition, a sunset visit is also a nice _5_ (choose) if you are not a morning person. The temperature becomes cooler _6 the burning afternoon and the monument _7_ (surround) by soft silver light. Usually there are more visitors at sunset than sunrise; it takes patience _8

15、_(capture)_some good pictures.If you happen to be in Agra on the full moon day _9_2 days before/after, a night visit to the Taj Mahal is also available.Unlike what you see in the daytime,_10 outline of thestructure against the dark sky and moonlight is full of peaceand magic. 2.3.4.5.6.7.8.9.10.篇章導(dǎo)讀

16、:本文是一篇說明文。有人說,不看泰姬陵就不算到過印度。本文向讀者介紹了觀光泰姬陵的最正確時間。which考察定語從句的指引詞。所填詞指引一個非限制性定語從句,先行詞是TheTaj Mahal ,并且關(guān)系詞在從句中作主語,故填which。technically考察詞性變換。剖析句子構(gòu)造可知,空處修飾整個句子,所以用副詞。technically 表示“嚴(yán)格來說”。. as/because 考察連詞。設(shè)空后的句子解說“ sunrise is the best time ”的原由, 故用as或because指引原由狀語從句。rewarding考察詞性變換。剖析句子構(gòu)造可知,空處在句中作表語,故用形容詞

17、形式rewarding ,意為“值得的”。choice考察詞性變換??涨坝小?a nice ”,故填名詞choice 。after考察介詞。本句中的“ cooler ”說明夜晚的溫度要低一些,并且前一句中的sunset也表示是在火熱的下午以后。. is surrounded 考察動詞的時態(tài)和語態(tài)。句子的主語monument surround 之間存與8. to capture考察非謂語動詞。本句為It takes . to do .句式,所以用不在被動關(guān)系,且此處描繪一般狀況和情況,應(yīng)用一般此刻時,故用一般此刻時的被動語態(tài)。or 考察連詞。此處表示“假如你剛巧在月圓的那一天或許在此以前或以后的

18、兩天在Agra”。故用 or表示 “或許”。the 考察冠詞。剖析句子構(gòu)造可知,空處表示特指,故用定冠詞三、完形填空Hello, Mr. Wi-Fi. Life without you is next to impossible now. Were happy tosing your name from morning till evening, sometimes till dawn. _1_ I know you help me, sometimes youre making me do things with _2_ attention. Many times I promise mys

19、elf that Ill _3_ my feelings towards you, but youre _4_ me closer and_closer. Youve entered both my home and my _5_. Youre just a window for our_6_ and information. But we people arent _7_ only with the window. So we openall our _8_ for you. Is this a(n) _9_ or some kindof attachment? If this isan i

20、llness, is it curable? And if this is an attachment will you _10_ me to the lifelong togetherness?Wewant you 24/7. Cant you take a few days off so that both you and Ican _11Youre a poison - not a slow one but a super _12_ poison which holds our mindand makes us dance _13 its tune. Nowadays youre so

21、_14_ that anyone can buyand make you our_15_ . Youll never be botheredabout our health butwellbe concerned about yourhealth ” . Because you accompany us everywhere and neverlet us be alone.If you were a _17_ person made of flesh and blood (血肉之軀)would we loveyou the same? You _18_us with your numerou

22、s talents and we even cant get ridof you. Were all you _19_. Sometimes I wonder how people in the previousgenerations _20. A.Now thatC. ThoughA.praisedC. focusedA.keep inC. approve ofA.drawingC. forcingA.spaceC. societybut if they did why cant we?B.Only ifD . WhenB.increasedD.dividedB.bring backD.gi

23、ve upB.pushingD.observingB.soulD.workplace6. A.entertainmentargument7891011121314151617181920線網(wǎng)絡(luò)的依靠。C expansionDstruggleA.strictBsatisfiedC generousDbusyA.thoughtsBeyesC exitsDdoorsA.diseaseBinspirationC routineDphenomenonA.recommendBinstructC commitDadaptA.persistBrelaxC progressDbalanceA.rawBambig

24、uousC strongDfastA.toBagainstC fromDwithinA.affordableBvaluableC conventional DattractiveA.additionBexpertC companionDinstrumentA.sometimesBalwaysC neverDseldomA.selfishBdishonestC responsibleDrealA.controlBscoldC comfortDchallengeA.friendsBslavesC colleaguesDemployersA.sufferedBconnectedC survivedD

25、surfed【解題導(dǎo)語】作者用幽默的語氣責(zé)問Wi-Fi ,這體現(xiàn)了現(xiàn)代人的一種通病,那就是對無1 C 依據(jù)語境可知, 固然 (Though) 作者知道Wi-Fi 幫助了自己, 可是正是Wi-Fi 的特殊作用讓作者在做事情的時候會分心。2 D 拜見上題分析。3 A 依據(jù)語境可知,作者好多次都對自己承諾說要克制(keep in) 自己對 Wi-Fi 的情感。 bring back “使回想起,使想起”; approve of “贊同,同意”; give up “放棄”。 A 依據(jù)語境可知,此處形象生動地表現(xiàn)了作者不可以抗拒 Wi-Fi 對自己的吸引。draw “吸引”切合語境。 force “逼迫

26、,迫使”; observe “察看”。 B Wi-Fi 進(jìn)入了作者的家和靈魂中。下文中的“ holds our mind ”是重點(diǎn)提示。 A Wi-Fi( 原來 ) 不過我們娛樂 (entertainment) 和獲守信息的窗口。 argument “爭 論”; expansion “擴(kuò)充”; struggle “斗爭,奮斗”。 B 依據(jù)上文的“ Youre just a window for our. information ”以及“ But ”所表示的轉(zhuǎn)折關(guān)系可知,此處表示人們其實(shí)不知足(satisfied)Wi-Fi不過是個“窗口于(window) ”。 strict “嚴(yán)格的”; ge

27、nerous “大方的”。 D 此處表示人們將Wi-Fi 的作用擴(kuò)大化, 不不過知足于其作為窗口的作用, 而是將全部的“門 (doors) ”翻開迎接Wi-Fi 。某種程度上而言, door 是 window 的“升級版”。 A 聯(lián)合下文中的“ an illness ”可知,作者迷惑的是自己和其余人對Wi-Fi 這樣依routine “老例”;賴的現(xiàn)象是不是一種病(disease) 。 inspiration phenomenon “現(xiàn)象”。 C 假如對 Wi-Fi 的感情是一種依靠的話, Wi-Fi 能保證與作者一世都親近無間嗎?commit 意為“保證( 做某事、恪守協(xié)議或遵照安排等) ,

28、承諾”,切合語境。 recommend “推薦”; instruct “教育”; adapt “適應(yīng)”。 B Wi-Fi 不可以給自己放幾日假以便它和作者都能放(relax) 一下嗎?松persist “堅持”; progress “發(fā)展、 ( 使 ) 進(jìn)步”; balance “均衡”。 D 依據(jù)本句中的“ not a slow one ”可知, Wi-Fi 其實(shí)不是慢性毒藥,而是迅速起效的毒藥,故用 fast 與 slow 形成對照。 raw “不嫻熟的”; ambiguous “含糊不清的”。 A Wi-Fi 是一種能控制人們的思想并令人們跟著它的音調(diào)起舞的毒藥。 dance to表示“

29、跟著跳舞”。 A 依據(jù)下文中的“ anyone can buy ”可知,此刻 Wi-Fi 的價錢是這樣便宜以致于任何人都能買到,并使其成為人們的伴侶。 aff ordable “支付得起的,不算太貴的”;valuable “有價值的”; conventional “傳統(tǒng)的”; attractive “有吸引力的”。 C 拜見上題分析。下文中的“ Because you accompany us everywhere and neverlet us be alone ”亦是提示。 addition “加,增添”; companion “伴侶,伙伴”;instrument “工具”。 B 毫無生命

30、的 Wi-Fi 是決不會在乎其用戶的健康的, 可是用戶們會向來擔(dān)憂Wi-Fi的“健康”,此處用 always 與上文的“ never ”形成對照,重申人們對Wi-Fi 的在乎程度。 D 依據(jù)下文中的“ person made of flesh and blood(血肉之軀 ) ”可知,作者想selfish “自私知道假如 Wi-Fi 成為擁有血肉之軀的真切的人,人們能否會同樣喜愛它?!柏?fù)責(zé)任的”的“; dishonest ”不誠實(shí)的; responsible. A 依據(jù)上文作者介2S的人們對Wi-Fi的依靠及下文中的“ we even cant get ridof you ”可知,人們走開了W

31、i-Fi幾乎沒法生活下去,而本句中的“ with your numeroustalents ”正是 Wi-Fi控制人們的方式。 control“控制”;scold “責(zé)怪”;comfort “安慰”;challenge “挑戰(zhàn)”。. B依據(jù)語境可知, Wi-Fi控制了人們,也就是說人們成了被其掌控的奴隸(slaves)colleague “同事” ; employer “雇主”。. C 依據(jù)語境特別是本句中的“ in the previous generations ”可知,作者特別疑 惑的是在初期沒有Wi-Fi的時候人們是怎樣存活 (survived)下來的。suffer “受累”;connect ”聯(lián)系”; surf “沖浪”。四、短文改錯。My grandfather is very kind to me. He loved me very much. I am the apple of his eye, and when it comes to my study, he is very strict and will never let me to be lazy. Every day he spends more than one hour examine my homework. With hishelp,I have been doing well my s

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論