職稱英語《綜合B》閱讀判斷練習題與答案_第1頁
職稱英語《綜合B》閱讀判斷練習題與答案_第2頁
職稱英語《綜合B》閱讀判斷練習題與答案_第3頁
職稱英語《綜合B》閱讀判斷練習題與答案_第4頁
職稱英語《綜合B》閱讀判斷練習題與答案_第5頁
已閱讀5頁,還剩2頁未讀 繼續(xù)免費閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領

文檔簡介

1、職稱英語綜合B閱讀判斷練習題與答案閱讀判斷題partARiches and Romance from Frantes Wine HarvestSeptember is harvest time. And with bunches of grapes swinging (搖擺) in the wind, the vineyards of southern France are getting ready to celebrate it.The yearly wine festival is held in honour of Bacchus, the Roman god of wine. Its

2、 a fun time with parties, music, dancing, big meals and, of course, lots of wine.French wine-making began more than 2,500 years ago. The worlds oldest type of vine grows in France and always produces a good quality wine. Today France produces one-fifth of the worlds wine, and some of the most famous

3、 varieties.The top wine-producing areas are Bordeaux, Burgundy and the Loire Valley. Champagne, a drink used in celebrations, is named after the place where sparkling (有氣泡的) wine was first produced in 1700.Wine is made from the juice of freshly picked grapes. It is the sugars that turn into alcohol.

4、Traditionally, people used to take off their shoes and crush the grapes with their bare feet to bring out the juice. Nowadays, this practice is usually carried out by machines.Each wine producing region has its own character, based on its type of grapes and soil.The taste of wine changes with time.

5、Until 1850, all French champagne was sweet. Now, both wine and champagne taste slightly bitter.The drink has always been linked with riches, romance and nobleness. Yet the French think of it in more ordinary terms.They believe it makes daily living easier, less hurried and with fewer problems.All it

6、s links are with times when people are at their best; with relaxation, happiness, long slow meals and the free flow of ideas, wrote wine expert Hugh Johnson.1.All French people celebrate the grape harvest every September.A. RightB. WrongC. Not mentioned2.In the yearly wine festival, people always en

7、joy themselves.A. RightB. WrongC. Not mentioned3.Wine-making in France has a history of over 2,500 years.A. RightB. WrongC. Not mentioned4.Many varieties of wine produced in France are named after places.A. RightB. WrongC. Not mentioned5.Different regions in France produce different types of wine.A.

8、 RightB. WrongC. Not mentioned6.French wine will taste sour (酸的) in the future.A. RightB. WrongC. Not mentioned7.The French people believe that drinking wine is a good way to relax.A. RightB. WrongC. Not mentioned參考答案1.B。題干:每年九月所有的法國人都慶祝葡萄節(jié)。利用題目關鍵詞可以定位到第一段第二句,可知法國南部的葡萄園正準備慶祝這個節(jié)日,可見,題干判斷是錯誤的。2.A。題干:在

9、一年一度的葡萄節(jié)中,人們總是過得很愉快。利用題目關鍵詞可以定位到第二段的最后一句話,可知題干所述正確。3.A。題干:法國的葡萄酒釀造歷史已有2500多年了。利用題目關鍵詞可以定位到答案,可見第三段的第一個句子。4.C。題干:法國出產(chǎn)的許多種葡萄酒都是用地名命名的。文章中只提到香檳酒的名字是來自地名,并沒有提及許多葡萄酒的名字是否來自地名。5.A。題干:法國不同的地區(qū)出產(chǎn)不同種類的葡萄酒。這個判斷是正確的。利用題目關鍵詞可以定位到第六段,可知每個出產(chǎn)葡萄酒的地區(qū)由于葡萄和土壤的不同,都有自己的特色。6.C。題干:法國葡萄酒將來會變酸。第七段說到了葡萄酒味道的變化,但沒有提到將來會變酸。7.A。題

10、干:法國人相信喝葡萄酒是放松的一種好辦法。利用題目關鍵詞可以定位到最后一段。partBDining CustomEvery land has its own dining custom, and the United States is no exception. Americans feel that the first role of being a polite guest is to be on time. Ifa person is invited to dinner at 6:30, the hostess expects him to be there at 6:30 or no

11、t more than a few minutes after. Because she usually does her own cooking, she times the meal so that the coffee and meat will be at their best at the time she asks the guest to come. If he is late, the food will not be so good, and the hostess will be disappointed.When the guest can not come on tim

12、e, he calls his host or hostess on the telephone, gives the reason,and tells at what time he thinks he can come.As guests continue to arrive, the men in the group stand when a woman enters and remain standing until she found a chair. A man always rises when he is being introduced to a woman. A woman

13、 does not rise when she is being introduced either to a man or a woman unless the woman is much older.When the guests sit down at a dinner table, it is customary for the men to help the ladies by pushing their chairs under them.Even an American may be confused by the number of knives, forks, and spo

14、ons besides his plate when he sits down to a formal dinner. The rule is simple, however: use them in the order in which they lie, beginning from the outside, or watch the hostess and do what she does. The small fork on the outside on the left is for salad, which is often served with the soup. The sp

15、oon on butter spreader, on a small bread-and-butter plate at the left. As the bread is passed, each guest puts his piece on the bread-and-butter plate.1.As a country of immigrants, the U.S. does not have its own dinning customs.A. RightB. WrongC. Not mentioned2.The guest is expected to arrive on tim

16、e because the coffee and meat will be at their best at the time he is required to come.A. RightB. WrongC. Not mentioned3.A woman usually rises when she is being introduced to an aged gentleman.A. RightB. WrongC. Not mentioned4.At a dinner table, it is customary for the men to arrange chairs for ladi

17、es.A. RightB. WrongC. Not mentioned5.At formal American dinner, the knives, forks, and spoons besides the plate are placed in a certain order.A. RightB. WrongC. Not mentioned6.The right order to use the knives, forks and spoons at a formal dinner is from the left to the fight.A. RightB. WrongC. Not

18、mentioned7.At a formal dinner, bread is usually served together with salad and soup.A. RightB. WrongC. Not mentioned參考答案1.B。題干:作為一個移民國家,美國并沒有屬于自己的飲食習慣。利用題干關鍵詞可以定位到文章第一段的第一句話,可知每個國家都有自己的飲食風俗,美國也不例外,故選擇B。2.A。題干:女主人計算時間做飯,以便當客人在預期的時間里到達時可以享受到最可口的咖啡和飯菜。答案查找的相關線索詞為:on time(準時)和coffee and meat(咖啡和肉)。先在第一段的第二句中找到on time,并在該段的第四句發(fā)現(xiàn)coffe

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預覽,若沒有圖紙預覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論