濰坊中考英語(yǔ)試題及答案_第1頁(yè)
濰坊中考英語(yǔ)試題及答案_第2頁(yè)
濰坊中考英語(yǔ)試題及答案_第3頁(yè)
濰坊中考英語(yǔ)試題及答案_第4頁(yè)
濰坊中考英語(yǔ)試題及答案_第5頁(yè)
已閱讀5頁(yè),還剩13頁(yè)未讀, 繼續(xù)免費(fèi)閱讀

下載本文檔

版權(quán)說(shuō)明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請(qǐng)進(jìn)行舉報(bào)或認(rèn)領(lǐng)

文檔簡(jiǎn)介

1、2015年濰坊市初中學(xué)業(yè)水平考試英語(yǔ)試題2015.6注意事項(xiàng):1.本試題分第i卷和第ii卷兩部分。第i卷75分,第ii卷45分,共120分,考試時(shí)間為120分鐘;2. 答卷前務(wù)必將試題密封線內(nèi)及答題卡上面的項(xiàng)目填涂淸楚。所有答案都必須涂、寫(xiě)在答題卡相應(yīng)位置,答在本試卷上一律無(wú)效。友情提示:相信自己,祝你成功!第i卷(共75分)一、聽(tīng)力測(cè)試(共25小題:每小題1分,滿分25分)(一)聽(tīng)句子,選擇適當(dāng)答語(yǔ),每個(gè)句子讀兩遍。1.a. sure, hold on, please. b. you're welcome.c. ok, see you.2.a. here you are.b. yes

2、, tea, please. c. nice to meet you.3.a. no, i wont.b. no, i don't.c. no, i'm not.4.a. i don't think so.b. it's very hot.c. sorry, i'm new here.5.a. i know that.b. thank you.c. my pleasure. (二)聽(tīng)句子,選擇與句子內(nèi)容相對(duì)應(yīng)的圖片,每個(gè)句子讀兩遍。6. 7. 8.(三)聽(tīng)短對(duì)話,根據(jù)對(duì)話內(nèi)容選擇每個(gè)問(wèn)題的最佳答案,對(duì)話和問(wèn)題讀兩遍。9. what's the w

3、eather like now?a. it's sunny.b. it's cloudy.c. its rainy.10.what is betty probably doing now?a.she's playing the piano.b.she's staying at home.c.she's playing tennis.11.where is the man's mobile phone?a.it's in the bag.b.it's on the desk.c.it's under the chair.12

4、.how does the girl go to school today?a. by bike.b. by car.c. on foot.13.what doesn't the girl like in the photo?a. the shoes.b. the dress.c. the hair.14.what are they going to have for dinner?a. tomatoes.b. noodles.c. beef. (四)聽(tīng)長(zhǎng)對(duì)話,根據(jù)對(duì)話內(nèi)容選擇每個(gè)問(wèn)題的最佳答案,對(duì)話和問(wèn)題讀兩遍。聽(tīng)第一段對(duì)話,回答第15、16、17小題。15.what are the

5、y talking about?a. a fishing trip.b. where to fish.c. how to fish.16.how many fish did tony's father catch?a. only one.b. two.c. twelve.17.how is tony's fish?a. the most.b. the biggest.c. the nicest.聽(tīng)第二段對(duì)話,回答第18、19、20小題。18.who are they?a. teacher and student. b. doctor and patient. c. mother

6、 and son.19.whats wrong with the boy?a.he has got a headache.b.he has got a fever.c.he has got a cold.20.what's the advice for the boy?a.working harder.b.taking some medicine.c.making a good plan for study and life.(五)請(qǐng)聽(tīng)一段機(jī)場(chǎng)廣播,根據(jù)所聽(tīng)內(nèi)容完成信息卡。每空一詞,廣播讀兩遍。(請(qǐng)將答案填寫(xiě)在答題卡相應(yīng)位置)airport information cardleavin

7、gflight fa 1 is now boarding at gate 6.waitingflight ba 958, leaving time changes from 10 am to 2 pm. coffee, 3 and a lunch meal will be offered.lost& foundsomeone is looking for a 4handbag with a5on it.1. 2. 3. 4. 5. 二、單項(xiàng)選擇(共10小題;每小題1分,滿分10分)從下列各題所給的a、b、c、d四個(gè)選項(xiàng)中,選出可以填入空白處的最佳選項(xiàng)。21.who isgirl in

8、front of the library?-the one withumbrella? she is our monitor.a. the,ab. the,anc. a,and. a.the22.you must be careful when you swimthe lake.a. acrossb. belowc. overd. through23.lucy's strawberries are fresher than.a. ib. mec. myd. mine24.next month we're going somewhere interesting as soon a

9、s the holiday.a. will begin b. has begun c. beginsd. is beginning25.i have been to the moon twice.yoube joking! it's impossible!a. canb. mayc. mustd. need26.the new sweater i bought for my grandmasoft. she likes it very much.a. looksb. smellsc.tastesd. feels27.you have spent too much time playin

10、g computer games. thatsyour eye hurt.a. whyb. howc. whatd. when28.on september 3 there will be somein china to celebrate the 70-year victory ofthe anti-japanese war.a. actionsb. projectsc. traditions d. activities29.i don't like showers or windy weather.a. me too. b. me neither. c. so i do. d. n

11、either i do.30.i wonderthe idea to daming. he still looks angry.a. if have you mentioned b. what have you mentionedc. if you have mentioned d. what you have mentioned三、完形填空(共10小題;每小題1分,滿分10分)閱讀下面短文,掌握其大意,然后從a、b、c、d四個(gè)選項(xiàng)中選出最佳選項(xiàng)。home alone is a very funny 1990 american film. it tells a story about a bo

12、y who is accidentally left alone at home.one night31christmas, the mcalister family meet at their home. they're planning to 32to paris for the coming holiday and are busy getting ready. 8-year-old kevin is the youngest child and is fighting with his brothers, sisters and his cousins. when he goe

13、s to bed, he is so mad that he wishes all his family would33. in the morning,everyone wakes up very34.they are all in a hurry to getto the airport, so they forget kevin and he is left alone at home by accident.although kevin is alone, he is very happy at first. his terrible family has gonehis 35has

14、come true. he watches tv, eats lots of fast food and plays games. he has a good time. but later on,he goes out and hears two 36men called harry and marv planning to steal his house. he goes home and plan some very funny ways to 37 them. many things in the house get broken as kevin triesto stop them.

15、 finally,the 38come and the men are taken away.the house is now a mess,39kevin tidies it up and wait for his parents. they get back from paris and are very happy to find that kevin is40 .31.a.beforeb. afterc.on d. from32.a.rideb.drivec. flyd. walk33. a. run in b. come out c. fall down d. go away34.a

16、. earlyb.latec. quicklyd. easily35.a. wishb.planc. promised. older36.a.braveb.nicec.badd.honest37.a. killb. catchc. pleased. replace38.a. policeb. familyc. armyd. class39.a.orb.butc.sod.as40.a. activeb. quietc. freed. safe四、閱讀理解(共15小題;每小題2分,滿分30分)閱讀下列短文,從每題所給的a、b、c、d四個(gè)選項(xiàng)中選出最佳選項(xiàng)。achris rock was born

17、in the state of south carolina in the united states. when he was a child, his family moved,and he grew up in a poor area in brooklyn,new york.as a teenager, rock left high school and started telling jokes in comedy(喜?。ヽlub in new york city. even at age 18, chris rock was very funny. he told jokes ab

18、out his family (his parents were very strict), and about growing up in brooklyn in 1980s. many of his jokes were also about high school, which rock says was terrible.famous comedians went to see rocks performances. one comedian helped him get work on television and in the movies. chris rock still ac

19、ts in movies, but he does not want to be a serious actor. for him, comedy is more important. it makes people laugh,but it can also make people think.today, chris rock still does live comedy shows around the world. he also created a tv show called “everybody hates chris”. it is about his teenage year

20、s growing up and going to school in brooklyn. in 2006,it was considered as one of the best comedy shows on american television.41.according to the text, chris rock doesnt tell jokes about.a. his familyb. movie industryc. growing upd. going to school42.chris rock thinks comedy is more important becau

21、se.a.it makes him a starb.it improves his actingc.it helps him work on televisiond.it makes people laugh and think43.“everybody hates chris," was the name of.a. a popular tv show in the usab. a famous book written by rock c. a well-known club in now york d. a live comedy show around the worldb4

22、4. how much should the boys parents pay the babysitter for one day?a. £4b.£6c.£80.£1045. you must send newspapers around the village of clanbrook.a. by carb. by busc. by biked. on foot46. those who can only speakare not needed in the city museum shop.a. french b. english c. germa

23、n d. spanish 47. if you work part-time in munchies café,you can be free on saturday.a. morning b. noon c. afternoon d. eveningcon a cold winter morning, a poor boy called howard kelly was on his way to school. he was so hungry that he decided to beg(乞討)for a meal at the next house. a lovely you

24、ng lady opened the door and she brought him a large glass of milk. he had it slowly, and then asked,“how much do i owe(欠)you?”“you owe me nothing,” she replied. “mother has taught me never to accept pay for a kindness.” he said, “then i thank you from the bottom of my heart.”years later the woman be

25、came seriously ill. the local doctors sent her to the big city, where specialists(專家)can study her illness. dr. howard kelly, now famous, was called in for the consultation (會(huì)診). when he heard the name of the town she came from, a strange light filled his eyes. immediately,he rose and went to her ro

26、om. he recognized her at once and decided to do his best to save her life. from that day on,he gave special attention to her and her illness.after a long time, the lady was well again at last. dr. kelly asked the hospital office to passthe final bill to him. he looked at it and then wrote something

27、on the side. the bill was sent toher room. she was afraid to open it because she had thought that it would take the rest of herlife to pay it off. finally she looked,and the note on the side caught her attention. “paid in full with a glass of milk.”48.what is probably the best title of the text?a. a

28、 young ladyb. a glass of milkc. a famous doctord. a medical bill49.why did dr. kelly decide to try his best to save the woman's life?a.because he owed her a lot of money.b.because they were once good friends.c.because she helped him out years ago.d.because they came from the same town.50.who pai

29、d the final bill for the woman?a. dr. kelly.b. the hospital.c. the woman herself.d. the woman's mother.51.what does the story intend to tell us?a.where there is a will, there is a way.b.a friend in need is a friend indeed.c.every kindness will be paid off.d.better late than never.dhave you ever

30、thought of why dogs are humans best friend? whats the bond(緊密關(guān)系)between human and a dog? a new study by japanese scientist miho nagasawa seem to have found the answer, and it has to do with something named the cuddle(擁抱)chemical.the cuddle chemical has another, more scientific name: oxytocin(催產(chǎn)素). o

31、xytocin is something in the blood that encourages bonding. levels of oxytocin increase, for example, when a mother feeds her newborn baby. according to nagasawas study, levels of oxytocin can also go up when we look deeply into the eyes of a dog.humans and dogs have been working together for nearly

32、30,000 years. in order to better understand how the cuddle chemical worked between dogs and humans, nagasawa and his team did an experiment. they tested levels of oxytocin in dogs and humans, and then put them in a room to interact(交流)with each other. while in the room,the humans pet the dogs, spoke

33、 to the dogs,and looked into the dogs' eyes. then the scientists tested their levels of oxytocin again.the researchers found that levels of oxytocin were higher in both humans and dogs after they interacted. however, levels were the highest in the humans and dogs that simply looked into each oth

34、ers eyes,without much petting or talking. the longer the humans looked into the eyes of the dogs,the more cuddle chemical let out. nagasawa did the same experiment with humans and wolves(狼),but it did not give the same results.52.the underlined word “it”in paragraph 1 refer to.a. somethingb. the ans

35、werc. a new studyd. the cuddle chemical53.nagasawa did the experiment of humans and dogs to know.a.how oxytocin workedb.how oxytocin was dividedc.how they helped each otherd.how they interacted with each other54.oxytocin levels reached the highest in the humans and dogs.a.when they looked into each

36、others eyesb.when they talked with each other c. if the dogs cuddled the humans d. if the humans pet the dogs55. what can we infer(推斷)from the last sentence of the text?a.more experiments are expected to help wolves produce oxytocin.b.the cuddle chemical in human blood protects us against wolves.c.i

37、t makes sense that humans and wolves are naturally best friends.d. its generally impossible to have the bond between humans and wolves.第ii卷(共45分)五、閱讀表達(dá)(共5小題;每小題2分,滿分10分)閱讀下面的短文,并根據(jù)短文后的要求答題。you probably talk to friends more than you talk to your parents. that's natural. still, most of us want a p

38、arent's help, advice, and support at times. but talking to the parents may be difficult or terrible especially when it comes to certain subjects. here are some suggestions to make it easier.talk about everyday stuff and do it every day.the more you do something, the easier it gets. talking to pa

39、rents about everyday stuff builds a bond that can help you discuss something more serious with them later.find something to chat(聊天)about each day. talk about how your team did at the sports meet. share something one of your teachers said. even small talk about whats for dinner can help you relation

40、ship comfortable.it's never too late to start. if your relationship with your parents makes you feel nervous. try getting into conversations slowly. mention the cute thing the dog did. talk about how well your little sister is doing in math. chatting with parents every day not only keeps the pre

41、sent relationship strong, it also can help a might-be-worse relationship get better.when parents feel connected to your daily life, they can be there for you if something really important.1.what is the text mainly about?(根據(jù)短文內(nèi)容回答問(wèn)題)2. please translate the underlined sentences into chinese.(請(qǐng)將文中畫(huà)線句子翻

42、譯成漢語(yǔ))3. please list two advantages of chatting with parents every day according to paragraph 4.(請(qǐng)根據(jù)第四段內(nèi)容列舉與父母聊天的兩個(gè)好處)(1)(2)4. please fill in the blank at the end of the text with a proper word or phrase.(請(qǐng)?jiān)谖哪┛瞻滋幪钊胍粋€(gè)適當(dāng)?shù)脑~或短語(yǔ))5. please write one more sentence about what you did with your parent in your

43、 daily life.(請(qǐng)結(jié)合實(shí)際,寫(xiě)一個(gè)英語(yǔ)句子描述你和父母曾做過(guò)的一件事,不得重復(fù)文中內(nèi)容)六、翻譯句子(共4小題;每小題2分,滿分8分)用括號(hào)內(nèi)所給的詞或短語(yǔ),將下列句子譯成英語(yǔ)。1. 這本書(shū)是十年前印刷的。(print)2.吃太多鹽對(duì)我們的健康不利。(no good for)3.放學(xué)后孩子們迫不及待地去踢足球。(can't wait)4.他似乎已經(jīng)找到他的錢(qián)包了。(it seems that)七、詞匯應(yīng)用(共12小題; 每小題1分,滿分12分)閱讀下面的短文,用括號(hào)內(nèi)所給詞的適當(dāng)形式填空,必要時(shí)可加助動(dòng)詞。danny is short and thin. of all the

44、 boys around he is the1(thin) kid. so he 2 (call) bones(骨頭)by his friends. he talks more and laughs louder than anyone. however,he is always 3 (happy) ,because he is not good at sports.one day, danny watched the 4 (man) marathon (馬拉松)on tv. the runners needn't go fast and they just ran on and on

45、. they didn't have big muscles. they were more like danny. he decided to have a try.“boy, its better 5 (do) a little bit each day," advised his mum. the next day,danny started his practice. from then on he kept on 6 (train) inthe park every morning.the race day 7 (come). there were 109 runn

46、ers and they were all bigger than danny. they all started fast. danny tried to keep up with 8 (they). but he fell further and further behind. halfway someone got tired. danny passed a big guy with muscles like footballs. 9 ( sudden) he felt like a switch (開(kāi)關(guān))had been turned on. he passed another one

47、,then a 10 (three) oneall the runners were breathing 11 (hard) and looked tired except danny. he looked like he could run forever. at that time he didn't see the crowds or hear them 12 (cheer). he just ran and ran. at last he raised his arms like a champion (冠軍)as he crossed the ending line.八、寫(xiě)作

48、(滿分15分)teens feelings是一個(gè)國(guó)際青少年網(wǎng)站,以下內(nèi)容取自其貼吧。假設(shè)你是李華,請(qǐng)用英語(yǔ)回帖,給eric提出2 3條建議。要求:1.不要出現(xiàn)考生本人信息;2. 80詞左右。teens feelingsmy problem is that i'm shy. i feel nervous when i answer the teachers' questions in class. i always hate to talk in front of a big group of people. i prefer to stay at home rather tha

49、n go out and have fun. everybody laughs at me. what should i do?eric, englandhi, eric.li hua, china2015年濰坊市初中學(xué)業(yè)水平考試 答案與解析第i卷(共75分)一、聽(tīng)力測(cè)試(共25小題:每小題1分,滿分25分)(一)聽(tīng)句子,選擇適當(dāng)答語(yǔ),每個(gè)句子讀兩遍。1.答案:a解析:聽(tīng)力材料hello. this is sally speaking. could i speak to mike,please?2.答案:b解析:聽(tīng)力材料would you like something to drink?3.答

50、案:a解析:聽(tīng)力材料you'd better not tell others about that.4.答案:c解析:聽(tīng)力材料excuse me,could you tell me the way to fuhua hotel?5.答案:b解析:聽(tīng)力材料you look young and pretty. (二)聽(tīng)句子,選擇與句子內(nèi)容相對(duì)應(yīng)的圖片,每個(gè)句子讀兩遍。6.答案:b解析:聽(tīng)力材料daming and his sister are watching a football match on tv and they even forgot to eat.7.答案:c解析:聽(tīng)力材料l

51、inglings aunt who works in a clothes shop is friendly to every customer.8.答案:a解析:聽(tīng)力材料mary is having a discussion with her friends about the festival.(三)聽(tīng)短對(duì)話,根據(jù)對(duì)話內(nèi)容選擇每個(gè)問(wèn)題的最佳答案,對(duì)話和問(wèn)題讀兩遍。9. 答案:c解析:聽(tīng)力材料w: oh,dear. it started raining again.m: what weather! it was fine when i went out a moment ago.q: what

52、's the weather like now?題中問(wèn)的是“現(xiàn)在天氣怎么樣”,由錄音中女士所說(shuō)的it started raining again.可知,選c。10.答案:a解析:聽(tīng)力材料m: hello,mrs green. is betty at home? i want to invite her to play tennis with me. w: sorry. she has gone to miss kings to have piano lessons.m: ok. next time,then.q: what is betty probably doing now?題目問(wèn)

53、的是“現(xiàn)在貝蒂可能在做什么”,因此注意聽(tīng)她正在做的事。由錄音中女士所說(shuō)的she has gone to miss kings to have piano lessons.可知,她可能在彈鋼琴。11.答案:c解析:聽(tīng)力材料m: mom, i cant find my mobile phone.w: is it in your bedroom? maybe it's on your desk. you often put it there.m: let me see. ah,its here under the chair. but how did it get there?q: wher

54、e is the man's mobile phone?題目問(wèn)的是“手機(jī)在哪兒”,由錄音中男士所說(shuō)的let me see. ah,its here under the chair.可知,手機(jī)在椅子下面。12.答案:b解析:聽(tīng)力材料w: dad,could you drive me to school today?m: cant you ride a bike? you don't exercise enough.w: but dad,you see, the air is so dirty.m: ok,dear. let's go.q: how does the gir

55、l go to school today?題目問(wèn)的是“今天女孩怎樣去上學(xué)”,錄音中女士所說(shuō)的dad,could you drive me to school today?最終得到男士的肯定回答ok,dear. let's go.,因此這個(gè)女孩今天坐汽車(chē)上學(xué)。13.答案:a解析:聽(tīng)力材料w: look at this photo of me at the leavers' party. i hate it.m: why? your dress looks beautiful. and your hair is also nice.w: but the shoes. they ar

56、e ugly.q: what doesnt the girl like in the photo?對(duì)話中的照片中出現(xiàn)了三件事物,聽(tīng)音時(shí)一定注意題目詢問(wèn)“女孩不喜歡照片中的什么”,由女士所說(shuō)but the shoes. they are ugly.可知,選a。14.答案:b解析:聽(tīng)力材料w: what would you like for dinner, david?m: anything is ok except tomatoes. w: well,how about some beef? but i don't know how to cook beef. can you cook

57、for us? m: oh, im busy, you know. let's have noodles instead.q: what are they going to have for dinner?本題對(duì)話中出現(xiàn)了tomatoes,beef,noodles三種食物,由錄音中男士所說(shuō)let's have noodles instead.可知,選b。 (四)聽(tīng)長(zhǎng)對(duì)話,根據(jù)對(duì)話內(nèi)容選擇每個(gè)問(wèn)題的最佳答案,對(duì)話和問(wèn)題讀兩遍。聽(tīng)第一段對(duì)話,回答第15、16、17小題。解析:聽(tīng)力材料w: hi,tony. how was your weekend?m: great! i went fishing near a village.w: fishing? sounds fun.m: yes. you spend hours w

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無(wú)特殊說(shuō)明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁(yè)內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒(méi)有圖紙預(yù)覽就沒(méi)有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫(kù)網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評(píng)論

0/150

提交評(píng)論