高考英語:完形填空限時組合練(二)_第1頁
高考英語:完形填空限時組合練(二)_第2頁
高考英語:完形填空限時組合練(二)_第3頁
高考英語:完形填空限時組合練(二)_第4頁
全文預覽已結束

下載本文檔

版權說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權,請進行舉報或認領

文檔簡介

1、完形填空限時組合練2(限時35分鐘)AEarly that evening,my mother called,telling me that my brother died in a car crash.I stumbled(跌跌撞 撞上也走)around the house what to put into the suitcase.My husband,Larry,and I had been 2 for moving to New Mexico.The house was in a total mess.I tried to hold back my tears.1 3 picked u

2、p things and put them down.I couldn t focus.What I d heard on the phone echoed through my head.Larry phoned a few friends. 4 ,someone asked to speak to me.If there is anything I can do,let me know.” Thank you,“ I replied.I didn t know what to 5.The doorbell rang and I rose slowly for the door.lt was

3、 Donna.I ve come to 6 your shoes,“ she said. 7 J asked her to repeat what she had said.6tWhen my father died,it took me hours to get the shoes cleaned and 8 for my father? s 9 J she said.I hadn t even thought about shoes.Shoes were gathered.Donna 10 herself on the floor and got to work.The love in t

4、he act 11 my tears.Watching her concentrating on one task helped me pull my 12 into order.Laundry first,! told myself.One by one,the jobs fell into place.Now whenever I hear of an acquaintance? s 13 of a loved one,! think of one 14 task that suits that person s 15 If the person asks,“How did you kno

5、w I needed that?T d reply/Because someone did that.”1. A.forgettingB.imaginingC.wonderingD. searchi ng2.A.hopingB.packingC.leavingD.planning3.A.aimlesslyB.helplesslyC.quicklyD.decisively4.A.ConstantlyB.LuckilyC.SuddenlyD.Happily5.A.call forB.ask forC.talk aboutD.get across6.A.borrowB.removeC.cleanD.

6、repair7.A.TouchedB.ShockedC.ConfusedD.Amused8.A.washedB.copedC.selectedD.shined9.A.satisfactionB.funeralC.smilesD.wisheslO.A.laidB.stoodC. res tedD.settledll.A.releasedB.heldC. stoppedD.caused12.A.thoughtsB.roomsC.sadnessD.luggage13.A.feelingB.meetingC.lossD. story14.A.specificB. normalC. strangeD.p

7、erfect15.A.ideaB.personalityC.identityD.need【幫你拓知識】核心知識,詞塊記憶fall into place變得有序 acquaintance .熟人 aimlessly 4d也漫無目的地BMy father was born in a small town in the US.He wasn t sure what he wanted from 1 ,but something told him to struggle on and begin a new adventure.He began that adventure traveling to

8、cities in the US before going abroad.He took my mother and us three daughters with him and went wherever the road 2 him.It s easy to feel 3 when on the road.We made lots of new friends on our trip-most of them are mechanics since we often spent hours in repair shops.But that was a way much 4 than si

9、tting by the roadside while waiting for the engine to 5 when it was 40 outside.Getting along well sometimes seemed impossible.There were always a lot of 6,especially among us back seat passengers about who had to 7 in the middle.But even if it was hard,we learned a lot about 8 .When traveling in Phi

10、lippines,we drove to a small city one day.lt should have been an hour, s drive but was nearly three thanks to bad roads and 9 traffic/Did you put our suitcases in the car? my father asked my mother as we arrived there.From the back seat,we saw her slowly turn toward him.“No,” she said.I thought you

11、did. That was how a seven-hour car trip turned into a 16-hour one,which was mostly spent in 10 .On occasions like that,we had to learn to let go of our anger because we were 11 in a rolling box with the same people for the rest of the journey.Even if I sometimes felt like opening the car door and 12

12、 one of my sisters out,I kept my feelings to myself.This is why road trips were like 13 universities to us.We 14 our PhDs in how to get along with others.If we were 15 given a second chance at life,we would do it all over again.Only this time would I put the suitcases in the car myself.LA.moveB.life

13、C.experienceD.belief2.A.tookB. droveC. servedD.controlled3.A.anxiousB.upsetC.helplessD.lonely4.A.betterB.easierC.saferD.cleverer5.A.break downB.cool offC.clear upD.turn over6.A.argumentsB.fightsC. embarrassmentsD.amusements7.A.settleB.restC.sitD. watch8.A.sharingB. respectC.communication D.tolerance

14、9.A.lightB. heavyC.localD.fast10.A.silenceB.vainC.panic0.disappointmentll.A.buriedB. crazyC. stuckD.impatient12.A.dragging13.A.unusual12.A.dragging13.A.unusualB.pushingB.commonC.helpingC.freeD.sendingD.mobile14.A.earned15.A.somewhereB.expectedB.anytimeC.missedD.valuedC.somehowD.anyway【幫你拓知識】核心知識,詞塊記

15、憶mechanic .技工,修理工let go of放棄ke叩one s feelings to oneself控制住某人自己的情緒cool off冷卻下來(Dtolerance機容忍,忍受答案與解析完形填空限時組合練2【語篇導讀】本文是一篇記敘文。文章講述了作者在失去親人后心理狀態(tài)很不好,在受到他人的幫助后才恢復正常。此后,她以同樣的方式幫助失去親人的熟人。.C 由空格前“I stumbled和下文“I tried to hold back my tears.”可知,作者聽到親人去世的噩耗 時有些不知所措,由此可知空格處表示“不知道該把什么放進手提箱里”,故選C項wondering。.B由空

16、后“for moving to New Mexico”可知,作者為搬家到新墨西哥州而打包,故選B項packing o.A 由上文“I tried to hold back my tears”和本句中 “picked up things and put them down”可知,作 者因為聽到弟弟去世的消息而悲傷不已,亂了方寸,因而應選A項aimlessly(無目的地,無計劃地)。.A 由上句“Lairy phoned a few friends”可知,作者的丈夫將作者失去弟弟的事情告訴了一些朋 友,他們不斷地打電話說愿意提供幫助,因而選A項Constantly。.B由句意可知,此處表示作者不知

17、道要求朋友們提供什么幫助,因而選B項ask for(要求,請求)。call for“呼吁”;get across“解釋清楚”。.C 由下文中“to get the shoes cleaned”可知,Donna是來幫助作者清理鞋子的,故選C項clean0.C 由本句中“I asked her to repeat”可知,作者當時對Donna所說的“來幫助清理鞋子一事感到 困惑(Confused)”。.D由句意可知,此處Donna說她為了參加父親的葬禮去清理鞋子并把它們擦亮,因而答案為D 項 shined o.B由上文“When my father died”可知,此處表示“參加父親的葬禮”,因而應

18、選B項funeralo.D 由前一句Shoes were gathered.和空后的and got to work”可知,此處應表示Donna在地板 上為自己找到合適的位置,因而應選D項settled(安頓)。.A 由上文中的“I tried to hold back my tears”和語境可知,Donna用行動所表示的關愛讓作者 感動得流淚,故應填released(釋放)。.A 由上文可知,作者當時因為親人的突然離世而亂了思緒,而看到Donna專心地幫她清理鞋 子讓她的思緒(thoughts)回到了有序狀態(tài),故答案為A項。.C由上文提到作者的弟弟突然離世可知,此處表示“每當我聽說熟人的親人

19、去世”,故答案為 C項。.A 由上文“Watching her concentrating on one task”,再結合句意可知,此處表示“我會想一件具 體的事情去滿足那個失去親人的熟人的需要,因而應選A項specific(具體的)。.D由句意可知,空格處表示“滿足對方需要的事情”,因而選D項need。B【語篇導讀】本文是一篇夾敘夾議文。小時候,作者隨父親、母親以及作者的姐妹一起開車旅 行,途中他們學會了忍讓以及如何與別人相處。這段旅程堪比一所移動的大學,讓作者受益匪淺。 1.B 由本句中“He wasn t sure what he wanted”并結合下文敘述的他帶著全家開車旅行可推

20、知,那時他并不確定在生活中需要什么,因而B項正確。.A 根據(jù)句中“wherever the road”這一信息并結合語境可知,他帶著媽媽和我們?nèi)齻€女兒,沿途 旅行,因而選A項took(帶去,引領)。.D 根據(jù)本句中“when on the road”和下文介紹的沿途中交朋友可知,當在路上時,很容易感覺孤 獨(lonely)。.A由于外面的溫度可以達到40攝氏度,所以去修理店要比在馬路邊等候好得多,因而選A項 better o.B 由本句中“when it was 40 outside”可知,此處表示“等待發(fā)動機冷卻下來”,故選B項cool Offo.A 根據(jù)空格后“especially among us.in the middle”這一信息可知,我們

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預覽,若沒有圖紙預覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責。
  • 6. 下載文件中如有侵權或不適當內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論