江西省高安中學2018_2019學年高一英語上學期期中試題(B卷)(含解析).docx_第1頁
江西省高安中學2018_2019學年高一英語上學期期中試題(B卷)(含解析).docx_第2頁
江西省高安中學2018_2019學年高一英語上學期期中試題(B卷)(含解析).docx_第3頁
江西省高安中學2018_2019學年高一英語上學期期中試題(B卷)(含解析).docx_第4頁
江西省高安中學2018_2019學年高一英語上學期期中試題(B卷)(含解析).docx_第5頁
已閱讀5頁,還剩20頁未讀, 繼續(xù)免費閱讀

下載本文檔

版權(quán)說明:本文檔由用戶提供并上傳,收益歸屬內(nèi)容提供方,若內(nèi)容存在侵權(quán),請進行舉報或認領

文檔簡介

江西省高安中學 20182019 學年度上學期期中考試高一年級英語試題(B 卷)第一部分聽力(共兩節(jié),滿分 30 分) 第一節(jié)(共 5 小題;每小題 1.5 分,滿分 7.5 分)聽下面5段對話。每段對話后有一個小題,從題中所給的 A、B、C 三個選項中選出最佳選項, 并標在試卷的相應位置。聽完每段對話后,你都有 10 秒鐘的時間來回答有關小題和閱讀下一小題。 每段對話僅讀一遍。1. What does the man plan to do?A. Finish his school. B. Save some money C.Take a tour.2. What will the students do?A. Visit a car factory. B. Have a picnic. C. Go camping.3. What does the man suggest doing?A. Playing tennis. B. Dining outside. C. Repairing his bike.4. What is George going to do after he leaves school?A. Attend an English course. B. Make a plan. C. Take a holiday.5. What will the woman do?A. Find another job. B. Become a full-time student. C. Drop out of school.第二節(jié)(共 15 小題;每小題 1.5 分,滿分 22.5 分)聽下面 5 段對話或獨白。每段對話或獨白后有幾個小題,從題中所給的 A、B、C 三個選項中 選出最佳選項,并標在試卷的相應位置。聽每段對話或獨白前,你將有時間閱讀各個小題,每小 題 5 秒鐘;聽完后,各小題給出 5 秒鐘的作答時間。每段對話或獨白讀兩遍。聽第 6 段材料,回答第 6、7 題。6. How will the man go back?A. By ship. B. By train. C. By air.7. What will the man do the day after tomorrow?A. Visit the factory. B. Do some shopping. C. Discuss the plan.聽第 7 段材料,回答第 8 至 10 題。8. When will the woman take the night courses?A. After a couple of years. B. This autumn. C. Right now.9. How will the woman get enough money?A. From her parents. B. From her friends. C. By doing part-time jobs.10. What is the mans attitude to the womans plan?A. Interested. B. Satisfied. C. Doubtful.聽第 8 段材料,回答第 11 至 13 題。11. What is the womans problem?A. She hasnt started her Christmas shopping.B. She doesnt know what to buy.C. She hasnt bought a Christmas tree yet.12. What will the woman buy for her husband?A. Sports shoes B. A sports jacket. C. Some Chinese tea.13. What will the woman do this afternoon?A. Go to work. B. Go shopping with the man. C. Help the man decorate his Christmas tree.聽第 9 段材料,回答第 14 至 17 題。14. What will the two speakers do this weekend?A. Go swimming in the sea. B. Have a picnic on the beach. C. Have a party in a hotel.15. What do we know about Sara?A. She is ill and stays in hospital. B. She doesnt like watching the sea.C. She will go home to see her mother.16. What kind of drinks will the speakers take along?A. Coke and beer. B. Water and beer. C. Juice and Coke.17. What does the man ask the woman to do in the end?A.Pack towels and sun cream . B. Make a phone call to him. C. Go to see Sara.聽第 10 段材料,回答第 17 至 20 題。18. Who is the speaker probably talking to?A. Art lovers. B. Photographers. C. University students.19. What is Dr Wilson busy doing now?A. Taking photographs for a newspaper. B. Teaching painting in a university. C. Writing a book about art.20. What can be expected in Dr Wilsons talk?A.Her experiences in European countries .B. The influences of some major 19th century paintings on present-day art in Italy. C. Lifestyle in Italy in the 19th century.第二部分 閱讀理解(共兩節(jié),滿分 40 分)第一節(jié)(共 15 小題;每小題 2 分, 滿分 30 分) 閱讀下列短文,從每題所給的四個選項(A、B、C、和 D)中,選出最佳選項,并在答題卡上將該項涂黑。AThe Strangest Jobs in the WorldYou may be tired of a 9-to-5 job. Or you may be looking for something different to do. You wont believe what some of these people do for a living. Check out these strangest jobs and tell us if you could handle doing any of them.Watching Paint DryThis may be one of the most boring jobs in the world. The paint company hires people to watch paint dry. They need to take note of the changing colors and have to examine the changes under a microscope(顯微鏡) as well as on the walls.Iceberg(冰山) MoverThis job appeared after the Titanic tragedy(悲劇) in 1912. Iceberg movers remove icebergs and prevent any further accidents. Using satellites and airplanes, the movers search the seas for icebergs. And if any are found, they pull the iceberg to an area where it wont be in the way. Pulling an iceberg can take up to 72 hours. This is because the boat needs ten hours to reach a speed of just one mile per hour.Luggage OrganizerThere are many camp activities for children in New York. Mothers are now inviting luggage organizers to pack their kids bags. To hire an organizer costs around US $250 an hour. It can take up to four hours to be fully packed and ready. US $1,000 to pay somebody to pack your kids bags, is it worth it?1. What is the aim of the job of an iceberg mover?A. To be in memory of the movie Titanic.B. To test the speed of boats pulling icebergs.C. To do a search for life in the sea.D. To prevent any more accidents on the sea.2. What kind of job is the job of watching paint dry?A. It is very boring and needs patience.B. Its salary is higher than other jobs.C. The employees only need to watch the colors.D. Many creatures are examined under a microscope.3. What can we learn about the job of luggage organizer from the text?A. It is suitable for children to do. B. It is an easy job.C. It is a full-time job. D. It is expensive to hire one organizer.【答案】1. D 2. A 3. D【解析】本文是一篇說明文。文章主要介紹了世界上三種最奇怪的工作?!?題詳解】細節(jié)理解題。根據(jù)Iceberg Mover中Iceberg movers remove icebergs and prevent any further accidents.可知冰山搬運工移走冰山,防止任何進一步的事故。所以,冰山搬運工的工作目的是為了防止更多的海上事故,故選D?!?題詳解】細節(jié)理解題。根據(jù)Watching Paint Dry中This may be one of the most boring jobs in the world.可知這個工作很無聊(boring),再根據(jù)本段中的They need to take note of the changing colors and have to examine the changes under a microscope(顯微鏡) as well as on the walls. 他們需要注意顏色的改變,需要在顯微鏡下以及在墻上檢查這種變化,所以這個工作需要耐心(patience),故選A?!?題詳解】推理判斷題。選項A It is suitable for children to do(這個工作適合學生做),文章沒有提,故排除A;由It can take up to four hours to be fully packed and ready.可知包裝和準備好行李可能需要四個小時,這個工作并不是一個簡單的工作,選項B的說法錯誤,排除B;根據(jù)To hire an organizer costs around US $250 an hour可知這個工作是按小時付工資,并不是全職工作,選項C說法錯誤,排除C;根據(jù)US $1,000 to pay somebody to pack your kids bags可知請人給孩子打包行李需要花1000美元,是很昂貴的,選項D表述正確,故選D。BOn a day in Arkansas, some fishermen saw a bear cub(幼獸)in a tree. As hours went by, its mother didnt return. So they called wildlife biologist(生物學家) Eastridge.The bear cub was sick and hungry, weighing only 5 pounds and with his eyes not completely open. Eastridge called Lisa Stewart, who works at Appalachian Bear Rescue in Tennessee. Stewart always makes room for a new cub.She named the bear Miracle because she thought it was a miracle that he had survived! As soon as she could, she stopped having contact with the cub so he would not become too used to humans. When the cub arrived, Stewart cleaned his eyes and put him in a house alone. Since Miracle was already 5 months old. Stewart gave him bowls of food and another bowl of a special formula(配方奶粉), similar to a bear mothers milk. Sometimes, Miracle would reach his head out of his house and take some formula or food. But he wasnt eating too much.Miracle was too weak to be with other bears. So Stewart gave him a toy bear named Buddy. He took it into his house and covered it with straw(稻草). He fed Buddy, too. Stewart often found the toy covered in formula and berries and its ears full of apple chunks. Now that Miracle had Buddy, he came out of his house more often and wanted to eat.After two months, Stewart introduced Miracle to other bears so they could learn from one another. She avoided any direct contact with Miracle and the other bears. Stewart wanted to make sure they stayed afraid of humans so they could go back into the wild again. She always hid behind a fence(柵欄) and threw food over the top secretly. The bears hunted for this food as they would soon do in the wild.Five months later, Rick Eastridge returned to pick up a healthy 90-pound Miracle and another bear from Arkansas named Rocky. Eastridge loaded the bears into boxes on his truck and transported them back to the wild. As soon as the bear boxes were opened, the two cubs ran for the woodswhere they belonged.4. What did Stewart do shortly after the cub arrived?A. She helped him eat food. B. She contacted with him.C. She settled him down. D. She named him Miracle.5. A toy bear was given to Miracle in order to .A. remind him not to waste his food B. kill his lonely time in his house.C. develop his skills of making friends D. rid Miracle of its fear of humans6. Why did Stewart always give food to Miracle in secret?A. Because he could learn how to find food in the wild.B. Because he was too weak to be frightened by humans.C. Because a good relationship could be developed.D. Because she didnt want to disturb his peaceful life.7. What is the best title for this passage?A. An Unusual Bear B. The Growth of MiracleC. Rescuing Miracle D. Contacting Miracle【答案】4. C 5. B 6. A 7. C【解析】本文是一篇記敘文。文章主要講述了一只被母親遺棄的小熊,身體很虛弱,在Stewart的照顧下,小熊被拯救了過來,并且重新回到大自然。【4題詳解】細節(jié)理解題。由第三段When the cub arrived, Stewart cleaned his eyes and put him in a house alone.可知Stewart給幼熊清理眼睛,騰出居住的地方,使這只幼熊安頓了下來,故選C?!?題詳解】細節(jié)理解題。根據(jù)第四段Miracle was too weak to be with other bears. So Stewart gave him a toy bear named Buddy.可知Miracle太弱了,不能和其他熊在一起。于是Stewart給了他一只名叫Buddy的玩具熊來消磨寂寞的時光,故選B?!?題詳解】推理判斷題。由She always hid behind a fence(柵欄) and threw food over the top secretly. The bears hunted for this food as they would soon do in the wild.可知Stewart總是躲在柵欄后面扔食物,小熊們像在野外一樣捕食食物。所以Stewart這樣做的目的是為了鍛煉小熊使它能在野外找到食物,故選A?!?題詳解】主旨大意題。文章主要講述了一只被母親遺棄的小熊,身體很虛弱,在Stewart的照顧下,小熊被拯救了過來,并且重新回到大自然。整篇文章是圍繞著營救小熊Miracle展開的,所以文章最好的題目是選項C。CThe Healthy Habits Survey shows that only about one third of American seniors have correct habits. Here are some findings and expert advice.1.How many times did you brush your teeth yesterday?Finding: A full 33% of seniors brush their teeth only once a day.Step:Remove the 300 types of bacteria( 細 菌 ) in your mouth each morning with a battery-operated(電動的) toothbrush. Brush gently for 2 minutes, at least twice a day.2. How many times did you wash your hands or bathe yesterday?Finding; Seniors, on average, bathe fewer than 3 days a week. And nearly 30% wash their hands only 4 times a day half of the number which doctors advise.Step: We touch our faces around 3,000 times a day often inviting germs(細菌) to enter our mouth, nose and eyes. Use toilet paper to avoid touching the door handle. And, most important, wash your hands often with hot running water and soap for 20 seconds.3. How often do you think about fighting germ?Finding: Seniors are not fighting germs as well as they should.Step: Do you know it is not your toilet but your kitchen sponge(海綿) that can carry more germs than anything else? To kill these germs, keep your sponge in the microwave(微波爐) for 10 seconds.8. What is found out about American seniors?A. All of them are fighting germs better than expected.B. Most of them have good habits.C. Nearly 30% of them bathe three days a week.D. About one third of them brush their teeth only once a day.9. Doctors suggest that people should wash their hands_.A. four times a day B. twice a dayC. eight times a day D. three times a day10. Which of the following is true according to the text?A. A kitchen sponge can carry more germs than a toilet.B. There are less than 300 types of bacteria in the mouth.C. We should keep from touching our faces.D. We should wash our hands before touching a door handle.11. The text probably comes from _.A. a book review B. a popular magazineC. a guide book D. an official document(文件)【答案】8. D 9. C 10. A 11. B【解析】本文是一篇說明文。本文是一項關于健康習慣的調(diào)查,從一天刷幾次牙,洗手沐浴幾次,以及如何和細菌戰(zhàn)斗等方面描述了這項調(diào)查的發(fā)現(xiàn)并給出了專家建議。【8題詳解】細節(jié)理解題。根據(jù)第一項調(diào)查的Finding:A full 33% of seniors brush their teeth only once a day.可知大約三分之一的美國老年人一天只刷一次牙,故選D?!?題詳解】細節(jié)理解題。根據(jù)第二項調(diào)查的Finding:And nearly 30% wash their hands only 4 times a day half of the number which doctors advise.可知一天洗4次手是專家建議的一半,可知專家建議每天洗8次手,故答案選C?!?0題詳解】細節(jié)理解題。根據(jù)第三項調(diào)查的Step:Do you know it is not your toilet but your kitchen sponge(海綿)that can carry more germs than anything else?可知廚房里的海綿比任何其他東西(包括廁所)攜帶的細菌都多,所以選項A表述正確,故選A。【11題詳解】推理判斷題。A項“書評”,B項“受歡迎的雜志”,C項“旅游指南”,D項“官方文件”。由文章內(nèi)容可知,這是一份調(diào)查報告,是針對美國老年人的健康習慣所做的調(diào)查,這樣的文章理應不會出現(xiàn)在“旅游指南”,“書評”,“官方文件”里,故排除A、C、D,在流行雜志做這樣的調(diào)查報告很常見,故答案選B。DWhenever Ms. Zhang receives a series of voice messages on the WeChat messaging app from her mother, the 32-year-old woman looks at them and sighs(嘆息). She doesnt want to listen to them one by one, which can always be over a dozen in all. And she hates having to listen again if she misses something. “I really dont want to open them,” she says. ”But what can I do? Shes my mom.”Her mother, however, thinks that texting seems cold, and reading text on a phone screen is difficult for people at her age. So she also uses voice messages when communicating with her old schoolmates.Now, sending voice messages is seen as a feature for seniors, plus a few groups such as salespeople and drivers. About nine out of 10 Chinese internet users are on WeChat and half of them spend over 90 minutes a day on the app chatting, reading, working and shopping. There is no doubt that WeChat is where Chinas national conversation takes place.WeChats 2017 user report shows that while people over 55 made up only 1% of the platforms(平臺) user base, one out of five messages they sent were voice, compared with one in 10 for users under 21.”While users take nine seconds on average to read 100 characters, they need 22 seconds to listen to the same 100 characters,” says Liu Xingliang, head of research at the company Data Center about the China Internet.”O(jiān)nly when you listen to WeChat voice messages will you find out how long a minute is,” he says.12. What can we learn from the first paragraph?A. Ms. Zhangs mother hardly sends voice messages to her daughter.B. Ms. Zhang is happy when she receives her mothers voice message.C. Ms. Zhangs mother uses voice messages to communicate with her friends.D. Ms. Zhang doesnt listen to her mothers voice messages.13. Why does Ms. Zhangs mother choose to send voice message?A. Because reading text is difficult for her.B. Because she thinks speaking is colder than texting.C. Because its too hard for her to learn to text.D. Because her daughter has asked her to do so.14. According to the text, who might use text messages most?A. A driver who needs to work at night.B. A salesman who is busy selling his products.C. A teacher who retired five years ago.D. A college student who will graduate next year.15. What can we learn about voice messages from the text?A. Most Chinese people like receiving voice messages.B. Voice messages take the receivers a lot of time to listen.C. Sending voice messages is a big burden(負擔) for the sender.D. Only 1% of people over 55 send voice messages.【答案】12. C 13. A 14. D 15. B【解析】本文是一篇社會生活類的文章。文章主要講述了聊天軟件微信的語音信息,使用語音信息的主要是老年人、銷售以及司機等人,聽語音信息比讀文字信息更加浪費時間?!?2題詳解】細節(jié)理解題。根據(jù)第一段So she also uses voice messages when communicating with her old schoolmates.可知張女士的母親與同學、朋友聊天的時候使用語音信息,選項C表述正確,故選C。【13題詳解】細節(jié)理解題。根據(jù)第一段Her mother, however, thinks that texting seems cold, and reading text on a phone screen is difficult for people at her age.可知張女士的母親選擇語音信息是因為在手機屏幕上讀文字對她來說是困難的,故選A?!?4題詳解】推理判斷題。根據(jù)第二段Now, sending voice messages is seen as a feature for seniors, plus a few groups such as salespeople and drivers.和最后一段compared with one in 10 for users under 21.可知現(xiàn)在,發(fā)送語音信息被視為老年人使用微信的一個特征,此外使用微信語音功能的還有銷售人員和司機等少數(shù)群體。21歲以下的用戶只有十分之一使用語音功能,十分之九使用文字信息。所以選項中a college student(大學生)使用文字信息的可能性最大,故選D?!?5題詳解】細節(jié)理解題。根據(jù)第三段While users take nine seconds on average to read 100 characters, they need 22 seconds to listen to the same 100 characters可知讀一百個字符需要9秒,然而聽相同的一百個字符卻需要22秒。所以聽語音信息花的時間更長,故選B。第二節(jié)(共 5 小題, 每小題 2 分,滿分 10 分) 根據(jù)短文內(nèi)容,從短文后的選項中選出能填入空白處的最佳選項。選項中兩項為多余選項。Could you imagine what it would be like if there were no other ways to get around except by using your feet? Not only would you wear out(磨破)a lot of shoes but it would take you a long time to get anywhere._16_ But thats just the wheel(輪子); did you know that the earliest boats were dugout canoes(獨 木舟)?People lit a fire on a big log(圓木) and then put the fire out and dug out the burned wood!Then there were the Egyptians, who invented the sailing boat, but this could only be used in one direction. _17_ Later the clever Romans came along and built their famous network of roads across the Roman Empire_18_Some of the roads did not last very long and they soon became dirt tracks(路). People travelled on roads by wagon(馬車), but most things would be taken by sea in the 16th century. In the 19th century, some of the forms of transport that you know today were inventedthe bike and the car. _19_ The first underground railway in the world was built in London.As it got easier to travel, people wanted to get to places faster. _20_ It was first used in war, but now it has become an indispensable(不可或缺的) way of transport.A. Do you know when the car was invented?B. How many kinds of transport can you name? C. Then the airplane came into being.D. If the wind was blowing in another direction then they had to row the boat. E. In addition, travel was made much easier by railways.F. You really need to thank a few people for saving your poor shoes, like the person who invented the wheel!G. So the Roman army could march(行軍) from one part of the empire to another quickly!【答案】16. F 17. D 18. G 19. E 20. C【解析】【分析】本文是一篇說明文。文章主要介紹了交通工具從無到有的的發(fā)展過程?!?6題詳解】上一句Not only would you wear out a lot of shoes but it would take you a long time to get anywhere. 如果沒有其它工具只用腳去各個地方的話,你不僅會穿壞很多鞋子,而且會花很長時間才能到達目的地。選項F You really need to thank a few people for saving your poor shoes, like the person who invented the wheel!(你真的需要感謝一些人拯救了你可憐的鞋子,比如發(fā)明輪子的人。)承接上一句,而且與下一句But thats just the wheel相對應,所以選項F起承上啟下的作用,符合題意,故選F?!?7題詳解】上一句Then there were the Egyptians, who invented the sailing boat, but this could only be used in one direct

溫馨提示

  • 1. 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請下載最新的WinRAR軟件解壓。
  • 2. 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
  • 3. 本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會有圖紙預覽,若沒有圖紙預覽就沒有圖紙。
  • 4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
  • 5. 人人文庫網(wǎng)僅提供信息存儲空間,僅對用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護處理,對用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對任何下載內(nèi)容負責。
  • 6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當內(nèi)容,請與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
  • 7. 本站不保證下載資源的準確性、安全性和完整性, 同時也不承擔用戶因使用這些下載資源對自己和他人造成任何形式的傷害或損失。

評論

0/150

提交評論